Yalnız adamlar ne zam yaptı be! / Murat MURATOĞLU

Yalnız adamlar ne zam yaptı be! / Murat MURATOĞLU

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Eyl 29, 2017 16:04

Yalnız adamlar ne zam yaptı be!

Orta Vadeli Program duyurulurken bir anda sahneyi Maliye Bakanı aldı ve aslında ekonomik krizin içerisinde olduğumuzu itiraf eden, tükendiğimizi resmiyete döken yeni vergi ve zamlarını açıkladı.

Sen Hazine'nin kaynaklarını bitir, para eden her şeyi sat, boğazına kadar borçlan, bu saatten sonra ne yapsan kurtarmaz. Sahi ekonomi iyiyse neden yeni vergiler getiriliyor? Bilakis indirim yapılması gerekmiyor mu? Yoksa ekonomi iyi değil mi?

* * *

Hazretler 15 yıldır iktidardalar, hâlâ vergiyi artırıp ülke ekonomisini kurtarabileceklerine inanıyorlar! Hâlbuki daha iki hafta önce “hiçbir şekilde bir vergi artışı planımız yok” diyen yine aynı iktidarın Maliye Bakanı…

Orta Vadeli Program hakkında söylenecek fazla bir şey yok. Saçma sapan öngörülerden ibaret… Diyorlar ki; “Ortalama dolar kuru 2018 yılında 3.73, 2019 yılında 3.92, 2020 yılında 4.02 olacak. Biz hesaplarımızı buna göre yaptık.” Bu hesaptan sonra gerisini dinlemeye gerek kalmadı zaten!

* * *

Kimse de çıkıp; “Niye zam yapıyorsunuz da, kamu da tasarruf önlemleri almıyorsunuz?” diye sormadı. Bütçe için para lazımsa devletin harcamalarını kısın bir zahmet, Mercedeslere binmeyiverin!

Zam yapmanın da bir adabı vardır. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yüzde 40 zam nedir arkadaş? Hiçbir ülkede, hiçbir dönemde, geniş kitleleri etkileyen hiçbir verginin bir anda yüzde 40 artması normal değildir! Hadi yarın sabah gidip müdürden yüzde 40 maaş zammı isteyin bakalım ne diyecek?

* * *

Orta Vadeli Program diyerek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 artış yaparlarsa, uzun vadede aracın kendisine el koyarlar. İş oraya gidiyor.

Aracı alırken ayrı, benzin alırken ayrı, geçmediğimiz yoldan, köprüden ayrı, arabanın motorundan apayrı para kesiyorlar. Ama bu onları kesmiyor!

Geçen yıl yüzde 3.83 artan Motorlu Taşıtlar Vergisi, bu sene yüzde 40 artırılıyor. İliğini sömürün milletin! Nefes aldırmayın. Müstahak…

* * *

Parasız kalınca eski pantolonların cebine bakan çulsuza çevirdiler memleketi.

Meyveli gazoza bile yüzde 25 ötv getirdiler. Zira normal gazoz değil, içerisinde meyve var. Tabii ki lükse girer. Yapıştır zammı! Artık kasa nasıl tam takır hale gelmişse, ben daha sigara sarmak için kullanılan kâğıdın adının “makaron” olduğunu dahi bilmiyorken, adamlar vergi getirdi. Millet sigaraya para bulamayıp tütün sarıyordu. Sardığı makaronu kulağının arkasına koyuyordu. Hah işte bir orası kaldı!

* * *

O kadar çok zam var ki saysam sıkılır, okumazsın. Aman diyeyim yine de yapılan zamlara laf etmeyeceksin. Gaza gelip öyle ulu orta bahsetmeyeceksin!

Hatırlarsınız zamları protesto etmek için Ecevit'e yazar kasa fırlatmışlardı. Şimdi bırak yazar kasa atmayı, kendini benzin döküp yaksan daha küllerin soğumadan FETÖ'cü ilan edilirsin.

Hem daha koskoca kanal yapılacak. Suriyelilerin aldığı bedava sağlık, eğitim, gıda, giyecek paraları kime yansıtılacak?

Murat MURATOĞLU, 29 Eylül 2017
sozcumuratoglu@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x