Yang Sivilyıns, Serap'ın cenazesine çelenk göndermiş...

Devşirilmiş gençler

Yang Sivilyıns, Serap'ın cenazesine çelenk göndermiş...

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 10, 2009 14:45

Serap'ın Cenazesinden

Serap'ın cenazesine katılan arkadaşlarımızdan Şehadet Çitil duygularını bizimle paylaştı.


Serap Eser, 17 yaşında dersaneden çıkıp evine giderken saldırıya uğradı. Sabah erken kalkmış, kahvaltısını yapıp dershanenin yolunu tutmuştu. Bu ülkedeki bir çokları gibi… Eve dönerken kendisiyle ilgisi olmayan, kendisinin başlatmadığı ve asla devam etmesini istemediği bir savaşın tam ortasına düştü… İstanbul’un göbeğinde saldırıya uğrayan Serap’ı düşünürken çok uzaklarda öldürülen Ceylan’ı düşündük. Ne çok benzer yanları vardı. Ceylan’da sabah erken kalkmış, günlük rutin işlerini yaparken vurulmuştu. Ataköy 5. Kısım Camii’ne giderken aynı zamanda Ceylan’ın giyabi cenaze törenine gittik. Ceylan’a gidememiştik ama Serap’la vedalaşmalıydık. Biri 14 yaşında, biri 17 yaşında gencecik insanlardı vurulanlar. Yaşanılan savaşta rolleri olmayan günahsız meleklerdi. Bu benzerliklerinden dolayı, çelenk yaptırdık “Ceylan” yazılan

Cenaze töreninde en fazla Serap’ın okul arkadaşları vardı. Serap ve Ceylan’la aynı yaşta olan bu gencecik insanları da kurban vermeden durdurmalıyız bu savaşı. Ateşin düştüp yaktığı yer genişlemeden son bulmalı. Ne ülkenin doğusundaki Ceylan, ne de batısındaki Serap ölsün artık. Ne Ceylan’ın annesi ne de Serap’ın annesi camiye cenaze töreni için gelsin.

Serap’ın yakını, cenazeyi provake etmek isteyen birine “senin acın benim acımdan daha büyük olmaz, sus ve cenazemi provake etme” ikazı ile yaşadıkları acının kullanılmasına karşı çıktı.Tıpkı Ceylan’ın annesinin “benim Ceylan’ım öldü başkalarının ceylanı ölmesin” sözü ile Ceylan’nın acısının kullanılmasına karşı çıktığı gibi…

Basiret sahibi bu annelerin takındığı tutumu ülkeyi yönetenlerde de görse çok şey mi istiyor oluruz?

Bu acıyı hiç yaşamamış veya yaşamış karar vericiler, Serap ve Ceylan’ın annesine kulak verse, bu savaş dursa çok şey mi beklemiş oluruz.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=221





Provokatör ATV

ATV Ana Haber'de Genç Sivillerle ilgili çıkan korkunç, art niyetli, provokatif haberle ilgili açıklama.


Genç Siviller'den bir grup arkadaşımız PKKlı eylemcilerin attığı molotof kokteyli ile hayatını kaybeden Serap Eser'in Ataköy Camii'ndeki cenazesine katıldı. Cenaze namazını kıldılar, dualara iştirak ettiler, yakınlarına taziyelerini sundular.

Cenazeye katılmak bir eylem değildi. Vicdanı olan herkesin; genç, masum bir insanın daha ölmesi karşısında yapabileceği tek şeydi. Kimseye basın bülteni gönderilmemişti. Hiç birinin alnında genç siviller yazmıyordu.

Cenazeye katılan arkadaşlarımızdan Şehadet Çitil bir de çelenk yaptırdı. Çelengin üzerine kendi adını ya da Genç Siviller yazmak yerine, Serap ile aynı kaderi paylaşmış Ceylan'ın adını yazdırdı. Bunun Şehadet için özel bir anlamı vardı. Ceylan’ın komşu köyündendi. Ceylan’ın başına gelen Şehadet’in de başına gelebilirdi. Şehadet orada tüm Ceylanların adına bulunduğunu düşünüyordu.

Şehadet, cenazeden sonra siteye bir yazı yazdı. Şehadet sadece Serapın cenaze namazını değil aynı zamanda Ceylan’ın gıyabi cenaze namazını da kıldığını hissettiğini söylüyordu. Şehadet Ceylan’ın cenazesine gidememişti.

Çelenk Lice'deki, Diyarbakırdaki tüm Ceylanların, Serap'ın tüm akranlarının üzüntüsünü temsil ediyordu.

