Uğur Mumcu

Uğur Mumcu

İletigönderen umitdoganci » Pzr Eyl 11, 2011 22:35

Uğur Mumcu Türkiye’nin aydınlık yüzüydü, dünyada ender rastlanan yazarlardan biriydi. Atatürkçü ve onurlu kişiliği ile bizlere ışık tuttu. Bizler onun kitapları ile büyüdük. Mustafa Kemal ATATÜRK’ ÜN izinden giden gençler olarak, Uğur Mumcu'yu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız da. Bizden sonra gelen kuşaklarda onu asla unutmayacaktır. Unutturmayacağız çünkü!

Resim

Uğur Mumcu düşüncesiyle, yazılarıyla hep bizimle yaşıyor ve yaşayacaktır. Benim gibi milyonlarca kişi aynı düşüncededir diye düşünüyorum, onlarda da yaşıyor ve yaşayacaktır!
Uğur Mumcu 19 Ağustos 1981'de "Bir ulus, ne kadar okuma-yazma, öğrenme, araştırma eğiliminde ise, o kadar sağlam, o kadar hoşgörülü ve demokrat yapıda olur'' demişti. Yani tam 30 yıl önceki bu sözleri halen gerçekliğini koruyor. Ama bu geçen 30 yıl içerisinde ne kadar demokrat olduk bilemiyorum. Ama Uğur Mumcu demokrasinin güneşi olduğu bir gerçektir!

***
Uğur Mumcu'yu kaybedeli yıllar oldu, ama bir gün bile onu unutmadık. Ne zaman bilgi ve araştırma gerektiren bir durum olsa Uğur Mumcu olsaydı bunu şıp diye çözer, anlar ve yazardı dedim. Onunla hep gurur duydum. Yazdıkları ve söyledikleri bugün bile gerçekliliğini koruyor!
Bakınız 29 yıl önceki şu sözlerini bugünlerde daha iyi anlıyoruz değil mi?
"Bugün Türkiye'de Türkü Kürde, Kürdü Türk’e; Alevi’yi Sünni’ye, Sünni’yi Alevi’ye; Müslüman’ı Laiklere, Laikleri de Müslümanlara düşman eden bir siyaset izleniyor. Ve bu Siyaset Kürt Terörizmi ve İslamcı Terör ile destekleniyor. Günümüzün Uğursuz Siyaseti ve Kanlı Stratejisi de budur!" (Uğur Mumcu, CUMHURİYET, 27 Mart 1990)
"Kürtler üzerinde "Amerikan mandacılığı" hazırlığına kimse "sosyalizm","Marksistlik" ya da "devrimcilik" etiketi yapıştırmamalıdır. ABD emperyalizmi, gerçekten "emperyalizm" ise Kürt sorunun bu kadar canlı tutulmasında da bu emperyalist siyasetin güttüğü amaç niçin göz ardı ediliyor?" (Uğur Mumcu, CUMHURİYET, 5 Aralık 1989)

***
Uğur Mumcu bizim gururumuz, bizim cesur Atatürk milliyetçisi devrim bayrağımızdı!
Hırsızların, üçkâğıtçıların, halkı soyanların üzerine üzerine gitti. Bugün bile olsa, kimsenin sesini çıkaramadığı ve herkesin kalemini bir yerlere sattığı anda yazılmayacak çok şey yazardı.
Bir gün bir bedel ödeyeceğini biliyordu, ama bile bile yazdı. Bugün olsa yine yazardı!
O Toplum için yazdı, yüzünü güneşe çeviren insanların umudu için yazdı! Ve ömrü boyunca mücadele etti, gelecek nesillere bir tutam ışık, namus ve özgürlük bırakabilmek için. Türkiye böyle bir kalem görmemişti, böyle cesur bir yiğide denk gelmemişti!
"Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır!" diyordu. Gerçekten de öyle oldu!Birileri, Uğuru geçmişte de susturamamıştı, bugünlerde de susturamazsınız!

***
Şimdi yaşasa, Türkiye’nin şuan ki durumuyla ilgili bütün araştırmalarda, bütün yolsuzluk haberlerinde onun kalemine rastlardık, ki yazdığı kitaplar bugün bile ülkemize ışık tutuyor! Kitapları ülkemizin şuanda bile aynı dönemden geçtiğinin kanıtıdır!
Belki yaşasaydı Ergenekoncu diye tutuklanırdı. Ama Öldü ve Ergenekon öldürdü, dediler! Oysa onlara en güzel cevabı yine o vermişti: "Kimi ölüler bize ne kadar yakın; Yaşayanların birçoğu ne kadar da ölü!"

***

Uğur Mumcu bizlere bir şeyler anlatıyordu. Ama vurdular seni büyük yazar. Keskin kalemin, kırık gözlüğün hatıra oldu bize. Seni ve senin gibileri, tüm hainlere, yüzsüzlere, şerefsizlere, dolandırıcılara ve sana pusu kuranlara inat, düşüncemiz uğruna UNUTMAYACAĞIZ!
Balkonun altına kapatmışlar Hint horozunu. Önüne de bir kara tel çekmişler. Dünya yüzü görmesin diye. Yine de herkesten önce ötüyor sabahları. Erken öten horozun sözü bir yerlerden kulağıma çalınmış olmalı!

Ümit DOĞANCI
Frankfurt, 12 Eylül 2011
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x