Türklere yapılan Soykırımlar

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

Türklere yapılan Soykırımlar

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 06, 2007 18:36

Bakmadan görmek ve öğrenmeden bilmek isteyen birçok kişi, her fırsatta, ermeni konusunu, doğu meselesini, trakya meselesini ortaya sürerler. hiçbirinin aklına gerçekleri öğrenmek ve araştırmak gelmez.

zaman zaman söhret olmak isteyen bazı şahısların ´ötmeleri´ sonucu, iyi niyetli insanlarımız da yanlış yönlendirilir.

===

Rusyanın desteklediği ve teşvik ettiği TASNAK çeteleri, kafkaslar üzerinden geçerek Doğu Karadeniz de Dağ köylerine saldırdılar. Müslüman nüfusu camilere doldurarak yaktılar. hatta hamile kadınların karınlarını deserek doğmamış bebeleri bile öldürdüler. Osmanlı ordusu birçok cephede savaşmakta olduğu için bu olaylara müdahale edemiyordu.

Antep civarında, Fransız ordusunun lejyoner üniformalarını giyen Taşnak/Ermeni çeteleri köyleri ve aşiret obalarını basıyor, genç yaşlı demeden müslümanları katlediyordu.(fransız komutanının hatıraları)

===

Bu konuya ´Ermeni katliami´ dememiz mümkün değildir. İlerde raporlar ortaya çıktığında inanılırlığımız kaybolur.katledilenler esasında
Osmanlı köylüleridir.Ermeni komitacılarını engellemeyip teşvik eden komutan ve askeri yetkililer hızla bölgeden geri çekilmelidir.(Belçika ordusu belgeleri)

===

Amiral Richard Webb´in İstanbul´dan Dışişleri Bakanı A. J. Balfour´a gönderdiği ve Yunanlıların Türk köylerine girdiğini, istedikleri her şeyleri aldıklarını ve kadınlara tasallüt ettiklerini bildiren rapor:
´Bir keresinde sırf eğlence için, ezan okumak üzere minareye çıkan müezzine ateş açmışlardır. İstanbul´da Amiral Webb´e göre Yunanlıların davranışları istenilen şekilde olmamıştır.

===

İzmir´deki İngiliz Konsolosluğu´ndan General James Morgan´in raporu: ´İstihbarat işlerinde kullanılan Durand isimli bir Fransız subayı, şimdi Soma´dan geldi. Raporunda belirttiğine göre; iki gün önce 700 Yunan askeri 5-7.5´luk top ve makineli tüfekleri ile Kınık´tan yürüyüse geçmişler ve Türk kuvvetlerine saldırmışlardır. Yunanlılar Bergama yönüne çekilmeye zorlanmışlardır. Fakat çekilmeden önce çengeller ve Hamzalı köylerine ateş açmışlar, 15 ila 20 Müslümanı kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere öldürmüşler ve bazılarının cesetlerini parçalamışlardır.

===

ingiliz Dışişleri sorumlusu Sir Horace Rumbold´
a, Yunan Mezalimini Araştırma Komisyonu´nun 20.5.1921 tarihinde, verdiği ara raporda söyle denilmektedir:
´Bozalfat, Esser Köyü dolaylarında son dokuz ay zarfında, muvazzaf Yunan askerleri, subayları ve sivil adamları, grup halinde Müslüman kadınlarına tecavüz ettiler. Soygunculuk ve diğer tecavüz hareketlerinde bulundular. Geçen mart ayından beri köy sakinleri, bir aya yakın bir zamandan beri devam eden bu katliamdan kurtulmak için tepelerde yaşamaktadırlar.

===

Geçmişte yaşananlara, geçtiğimiz 15-20 yıl içinde eklenen soykırımlar olmuştur. Ve dünyanın gözü önünde olmuştur.

Mesela Azerbaycanda olanlar:

Bakın o vahşeti yaşayan ve sonra Beyrut’a yerleşen Ermeni gazeteci Daud Kheyriyan, ‘For the Sake of Cross’ (Haçın Hatırı İçin) isimli kitabında (Sayfa: 62-63) ne anlatıyor:

‘...Gaflan denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocali’nın 1 kilometre batısında bir yere 2 Mart günü 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıstı. Soğuga, açlığa ve yaralarına rağmen hala yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmişti. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. Bana sanki yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim gibi geldi. Yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Susa’ya döndüm. Onlar Haç’in hatırı için savaşa devam ettiler.’
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye
 
İletiler: 248
Kayıt: Çrş May 16, 2007 1:10
Konum: uzaydan

İletigönderen shadow39 » Cum Tem 06, 2007 18:37

dertsiz, Turklere yapilan soykirimlari kimse hatirlamaz isine gelmez :evil:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 06, 2007 18:46

shadow39 yazdı:dertsiz, Turklere yapilan soykirimlari kimse hatirlamaz isine gelmez :evil:


Kendi içimizde birbirimizin kafasını kırmaya, politik mücadelelerimizi kavgaya dönüştüreceğimize, tarihimize sahip çıkmalıyız.

Ve haklılığımızı dünyaya ilan etmeliyiz.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye
 
İletiler: 248
Kayıt: Çrş May 16, 2007 1:10
Konum: uzaydan

İletigönderen MedceziR » Cum Tem 06, 2007 19:03

Kendi içimizde birbirimizin kafasını kırmaya, politik mücadelelerimizi kavgaya dönüştüreceğimize, tarihimize sahip çıkmalıyız.

Söylenecek söz budur, bunu tam anlamıyla idrak edebilsek bizi kimse durduramaz.

dertsiz, paylaşım için sağol...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."


Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye
 
İletiler: 1763
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 15:54
Konum: Yiğidin Harman Olduğu Yerden...

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 06, 2007 19:16

Öcalan sadece Kürtlerin Öncüsü degildir!

Taschnak partisi üyesi Ischan Esahakian
24.Subat.2006 Y.Özgür Poilitika daki demecinden inciler;

====

İran'da doğdum. O nedenle kendi halkım hakkında kapsamlı bir birikime sahip değilim.Türkiye'de yaşayan Ermeni insanlarımızın yer edinme veya belli mevkilere yükselme şansı yoktur. Bu konuda fırsat vereceklerine hiç inanmıyorum. Ermeni ismi geçen herşeye saldırıyorlar. Ortadoğu'da size destek su¬nan herhangi bir ülke var mı?

Evet var. Bizim TAŞNAK Partisi'ne en büyük desteği Iran Devleti'nden alıyoruz. O konuda İran Devleti'nde herhangi bir sıkıntımız yoktur. TAŞNAK Partisi'nin en çok güçlü olduğu yer İran'dır. Siyasi ve diğer çalış¬malarımız çok güçlüdür. Örneğin Karabağ meselesinde en büyük yardımı İran Devleti'nden aldık.
İran'daki Ermenilerin ideolojik ve kendi halkı için yaptığı çalışma konusunda tüm Ermeni halkı için örnek teşkil eden bir yönü var. Ben o yüzden onları kahraman Ermeniler olarak görüyorum. Ayriyetten Suriye'deki Ermenileri de taktir ediyorum. Suriye'deki Ermeni kitlemizin katkılarını da görülmeye layık bir çaba olarak değerlendiriyorum. Suriye Devleti'nin bize sunduğu imkan ve desteğinden dolayı memnuniyetimizi ifade etmek gerekir.TAŞNAK Partisi bizim ideolojimizdir'
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye
 
İletiler: 248
Kayıt: Çrş May 16, 2007 1:10
Konum: uzaydan


Şu dizine dön: Türk Tarihi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x