TÜRKSAT Uzay Haftası'nı Kutlayacak!

Uzay hakkıdan bilgiler gelişmleri burdan takip edebilirsiniz

TÜRKSAT Uzay Haftası'nı Kutlayacak!

İletigönderen Egeli » Çrş Tem 25, 2007 20:43

Dünyada her yıl 50’den fazla ülkede kutlanan Dünya Uzay Haftası, bu yıl Türkiye’de de TÜRKSAT’ın koordinatörlüğünde organize edilecek.

Birleşmiş Milletler tarafından finanse edilen ve uluslararası bir etkinlik olan Dünya Uzay Haftası her yıl 4-10 Ekim günleri arasında kutlanıyor. TÜRKSAT, tüm dünyadan uzaya ilgisi olan insanların gönüllü olarak katıldığı, milyonlarca insanı uzay teması altında birleştiren Dünya Uzay Haftası etkinlikleri ile kamu kurumlarını, sanayi kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini, eğitimcileri ve bireyleri uzay çatısı altında bir araya getirmeyi ve Türkiye’de uzay bilincinin geliştirilmesini desteklemeyi hedefliyor.


TÜRKSAT, Dünya Uzay Haftası süresince organize edeceği faaliyetlere ek olarak, Türkiye’de yapılacak etkinliklere de destek vermeyi planlıyor.

UZAY HAFTASI İÇİN İNTERNET SİTESİ AÇILIYOR

Konuyla ilgili çalışmaların hızla ilerlediği, önümüzdeki günlerde Dünya Uzay Haftası 2007 Türkiye takviminin kamuoyuna sunulacağı belirtildi. TÜRKSAT tarafından hazırlanmakta olan Dünya Uzay Haftası Türkiye internet sitesinin çok yakın bir zamanda açılacağı ve yine bu sitenin Türkiye’de uzayla ilgili çalışmalara yönelik bilimsel ve toplumsal bir merkez olacağı ifade edildi. Kişilere interaktif bir ortam sağlaması amaçlanan sitenin, uzaya ilgi duyan her yaştan insanı bir araya getirmesi hedefleniyor.

Dünya Uzay Haftası’nın hedefleri arasında; insanlığı uzayın faydaları hakkında bilgilendirmek, uzayın sürdürülebilir ekonomik kalkınmada kullanımını teşvik etmek, uzay programlarına toplum desteğini göstermek, çocukları, yeni şeyler öğrenme ve kendi geleceklerini şekillendirmeleri için heyecanlandırmak, uzay çalışmaları içinde yer alan enstitüleri canlandırmak, uzayın keşfi ve uzay eğitimi alanlarında uluslararası işbirliklerini canlandırmak, Türkiye’deki uzay teknolojileri kabiliyetlerini artırmak için üniversite sınai - işbirliğini artırmak, pekiştirmek yer alıyor.

1999’DAN BERİ KUTLANIYOR

1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Uzay Haftası insanlığın uzaya açılmasında dönem noktaları olan iki önemli olaya işaret ediyor: 4 Ekim 1957 tarihinde dünyanın ilk yapay uydusu SPUTNIK I’in uzaya fırlatılması ve böylece uzay keşfinin yolunun açılması ve 10 Ekim 1967 tarihinde kısa adı ile “Uzay Antlaşması” olarak bilinen “Ay ve Gök Cisimleri Dahil Uzayın Keşfi ve Kullanımı için Devletlerin Faaliyetlerini Düzenleyen İlkeler Antlaşması”nın yürürlüğe girmesi.

Dünya Uzay Haftası ile ilgili ayrıntılı bilgi http://www.turksat.com.tr adresinde yer alıyor.


Bilim.Org
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40

İletigönderen Veled » Çrş Tem 25, 2007 22:10

Egeli, sağolasın kardes :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Uzay

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x