Ufuk Uras Ne yapıyor?

Ufuk Uras Ne yapıyor?

İletigönderen ABDÜLCANBAZ » Pzt Oca 17, 2011 2:45

UFUK URAS NE YAPIYOR?
Resim

BDP tarafından bu seçimlerde milletvekili adayı gösterilmeyeceği konuşulan Ufuk Uras, İstanbul Üniversitesi’ndeki yardımcı doçentlik kadrosuna geri dönebilmek için yasa teklifinde bulundu. Ancak Uras’ın teklif ettiği yasa değişikliğinin, zaten 10 sene önce yapıldığı iddia edildi.

Odatv’nin “10 yıl önce kalkmış yasayı kaldırmak için önerge verdi” başlıklı haberi şu şekilde:

Ufuk Uras’ın uzun bir sessizlikten sonra ilk icraatı yardımcı doçent atamalarında süre sınırlamasının kaldırılması için kanun teklifi vermesi oldu. Uras’ın verdiği kanun teklifi kabul görürse yardımcı doçentler için 12 yıllık süre sınırı kalkacak. Bu durumda bir yardımçı doçent 12 yıl sınırı olmadan, görevine devam edebilecek. (1)

Peki Uras, seçimlere aylar kala neden böyle bir kanun teklifi verdi. Türkiye’de RTÜK Kanunu’ndan, Borçlar Hukuku’na kadar pek çok yasa değişirken kamuoyu önünde görünmeyen Uras neden böyle bir yasa teklifi ile gündeme geldi.

Öyleyse biz sebebini söyleyelim.


Kadrosuna geri dönecek

Odatv geçtiğimiz günlerde “Ufuk Uras’a Kötü Haber” başlıklı bir haber yaptı. Haberde BDP kulislerine dayanarak verilen bilgiye göre Uras önümüzdeki dönem kendi kararıyla aday dahi olsa bir önceki dönem seçilmesine neden olan BDP ona destek vermeyecekti. BDP’de ağırlık kazanan görüş Uras’ın bir daha aday gösterilmemesi yönündeydi.

Bir daha milletvekili olamayacağı anlaşılan Uras’ın verdiği kanun teklifinin sırrı da işte bu noktada gizli.

Ufuk Uras, milletvekili seçilmeden önce İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yardımcı doçentlik kadrosundaydı. Uzun yıllardır yardımcı doçent olan Uras’ın verdiği önerge, milletvekilliğinin ardından tekrar üniversiteye geri döneceğini gösteriyordu. Kısacası uzun süredir ortada görünmeyen Uras, son önergesini bizzat kendisi için vermişti.

Bu durum elbette eleştirilebilir. Ancak asıl eleştirilecek durum bambaşka.


O yasa çoktan kalktı

Ne mi?

Ufuk Uras ne için kanun teklifi verdiğini de bilmiyor. Yardımcı doçentlikte maksimum atama süresi 2547 sayılı yasada 12 yıl olarak belirtilmişti. Ancak 12 yıllık süre 28.06.2000 tarih ve 4584 sayılı yasa (sayı:24093 mükerrer Resmi Gazete ) ile zaten kaldırılmıştı. Bu yasa ile 2547 sayılı Yükseköğretim kanununa eklenen Geçici 47. Maddeye göre, “Yardımcı doçentlik kadrosunda görev yapan öğretim elemanlarının çalışma sürelerindeki sınırlama kaldırılmıştır.”

Kısacası Uras, 10 yıl önce kaldırılan bir kanunun tekrar kaldırılması için teklif verdi. Ufuk Uras’ın yasama çalışmalarıyla ne kadar ilgili olduğunu gösteren bu örnek hafızalardan silinmeyecek.



[1]http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1036595&Date=15.01.2011&CategoryID=78


HaberSol
Kullanıcı küçük betizi
ABDÜLCANBAZ
Üye
Üye
 
İletiler: 18
Kayıt: Prş Kas 18, 2010 20:54

Re: Ufuk Uras Ne yapıyor?

İletigönderen ugursurmeli » Pzt Oca 17, 2011 17:46

Ufuk Uras Ne yapıyor?

Cevap veriyorum: FOTOSENTEZ
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye
 
İletiler: 80
Kayıt: Cum Eki 22, 2010 16:30
Konum: Bursa


Şu dizine dön: Alkışlıyoruz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x