Windows Xp out Windows 7 in

Bilgisayar donanımları, kullanım kolaylıkları, yardım konuları ve teknolojik haberler.

Windows Xp out Windows 7 in

İletigönderen AsiLTürk » Pzt Ara 01, 2008 23:40

Steven Sinofsky, PDC 2008'de Windows Vista ve Windows 7 hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

PDC 2008 etkinliği sırasında Microsoft'un kıdemli başkan yardımcısı Steven Sinofsky'nin Windows 7'yi bir netbook üzerinde tanıttğından daha önce bahsetmiştik. Böylece firmanın Mini-PC piyasa segmentini Vista-halefi ile yeniden ele geçirmek istediği ortaya çıkmış oldu. Şimdiye kadar mini-laptoplar'da Linux veya eski Windows XP kullanılıyordu.

Eleştirmenler Vista'nın netbook sektöründeki başarısızlığını işletim sisteminin performans açlığına ve bellek kullanımıma bağlıyor. Sinofsky bir röportajda eleştirmenlere cevap verdi. Ona göre Vista'nın netbook'larda tercih edilmemesinin sebebi performans ve bellek kullanımı değil, zira bu cihazlar ilk olarak 8 GB SSD'ler ile yapılandırıldı. Bu disk boyutunda Vista'nın sürücü veri tabanı gibi hizmet öğeleri yeterince yer bulamıyordu.

Sinofsky'ye göre bugünkü alt seviye cihazların performansı ve sabit disk kapasitesi ise Vista için tamamen yeterli olurdu. Hatta DirectX 9 desteği sayesinde güncel netbook'larda Aero arayüzü bile problemsizce çalışabilirdi.

Microsoft temsilcisi Windows 7'de kullanıcıların depolama alanı tasarrufu yapmak için daha sonradan bileşen kaldırmaya gidebileceğini ekledi. Sinofsky: "Eğer daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsanız artık bunu daha kolay gerçekleştirebileceksiniz. Fakat kurulum sırasında değil, bilakis kurulumdan sonra."
Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir....Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı küçük betizi
AsiLTürk
Üye
Üye
 
İletiler: 26
Kayıt: Cmt Kas 22, 2008 22:23

Şu dizine dön: Bilgisayar

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x