Türkiye'nin kayıp yılları! - Servet AVCI

Türkiye'nin kayıp yılları! - Servet AVCI

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal May 19, 2020 6:51

18 Mayıs 2020 Pazartesi

İnsan, AKP'yi yönetenlerin HDP'ye olan tepkilerini görünce Türkiye'nin kayıp yıllarına acıyor!.. İster istemez "Keşke 2003'ten beri Türkiye'yi AKP yönetseydi de o gördüklerimizi görmeseydik" diye iç geçiriyoruz!..

Böyle azim böyle irade yönetseydi Türkiye'yi "Analar ağlamasın" dümeniyle kimse bizi kandıramayacak, teröristlerle masaya oturtamayacaktı!..


Neydi o yıllar değil mi? Muhalefetteki AKP, teröristlerle masaya oturulmasına direniyor, dönemin hükûmeti onlara "Siz kandan besleniyorsunuz, morg bekçisisiniz" diye nasıl da hakaretler ediyordu!..

AKP'liler "Yapmayın, bu yol yol değil, ülke bölünür" dedikçe, İttihat Terakki hükûmeti "Biz geldik, ret, inkâr ve asimilasyon politikalarını terk ettik" cevabını veriyor, AKP'yi de 'Sivas'ın ötesine geçememek'le suçluyordu!..

***

HDP'nin yaptıklarına baktıkça şimdiki yönetimin kıymetini bilelim!.. Öncekiler "Kürdistanlı, Lazistanlı konuşmalar yapıyor, Osmanlı'da eyalet sistemi vardı" diyerek ne yollar gösteriyorlardı!.. Allah'tan devrildiler de yerlerine AKP geldi, 'Andımız'ı geri getirdi!..

Şuna kesinlikle inanalım: 2013'te, 2014'te, 2015'te Türkiye'yi AKP yönetiyor olsaydı, dağdan taştan 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazılarını sökenleri görseydi Kuzey Kutbu'na kadar kovalar, devletimizin ve bayrağımızın adını tartışmaya açanları dünyaya geldiklerine pişman ederdi!..

Mümkün müydü, bir vali çıkacaktı da çözüm sürecine katkılarından dolayı Apo'ya teşekkür edecekti!.. Adamdan kan alırlar, sonra da Abdülhamit Han'a dövdürürlerdi!..

"Asker eşleri Maarif takvimine soyunsun" diyenler, sarı-kırmızı-yeşil tweetleri atanlar, "Türk ordusu Peygamber ocağı olsaydı, kan döker miydi?" diye sorgulayanlar, Öcalan'ı yalarken dilleri aşınanlar, Türklüğün anayasadan çıkarılmasını teklif edenler, devletlû uçaklarında poz vereceklerdi öyle mi? İşte AKP olsaydı o dönem, bunları aklından geçirenin bağırsaklarını düğümlerdi!..

***

Boşuna demiyoruz "AKP'siz geçen yıllar, Türkiye'nin terörle mücadelede kayıp yılları" diye!..

Öncekiler tutturmuştu "Türkiye'ye 'güvenlikçi' politikalar batırdı… Terörle mücadeleye yüz milyarlarca dolar harcandı… Bu para terörle mücadeleye harcanmasaydı, ekonomik olarak uçmuştuk, herkesini bir evi, bir arabası olurdu"!..

Vatandaşı 'duygusal' yönden üç kağıda getireceklerdi sözde!.. Hani bir de 'âkil adamlar' bulmuşlar, turneye çıkarmışlardı!.. İçlerinden birisi, yaylaya çıkan inekleri görünce "Çözüm sürecini hayvanlar bile anladı bazı insanlar anlamadı" şeklinde güya dalgasını geçmişti!.. Galiba o arkadaş daha sonra Hıristiyan Demokrat Parti'den milletvekilliğiyle taçlandırılmıştı!..

Ah ah o dönemde ülkeyi AKP yönetecekti de görecekti bunların alayı günlerini!.. O dönemin İçişleri Bakanları 'Norşin'e kaymakam bile olamazdı!.. Valilere 'görmeyin' talimatı verenlerin makamı artık zindandı!..

Bebek katilleriyle yürütülen sürece 'helâllik' kandırmak için yollara düşen Diyanet'in başındaki zat, Budizm'e filan sürgün edilirdi!.. Teröristler yurt içinde sözde 'şehit mezarlıkları' kurup, içlerine terörist heykeli diktiğinde "Ne var bunda, fiberglastanmış" diyen Bakan tenis topu muamelesi görürdü!..

AKP'siz geçen o kara yıllarda 'Her türlü milliyetçilik'le birlikte 'bu millet'in milliyetçiliği de karambole gitmişti!.. O da baş tacı edilirdi!..

***

Allah'tan AKP geldi ve 'eski Türkiye'nin bu kötü yılları geride kaldı!.. Şimdi mutlu mesut yaşıyoruz!.. İhtiyaç duydukça bebek katili Apo'ya mektup yazdırıyor, kırmızı bültenli kardeşini devlet televizyonunda konuşturup milletimizi aydınlatıyoruz!..

Çok şükür bugünleri gördük!.. AKP'siz ziyan olmuş o yıllarımıza elbette acıyoruz ve acımaya devam edeceğiz!..
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x