Üniversiteli Gençlik'ten Fulbrightcılara Tokat!

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

Üniversiteli Gençlik'ten Fulbrightcılara Tokat!

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Oca 22, 2011 22:14

Merhaba Banu abla,

16 Ocak'ta Adana TÜYAP'ta size Fullbright konferansları hakkında internet üzerinden yazı gönderebileceğimi söylemiştiniz.

İnönü Üniversitesi'nde 14.00'te, sizin de konuşma yaptığınız, Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda "Fulbright Bursları" konulu konferans verileceğini öğrendiğimde bir önceki akşam bu konuda araştırma yaptım. Ve hatta sizin facebook hesabınızda da bu konuda hem yazı hem de video vardı.

Konferans günü 11.00'de yalnız Tıp Fakültesi için özel, size ayrılmayan büyük Kongre ve Kültür Merkezi'nde, özel "Fullbright Bursları" konferansı verileceğini öğrendik ve zorla fizyoloji dersinden çıkarılıp gittik. İlk 10 dakika yalın geçti; çünkü yalnız konuşmacı anlatıyordu. Sorularımızı öğrenmek istediğinde söz aldım ve önce 1946-47'deki Türkiye-ABD anlaşmalarını anlattım. Eğitim kurulumuzun
4 Türk 4 ABD üyesinin olduğunu ve sizin de bildiğiniz gibi, yapılanmasını söyledim. Konuşmacı beni
doğruladı; ama ne ilgisi var anlamına gelen şeyler söyleyince herkes güldü elbette. İlk 10 dakika içindeki bazı yalanları da söyledim. Bu kurulun
bütçesinin Soros vakıflarından sağlandığını söyledim. Ön sıradaki dekan yardımcısı bana "siyaset yapma" dedi. Ben de konuşmacıya hitaben yanlış bir yer var mı dedim. Açıkça "hayır" dedi. Ardından başka bir arkadaş bu bursların klinik bilimler ve temel bilimlerde de verilip verilmediğini sordu. Yani bizim fakülteyle ilgi derecesini sordu. Konuşmacı da bu bölümlerde burs verilmediğini söyledi. Dekan tekrar sordu ve cevap aynı... Tüm salon birden kalktık ve gittik.

Okuduğunuz için teşekkürler...


Üniversiteli Türk Genci
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x