Uyuşturucu parasıyla inşa edilen “Diyarbakır Meclis binası”... / Ahmet TAKAN

Uyuşturucu parasıyla inşa edilen “Diyarbakır Meclis binası”... / Ahmet TAKAN

İletigönderen Balasagun » Cum Nis 17, 2015 16:01

Uyuşturucu parasıyla inşa edilen “Diyarbakır Meclis binası”...

Resim
Türkiye, önce terör örgütünün siyasallaşması, sonrasında ise terör bölgesinde kanton bölgeler ve özerkliğe götürecek süreci aleni yaşıyor. AKP’nin “Yeni Türkiye” sinin seçim beyannamesinde ülkeyi üniter yapıdan eyalet yapısına taşıyacak başkanlık sistemi ve AB’nin yerel yönetimlere özerklik getiren şartının kabulü de yerini aldı. Tek başına veya koalisyonla iktidara gelince Valilerin de seçimle iş başına gelmesini Anayasa hükmüne bağlayacaklar.

Terör örgütü ve sivil uzantılarının özerklik faaliyetleri, hızını kesmeden devam ediyor.

“Ağrı”lı, danışıklı dövüşlü kurgudan önemli bir not aktaralım. İstihbarat birimlerinden ulaştığım bilgiye göre, Ağrı’daki çatışmanın ardından bölücü örgütteki gruplar misilleme için Kandil’den izin istedi. Kandil’deki katiller “çözüm süreci” ve “7 Haziran’ı” bahane ederek bu gruplara müsaade etmedi “bekleyin” dedi. Bu arada MİT ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’ndan Kandil’e gidiş geliş trafiği arttı. Bence, bu da Ağrı kurgusunun daha iyi anlaşılması için çok önemli. AKP-PKK ittifakını daha iyi anlayın diye içim kan ağlayarak yazıyorum. Aklınıza farklı bir şey gelmesin.

Bölücü terör örgütü 7 Haziran’dan sonra kuracağı “Diyarbakır Hükümeti” için hazırlıklarının hangi aşamasında?

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan ulaştığım bilgiler;

Kanton bölgeler için maliye yapısını da oluşturan bölücü terör örgütü, geçen sene yasakladığı uyuşturucu ekimini bu yıl serbest bıraktığını ilan etti. Hatırlar mısınız, bilmem!.. TSK ve emniyet unsurlarınca 2013 yılında özellikle Diyarbakır merkezli uyuşturucu ekim alanlarına düzenlenen operasyonların ardından Kandil 2014 yılında “TSK uyuşturucu ekim alanlarına giriyor ve faaliyet alanlarımızı sınırlıyor. Bu bahane ile operasyonlar yapıyor. Faaliyet alanlarımız daralıyor. Zaten çözüm süreci var, asker operasyon yapamaz. Uyuşturucu ekmeyin” talimatı vermişti. PKK, bu yasak ile uyuşturucudan elde ettiği gelirden mi vazgeçti? Hayır. Stoklarda zaten aşırı biriken uyuşturucudan vergisini aldı. Vergi ödemeyenleri cezalandırdı. Peki, 2015 yılı için uyuşturucu ekim yasağını niye kaldırdı? 7 Haziran’dan sonra AKP’den garanti alan PKK-Maliye Bakanlığı, kanton bölgelerinin olası bütçelerini hazırladı. Yönetimlerin ve memurlarının aylıklarını hesap etti. Bütçenin gelir kaleminin yükselmesi ve daha yolun başında ekonomik dar boğaza girilmemesi ve bu işlerden geçinenleri de daha fazla memnun etmek için uyuşturucu ekimini tekrar serbest bıraktı.

Yukarıdaki paragrafı daha somut verileri oturtalım.

“Çözüm süreci” nden büyük güç alan PKK’ya son dönemlerde katılım, bölgedeki güvenlik kaynaklarının ifadesi ile “Kandil’in bile beklemediği” oranda arttı. Çözüm sürecinden önce yaş ortalaması 33’ün üstüne çıkan (bu terör örgütleri için tehlike ve bitme noktasına geldiğinin göstergesidir-aht-) örgüt yapısı gençleşti. Bunda da örgütün, “7 Haziran’dan sonra özerk olacağız ve bize katılanlar memur olacaklar, herkes iş sahibi olacak” propagandası çok etkili oldu. Bölgedeki bir kaynağımın ifadesiyle, “terör bölgesinde liseler boşaldı. Belediyeler ve devlet dairelerine gelen ‘ben gerilla annesiyim veya falanca gerillanın yakınıyım’ diyen herkesin talebi anında karşılanıyor.”

Kandil, dağdaki birikimi şehirlere kaydırdı. PKK mahalle ve köy komitelerinin faaliyetleri arttı. Emniyet karakoldan, asker de kışladan çıkamadığı için istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Ankara’ya ulaştırılan şu istihbarat bilgilerine bile baksak, ne demek istediğimiz her halde daha iyi anlaşılır;

- Çözüm süreci ile özel harekât kırsal araziden çekildi askerle beraber. Sadece kurum koruma yapıyor. Kış üslenmesinden çıkan örgütün kırsal faaliyetleri denetlenemiyor.

- Genelkurmay’ın geçici güvenlik bölgesi taleplerine valilikler cevap vermediği için PKK’lıların intikalleri gözlenemiyor.

- PKK, şehir merkezlerinde olası bir kalkışma için Aralık ayından bu yana aralıksız mühimmat depoluyor.

- Evlerde, şehir içlerine kazdıkları depo ve sığınaklara, hatta siperlerde bunlar istif ediliyor. Kapatılan hendeklerin bazılarına bile mühimmat konuldu. Mühimmatların bulunduğu yerleri HDP/BDP/DBP’li belediyeler özel işaretlerle kapattı.

-Emniyet birimlerinin mühimmatların yeriyle alakalı Valiliklere “KROKİLİ MÜRACAATLARI” sonuçsuz kalıyor, operasyona izin verilmiyor.

-BDP’li belediye eliyle Diyarbakır Bağcılar’da özel bir meydan çalışması yürütülüyor. BU MEYDAN, SÖZDE ÖZERKLİK İLANI İÇİN HAZIRLANIYOR.

-Bağımsız özerk Kürt parlamentosu için de Diyarbakır merkezde özel bir bina hazırlandı.

-PKK şehirlere aleni mühimmat yığıyor, doçka gibi ağır silahları şehrin ortasında taşıyor. Bunun termal kameralar ile çekilmesine, görüntüleri tespit edilmesine rağmen müdahale izni verilmiyor.


Seçim anketleri, sandalye hesapları, başkanlık sistemi kavgaları ile hepimiz hipnozdayız.

Gerçek olan şu;

Baraj maraj tartışmalarının hepsi hikâye.

Bunun adı al gülüm, ver gülüm.

7 Haziran’dan sonra yamalı iktidarla yepyeni acı gerçeklere uyanacağız.

“Diyarbakır Meclis” binasından yapılacak canlı yayınlarla!..

Hem de uyuşturucu ve kan parasıyla!..

Ahmet TAKAN, 17 Nisan 2015
ahttakan@gmail.com
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x