Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Suriye"

Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılış sürecinde Osmanlıya ait bölge coğrafyasında verilen mücadelenin izleri...

Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Suriye"

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 13, 2008 23:43




Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Suriye"

Resim


Ortadoğu ile Türkiye’nin tarihsel, duygusal ve sosyal bağları ortak kader ile varoluş kavgası koşullarından kalan izler ışığında yeniden hatırlatılıyor. TRT, 13 ülkede 13 temel öykü etrafında dostluk, dayanışma, Türkiye sevgisi ve pek çok bağı anlatan yepyeni bir belgesel yapım ile karşınızda… “Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular”…

Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılış sürecinde, Osmanlıya ait bölge coğrafyasının kızgın çöllerinde, geçit vermeyen dağlarında ve Osmanlı için stratejik öneme haiz diğer bölgelerinde Anadolu gençlerinin verdiği ölümsüz mücadelenin izleri keşfedilerek bu mücadeleden kalan dostluk ve dayanışma öyküleri belgesel formu içerisinde yer alıyor.

Osmanlıdan kopan ülkelerde halen yaşayan ya da aile geleneği içerisinde aktarılarak bu güne kadar gelen o döneme ait izler ve hatıralar gündeme geliyor. Özellikle Ortadoğu ülkelerindeki Türkiye dostluğunun tarihsel kaynakları gün ışığına çıkıyor. Büyük bir kısmı ilk defa gündeme gelecek olan bu öyküler ile harmanlanan belgeler, hatıralar ve söyleşiler dışında yapımda kısa bir tarihsel bilgi de sunuluyor.

Şam Mevlevi dergahı ekseninde I. Dünya Savaşı ve Cumhuriyetin ilk yıllarındaki Türk- Suriye dostluk öyküleri bu hafta yayınlanacak bölümünün konusunu oluşturuyor. Hamidiye çarşısında hala devam eden Anadolu’nun tarz-ı ticareti, Halep ve Şam’ın Gaziantep yöresinden alınan folklor, kültür, müzik ve diğer sosyal etkinliklerin bugün hala yaşatılan unsurları… Cebel-i Kasiyon’da mesken tutmuş Türkler ve her sokağında yaşatılan Anadolu gelenekleriyle bugünkü Türk Mahallesi… Hicaz demiryolu istikametindeki en görkemli tren istasyonu ve bu istasyonun duvarlarında, salonlarında öz be öz akrabalarını bekleyen belgeler anlatılıyor.








İzle:






Görüntü: XviD 29.00fps
Süre: 30 dakika
Dosya Boyutu: 214 MB
Çözünürlük: 512x384



Resim


indirmek icin tikla:
:arrow:


Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Suriye" (Bölüm 1)

Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Suriye" (Bölüm 2)

Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Suriye" (Bölüm 3)




Rar - Şifresi: guncelmeydan

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Ram » Pzt Oca 14, 2008 5:15

Türk-Kan, eline sağlık mirim.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen demir22 » Cmt Şub 09, 2008 16:20

Teşekkürler
Kullanıcı küçük betizi
demir22
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 21:43

İletigönderen ismlkuyucu » Çrş Haz 18, 2008 13:27

teşekkürler eline sağlık.
Kullanıcı küçük betizi
ismlkuyucu
Üye
Üye
 
İletiler: 90
Kayıt: Cum May 16, 2008 16:28

Re: Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Suriye"

İletigönderen İbrahim Zübükzade » Prş Ara 08, 2011 19:35

Teşekkürler.
Sevgili vatandaşlar, değerli din kardeşlerim, istibdat dönemi bitiyor. Devlet baskısı, şunun bunun baskısı yok. Vergi yok. Ne var peki? Artık demokrasi var! Aç gözünü doldur keseni, demokrasi geliyor. Demokrasi partimizle geliyor. Demokrasi ne demek sayın hemşerilerim? Demokrasi öyle bişeydir ki... dadından yinmez. Anladınız di mi!!! (İ.Z.)
Kullanıcı küçük betizi
İbrahim Zübükzade
Üye
Üye
 
İletiler: 201
Kayıt: Cmt Mar 13, 2010 16:28


Şu dizine dön: Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x