Üniversitelere Küresel Merkezden Yönetim / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Üniversitelere Küresel Merkezden Yönetim / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 10, 2011 0:11

Üniversitelere Küresel Merkezden Yönetim

Güncel Meydan:
YÖK kalkıyor. Çünkü YÖK, “devlet eliyle eğitim piyasası yaratma” görevini tamamladı. Eğitim piyasasını Dünya Bankasından yönetecek on kişiye devrederek çekiliyor.

MYK’dan söz ediyorum. (Bkz.2006-5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu).

Üniversitelerimiz 1961 Anayasasıyla özerk yönetime kavuşmuşken, 1982’de kurulan YÖK eliyle özerklikleri ortadan kaldırılmıştı. Şimdi YÖK kalkıyor ve artık üniversiteler doğrudan Dünya Bankasının(WB) yönetimine, yani küresel merkezden yönetime geçiriliyor, buna da yeni bir anayasa gerekiyor.

Biz de, YÖK kalkınca bilimsel özerklik geri gelecek zannediyoruz. Böyle algılamamızı sağlayacak şekilde kumanda ediliyoruz.

Daha kötüsünün geleceğini hayal edemiyoruz, çünkü bizim genlerimizde toplumcu düşünme kodları vardır; “bu gitsin de kim gelirse gelsin” deriz. Güncel örnek vereyim; Mübarek gidince Mısır’da yönetime gelecek olan Müslüman Kardeşler partiyesinin bir silahlı şeriat örgütü olduğunu, bunun da ABD’den programlı olduğunu bilmiyoruz, Mübarek’e “çekil git” dedirtiliyoruz.

ABD’nin, küresel dünya devleti kurmayı planlarken, eğitimde bunu, ulus devletlerdeki merkezi sistemle yönetilen bütün kurumları lağvederek yapacağını bilmiyoruz.

Eğitimde merkezi sistemin kötü yönetildiğine inandırılmanız için bütün patlayıcılar ateşlenmiştir; bozuk sorular, soru çalmalar, sıfır çekmeler, diplomalı işsizler, piyasadan sertifika toplamalar, tayin edilmeyen öğretmenler, fakülte derslerini piyasadan almalar, öğretim üyelerine devlet üniversitesinde yaş sınırı koymalar, özel okullara kaçırtılmalar, vb. Eğitimde kontrollü kaos!

Sıra kaosun yönetilmesine gelmiştir. 1982 Anayasası gibi, yeni bir anayasa gündemdedir. O anayasa da önce yaratılan çatışma ortamından sonra gelmişti.

Kaostan sonra YÖK kuruldu ve 1982 Anayasası geldi, üniversitenin özerkliği kalktı, eğitimde sürekli sınav ve test sistemi geldi. Çocuğunuza sayısız test kitabı aldınız, ders diye sınıfta hızlı test çözme tekniği gördünüz, dershaneden bilgi satın almaya gittiniz, çocuğunuzu dershanelerin deneme sınavlarına soktunuz, kurs ve sınav için para vermeye alıştırıldınız, iyi düşünün.

Sıra geldi küresel piyasanın kurs ve sınav şirketlerine para ödemeye!

Bunun için yeni anayasa geliyor önünüze.

1982 de anayasaya evet demeniz için Kenan Evren size ne demişti, anımsayın:

“Eğer hayır derseniz askeri yönetim başınızdan gitmez, evet deyin sivil yönetime geçelim.”

Ve siz de askeri yönetim gitsin diye “evet” dediniz. Asimetrik tuzaktı!

Şimdi, yeniden aynı tezgâh kuruldu. Size deniyor ki:

“Eğer hayır derseniz YÖK başınızdan gitmez, evet deyin YÖK’ü kaldıralım!”

YÖK yerine getirilmekte olan sistemin küresel merkeze bağlı eğitim şirketleri piyasası olduğunu lütfen görelim. MYK, Küresel Merkezden Yönetim yasasıdır.

Bu yasa geçirilirken A.N.Sezer Cumhurbaşkanıydı, E.Teziç YÖK başkanıydı, AKP, CHP ve MHP meclisteydi.

Lütfen, iktidarıyla muhalefetiyle üzerinde anlaştıkları tek yasa budur, onun için halkımız bu tehlikeden habersizdir!

Bu yasayla, eğitim hizmetleri sektöre devredilirken, din hizmetleri de sektöre devrediliyor. YÖK’ü kaldırmaya “evet” diyecek olan dindar kesim de böyle kandırılmaktadır.
Örneğin, YÖK kaldırılırken merkezi sistemle yönetilen Talim ve Terbiye Kurulu ve Diyanet İşleri Başkanlığı da otomatik olarak kalkıyor.

YÖK eliyle yaratılan eğitim ve inanç sektörlerinin Küresel Merkezden Yönetimine geçiyoruz; yabancı sınav şirketlerinden sertifika almayanların işe giremeyecekleri bir sömürge sistemine geçtik bile! Anayasası gelecek önünüze, “evet mi, hayır mı” tuzağına düşürüleceksiniz.

“Evet demezseniz YÖK başınızda kalır” diye tehdit edileceksiniz.

Bu asimetrik tuzağı fark edenler, başta üniversiteli gençler, onlara ne cevap vereceğinizi hazırladınız mı?

MYK, küresel merkezden yönetime evet demektir.

MYK, küresel Sömürgeci Sistem’e bağlanmaktır; küresel SS modeline evet demektir.

Küresel sömürgecilerin üniversitelere getirdiği yeni SS modeline, HAYIR!


Not: Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu 21 Eylül 2006’da yapılan 127. Olağanüstü birleşimde görüşüldü. Toplantının meclis tutanaklarına internette ulaşamadım ve dolayısıyla, muhalefet partilerinden bu yasaya ne tepki verildiğini öğrenemedim. Ancak acil görüşme gerektirmeyen konularda böyle olağanüstü toplantıların Anayasaya aykırı şekilde yapıldığı üzerine bazı hukukçuların görüşlerine rastladım.




Eğitimci Yazar Mahiye MORGÜL, 8 Şubat 2011
mahiye@gmail.com



TEKZİP

Haber sitenizde 08.02.2011 tarihinde yayımlanan, Mahiye Morgül’ün “Üniversitelere Küresel Merkezden Yönetim” başlıklı yazısında Mesleki Yeterlilik Kurumuna (MYK) yöneltilen iddialar tamamen gerçek dışı olup, bu bilgilerin MYK ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Hiçbir dayanağı olmayan bu yazıyı tekzip eder, kamuoyuna saygı ile duyururuz.


T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu
http://www.myk.gov.tr
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x