Vurun artık şu Kandil’i!

Genel & Güncel Konular

Vurun artık şu Kandil’i!

İletigönderen Başkomutan » Cmt May 01, 2010 23:54

Vurun artık şu Kandil’i!

Muhalefetin de büyük desteğiyle Meclis’ten aldığı “sınır ötesi operasyon” yetkisini kullanmayarak TSK’nın elini kolunu bağlayan iktidara tepki yağdı

Oktay VURAL MHP Milletvekili

Hükümetin cesareti yok. Sınır ötesi operasyon için imkan var ama bunu kullanmıyorlar. Üstelik Barzani’yi davet ederek meşrulaştırıyorlar!

Onur ÖYMEN CHP Milletvekili

Terörün kaynağı ve beyni Kuzey Irak... Terörü orada tasfiye etmedikçe bitiremezsiniz.
Madem operasyon yapmayacaktınız, niye yetki aldınız?

Sadettin TANTAN YP Genel Başkanı

Türkiye’nin terörle mücadelede kendisine sorması gereken çok soru var. Şehit ailelerine, milletvekilleri için tek tek suç duyurusu yapmalarını öneririm!

İnal BATU Emekli Büyükelçi

Ülke sınırlarından terör sızmaları olduğu takdirde meşru müdafaa hakkı doğar. ABD stratejik ortak, Barzani ile konsolosluk açtın, o zaman çöz...


Çözüm Kandil’in vurulması

Şehit haberlerinin ardı ardına gelmesi, gözleri terör örgütünün yuvalandığı Kandil’e çevirdi. Siyasiler, bu konuda hükümeti suçlayarak, “sınır ötesi operasyon yetkisi” olduğu halde bunun kullanılmadığını belirtiyor

Irak’ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütünün düzenlediği saldırılarda ardı ardına şehit vermemiz büyük öfkeye neden oldu. Gazetemizi arayan vatandaşlar, sorunun kökten çözümü için Irak’ın kuzeyine operasyon yapılmasını isterken, “Kandil mutlaka vurulmalı” dediler. Siyasiler ise, bu konudan hükümetin sorumlu olduğunu belirterek, “Hükümetin cesareti yok” diye konuştular.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son yıllarda terör saldırılarının arttığını, hükümetin ise “sınır ötesi operasyon yetkisi” olduğu halde bunu kullanmadığını belirtti. Vural şunları kaydetti: “Siyasi iradenin uyguladığı politikalar terör örgütünün pazarlık gücünü artırıyor, cesaretlendiriliyorlar ve İmralı’da birtakım müzakereler yapılıyor ve alınan bu cesaretle terör örgütü tarafından silah bir araç olarak kullanılıyor. Böyle olunca terör örgütü cesaretlendi ve İçişleri Bakanı da ’Güneydoğu’ya asker gönderiliyor operasyon mu var’ sorularına ’yok efendim, operasyon yok, her zaman yaptığımız şeyler’diyerek bir operasyon yapılmasını bile açıkça tekzip edecek ifadeler kullanıyor. Ellerinde sınır ötesi operasyon için imkan olmasına rağmen maalesef bunu kullanmıyorlar. Bu konuda siyasi iradede bir boşluk var. Siyasal irade maalesef güvenlik güçlerini yalnız bırakmış durumda.”

Kuzey Irak meşrulaştırılıyor

Barzani’nin Türkiye’ye davet edilmesi ve Dışişleri Bakanı tarafından gönderilen davet mektubunda “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı” ifadelerinin kullanılmasına da tepki gösteren Vural, AKP iktidarının Kuzey Irak yönetimini meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi. Vural, “Türkiye’nin böyle bir yönetimi muhatap alarak ciddi bir davet yapmasını yadırgıyorum. Bizim muhatabımız Irak devleti olmalıdır. Fakat maalesef görünen o ki Kuzey Irak’ı ayrı bir devlet gibi mütalaa edip davet ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Cesaret gösteremediler

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen de, terörün kaynağının ve beyninin Kuzey Irak olduğunu vurgulayarak, AKP hükümetinin meclisten “sınır ötesi operasyon yetkisi” almasına rağmen bu yetkiyi kullanma cesareti gösteremediğini söyledi. Öymen, ardı ardına gelen şehit haberlerini de hatırlatarak, “Bu acı gelişmeler hükümetin izlediği açılım politikalarının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor” dedi. Öymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Terörün kaynağı, beyni Kuzey Irak’tır. Kuzey Irak’tan terörü tasfiye etmedikçe terörü bitiremezsiniz.

Terörle mücadelede kararsız, alttan alıcı politika izlerseniz terörü azdırır. Bir operasyon yapamayacaksanız niçin yetki aldınız meclisten? 2 yıldır bir tek kere 7 günlük kara operasyonu yapabildiniz. Hükümet bu konuda kararlı bir politika izleyecek cesareti yok.”
Öymen, Barzani ile görüşmeler yapılmasına rağmen PKK ile mücadele konusunda ikna edilemediğini hatırlatarak, “Barzani daha önce de Türkiye’ye gelmişti ve Barzani de Talabani de PKK ile silahlı mücadele yapıyordu. İkna edilmişlerdi. Şimdi ne değişti de yapamıyor? Değişen tek şey AKP hükümetinin gelmesidir” diye konuştu.

Türkiye’nin sınır ötesi takip hakkı var

Emekli Büyükelçi İnal Batu, başka ülke sınırlarından terör sızmaları olduğu taktirde o ülkeye karşı meşru müdafaa hakkının doğduğunu belirtti. Batu, “Savaş ve sınır ötesi takip hakkı vardır. Meşru müdafaa hakkı doğuyor” dedi. İnal Batu sözlerini şöyle sürdürdü:

Sınırlı işbirliği
“Bunun belli şartları vardır; örneğin sınır ötesi takipte takibin kendi ülkenizde başlayıp sınır ötesinde devam etmesi lazım. Oradan saldırı yapıldığı iyice kanıtlanması lazım ve Birleşmiş Milletlere de bildirilmesi lazım. Fakat Türkiye bu konuyu Amerika ile çözme yolunda. Neler geldi geçti, koordinatörler, sözler, toplantılar... Bunların hiç biri işe yaramadı. En azından ikmal yolları kesilebilirdi ancak bunu Türkiye’ye karşı koz olarak kullanıyorlar. Bu kozu ellerinden kaybetmek istemiyorlar ve sınırlı bir işbirliği yapıyorlar Türkiye ile. Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı doğuyor. Ama bu en son düşünülmesi gereken şey. Yapılması gereken şey mademki Irak ile stratejik ortaklık iddiasındayız, madem ki Barzani ile konsolosluk açtık, Amerika stratejik ortağımız o zaman bu işi sonuç getirecek boyutlara ulaştırmaları lazım. Meşru müdafaa diye Kuzey Irak’a girmek çok büyük komplikasyonlar yaratır ve sonuç da vermez.”

YENİÇAĞ
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x