Uzay teleskobundan rekor

Uzay hakkıdan bilgiler gelişmleri burdan takip edebilirsiniz

Uzay teleskobundan rekor

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 21, 2008 12:26

Swift teleskobu, 12,8 milyar ışık yılı uzaktaki gama ışını patlamasını tespit etti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yörüngedeki Swift teleskobu, 12,8 milyar ışık yılı uzaktaki gama ışını patlamasını tespit etti. NASA'nın Goddard Uzay Uçuşları Merkezi'nde yapılan gözlem sonucu, bilim adamları, yoğun ve parlak ancak kısa süreli, aynı zamanda çok yüksek enerjili radyasyon yayan patlamanın, Evren'in en şiddetli olaylarından birisi olduğunu belirterek, bunun büyük olasılıkla dev bir yıldızın patlamasından kaynaklandığını kaydetti.


13 Eylülde Eridanus takım yıldızında yapılan gözleme başkanlık eden Dr Neil Gehrels, GRB 080913 adını verdikleri patlamanın Swift teleskobunun şimdiye dek tespit ettiği en müthiş patlama olduğunu belirterek, "Bu görülebilir Evren'in köşesinin yakınlarından bize geliyor" dedi.

Gama ışını patlamasının hızının ışık hızıyla sınırlı olmasından ötürü, bunun Evren'de geriye bakmak anlamına geldiğini belirten bilim adamları, ''bu durumda Swift'in tespit ettiği bu olayın Evren'in oluşumunda 825 milyon yıl sonrasına karşılık geldiği ve şimdiye dek gözlenen en uzak gök cisimlerinden birisi olduğu'' açıklamasını yaptı.




Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Uzay teleskobundan rekor

İletigönderen Gunce » Cmt Ara 01, 2018 14:51

Nasıl bir mercek varsa artık arkadaş D:
Kullanıcı küçük betizi
Gunce
Üye
Üye
 
İletiler: 53
Kayıt: Prş Kas 17, 2016 10:37
Konum: İstanbul


Şu dizine dön: Uzay

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x