Vaiz - Öteki Mehmed Âkif / Sinan MEYDAN

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Vaiz - Öteki Mehmed Âkif / Sinan MEYDAN

İletigönderen Başkomutan » Cum Mar 27, 2015 21:43

Vaiz
Öteki Mehmed Âkif


Mehmed Âkif ile Yüzleşmek Uydurulmuş Mehmed Âkif’e Karşı Gerçek Mehmed Âkif Mehmed Âkif’i araştırdıkça onunla ilgili üstü örtülmüş, anlatılmamış veya çarpıtılmış pek çok başka gerçekle karşılaştım. Araştırmalarım sonunda gördüğüm –yıllarca belli çevrelerin tekelinde kalıp olabildiğince sömürülmüş– o bildiğimiz Mehmed Âkif’e pek benzemeyen ve bugüne kadar pek anlatılmamış öteki Mehmed Âkif’ti…

Bu kitabı Mehmed Âkif’i övmek veya yermek için değil, uydurulmuş Mehmed Âkif’e karşı gerçek Mehmed Âkif’i göstermek için yazdım. Ayrıca Âkif üzerinden Doğu, Batı, İslam, Osmanlı, Türk Bağımsızlık ve Aydınlanma Savaşı ile Atatürk üzerine bir kere daha düşündürmeyi amaçladım…


“Allahım ne muazzam zaferdi o! (Büyük Taarruz). Ortalık herc-ü merç oldu. Beş altı saat içinde bir başka dünya doğdu… ve biz mest olduk!” “Artık benim ne düşünecek, ne yazacak, hatta ne yaşayacak takatim kalmıştı… Bizim dilimiz tutulmuştu. Ordu bizzat yazıyordu.”
M. Âkif Ersoy


1936 tarihli son röportajından…”

Sinan Meydan
İnkılâp Kitabevi

Basım Tarihi: 2015-04
296 Sayfa
Türkçe


inkilap.com
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: Vaiz - Öteki Mehmed Âkif / Sinan MEYDAN

İletigönderen ahmetarkan » Sal Kas 01, 2016 8:44

Sn. Sinan MEYDAN,
Vaiz Kitabınızı okudum. İnce bir araştırma ile çalışarak yazmışsınız. Kelimeleri uygun kullanarak yaptığınız yorumlar gerçekten takdire şayan.
Pek azGerçek Tarihyazarı sizin yaptığınız yorumları yapmaya cesaret eder. Artık insanlarımız o kadar kandırılmış ki, bu yorumları (aslında gerçekler) yazmak zorunda kalmışsınız.
İnsanların gözüne soka soka yazmışsınız. Çok teşekkür ederim. Elinize, emeğinize sağlık.

Nerdeyse tüm yazdığınız kitapları aldım. Sırayla başka yazarlara da yer vererek okuyorum.

Gelelim kitabı alayım mı? Diye düşünenlere;
Mehmet Akif Gerçeğini ki ben çok merak ediyordum. Üniversitede belli kesimdeki arkadaşlarım ellerinde safahat Mehmet Akifi Kendilerine bayrak yapmışlar idi.
Fakat gerçek Mehmet Akif ERSOY içi Millet sevgisi ile dolu. Muhafazakar Gerçeği gören bir insan O an millet için kim hayırlı ise tespit etmiş ve peşinden gitmiş. Kafanızdaki duyduğunuz veya Çevrenizin size sunduğu ile yetinmeyin. Alın okuyun Mehmet Akif hakkındaki gerçekleri öğrenin
gerçekten tavsiye ederim.
Kullanıcı küçük betizi
ahmetarkan
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Sal Kas 01, 2016 8:30


Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x