Vurun dedim öldürmüşler

Genel & Güncel Konular

Vurun dedim öldürmüşler

İletigönderen Veled » Cmt Mar 10, 2007 13:22

Vurun dedim öldürmüşler


Bebek Parkı’nda 1996 yılında Tevfik Nurullah Ağansoy’u öldürmeye azmettirmek suçundan İstanbul 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Alaattin Çakıcı, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

‘YÜREĞİMİ YAKMIŞTI’

“Evrensel hukuk kuralları Türkiye’de uygulandığına göre Fransa adli mercilerinin verdiği ‘Yargılanamaz’ kararı devam etmektedir. Bu nedenle yargılanmamam gerekir” diyerek kendini savunan Alaattin Çakıcı, “Maktul, bana ağır hakaretlerde bulunmuştur. O benim yüreğimi yakmıştır. Ölümü nedeniyle çocuklarına üzülüyorum” diye konuştu.

Tevfik Ağansoy’un kendisine ağır hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Alaattin Çakıcı, “Ben maktul için ne belden aşağı vurun ne de kafasına ateş edin demedim. Sadece ‘Vurun’ dedim. Çok canımı yaktı. O yüzden düşünce olarak ölmesini istemiş olabilirim. Ama keşke ölmeseydi. O anda sabretseydim de keşke ‘Vurun’ demeseydim. Öldürün demedim” dedi.

Mahkeme Heyeti, sanık Alaattin Çakıcı’yı, önce müebbet hapse mahkum etti. Heyet tahrik unsurunu göz önünde bulundurarak cezayı 22 yıl, ardından da iyi hali gözönünde bulundurarak 18 yıl 4 ay hapse indirdi.



Seda KILIÇ / İSTANBUL akşam
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x