Video Oyunlarda 'Önce İnsan' Vurgusu

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Video Oyunlarda 'Önce İnsan' Vurgusu

İletigönderen ACD » Pzt Mar 12, 2007 22:26

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMzEy/res/770_07031212160776.jpg[/img]

Video Oyunlarda 'Önce İnsan' Vurgusu

Çağın eğlencesi haline gelen video oyunlar, artık yapay zekanın yerine birebir insan zekasının gerektiği bir gelişmişlik düzeyine doğru koşar adım ilerliyor.


Hızlı bir şekilde ilerleyen video oyun endüstrisi artık yapay zekanın yetersiz kaldığı bir döneme doğru ilerliyor. Oyun endüstrinin ilerlemesinin ve oyunların tekrar tekrar oynanmasının artık yapay zekanın hareketlerinin önceden tahminini kolaylaştırması, oyunlara insan zekasının birebir olarak katılması ihtiyacını ortaya çıkarıyor.

Bu amaca ulaşmak için yeni nesil video oyunlarda üç unsurun öne çıkartılması gerekiyor. Video oyun geliştirenler şirketler, biraraya geldikleri San Francisco'daki toplantıda bu üç unsuru "gerçekçi, mobil ve toplumsal" olarak belirledi.

Video oyunlardaki görüntü tarafının çok ileri bir noktaya geldiği ve sinema kalitesini yakaladığının ortak görüş olarak paylaşıldığı toplantıda; yeni hedef kişilerin karşılıklı oyun oynama talebinin karşılanması olarak koyuldu.

Gerçekçigörüntülerin sağlandığı oyunlarda bu gerçekliğin, rakibin de gerçek olması ile güçlendirilmesi gerektiği görüşü ağırlık kazanırken; karşılıklı oyun oynamaya her yerden erişilebilmesi için oyunların mobil özelliğinin de geliştirilmesi gerektiği belirtiliyor.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x