ATV Haber bu kadar masum duygularla yapılmış bir davranışı %100 yanlış anladı ve Genç Sivilleri provokasyon yapmakla suçladı.

'Darbeci Baro' eylemini de 'PROVOKASYON' olarak veren ATV Ana Haber asıl provokatördür. ATV’yi şiddetle kınıyoruz. Bizi bilen takip eden herkesi de ATV'yi kınamaya davet ediyoruz.

Bugüne kadar eleştiri, küfür, tehdit aldık ancak bu kadar korkunç bir ithama daha önce maruz kalmamıştık.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=222






ATV'ye DAVA AÇIYORUZ

Genç Siviller olarak; Türk televozyonculuk tarihinde yapılmış en provokatif haber ile bizi hedef gösteren ATV'ye dava açıyoruz.


7 Aralık 2009 gecesi Ana Haber bülteninde yayımlanan 'Genç Provokatörler' haberi ile hedef gösterildik.

Düşmanca yapılmış bu haber ile ilgili ATV Televizyonuna 10 Aralık 2009 Perşembe günü dava açıyoruz.

Hassas günlerden geçtiğimiz şu günlerde yapılmış bu yalan, çarpık, art niyetli haber nedeniyle Genç Siviller'den herhangi bir kişinin başına gelebileceklerden;

başta kanalın bağlı olduğu holdingin sahibi AHMET ÇALIK olmak üzere, Medya Grubu Başkanı SERHAT ALBAYRAK ve haberi bizzat yazdığını ifade eden ATV Haber Müdürü ERDOĞAN AKTAŞ'ın sorumlu olduğunu kamuoyuna duyururuz.

GENÇ SİVİLLER


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=223





Genç Siviller'e itibarsızlaştırma operasyonu

ATV ve Habertürk Gazetesi, Genç Sivillere karşı operasyon başlattı. Operasyonu tetikleyen eylem ve yapılan çarpıtmanın zamanlaması çok dikkat çekici.


Son dönemde ses getiren demokratik eylemlere imza atan ve her türlü antidemokratik uygulamaya karşı dik duran; zeka dolu sloganları ve pankartlarıyla dikkatleri üzerlerine çeken Genç Sivillere karşı operasyon başlatıldı.

Başta ATV ve Habertürk Gazetesi, Genç Siviller aleyhine haber bombardımanına başladılar.

Operasyon, Genç Sivillerin Baro'nun Taksim'deki Ergenekoncu eylemine karşı, “Darbeci Baro Taksime Hoş geldin” pankartıyla, Baro'nun eyleminin etkisini sıfıra indirmesiyle başladı.

Önceleri Genç Sivillerle ilgili haberleri görmeyen sözkonusu medya organları, buna rağmen Genç Sivillerin etkisi koca Baro'yu bile sarsacak hale gelince, itibarsızlaştırma eylemine başladılar.

Son olarak dün gece ATV'de inanılmaz yayınlar yapıldı. Genç Siviller provokatörlükle suçlandı. Benzer yayını bugün de Habertürk devam ettirdi.

Sebep ise Genç Sivillerin, İstanbul'da evine giderken otobüste Molotof kokteyliyle diri diri yakılan masum Serap'ın cenazesine gönderdiği çelenkti.

Genç Siviller tıpkı Serap gibi tamamen masum olan koyun otlatırken bombayla paramparça olan Ceylan adına göndermişlerdi çelengi.

Hem Ceylan hem Serap, savaştan, açılımdan, kapanımdan, terörden bağımsız masum iki kız çocuğuydu. İkisi de ait olmadıkları bir savaşta ilgisiz biçimde can verdiler.

Bu naif çelenk, “Darbeci Baro” sloganı nedeniyle Taksim'deki Ergenekoncu eylemi sıfıra indiren Genç Sivillerden intikam almak için akıl almaz bir saptırmayla kullanıldı.

Genç Siviller provokatörlükle suçlandı. Oysa Genç Sivillerin her türlü provokasyona karşı dik duruşu dillere destan durumda.

Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'ın “Genç Subaylar Rahatsız” manşetine çanak tutan Erdoğan Aktaş ve Fatih Altaylı bu manşetin altında aramadıkları provokasyonu, Genç Sivillerin altında bulmaya çalışıyor.

Genç Siviller ise yine hukuk içinde haklarını arayacak.



İm (Kod): Tümünü seç
http://www.habervaktim.com/haber/97041/genc_sivillere_itibarsizlastirma_operasyonu.html






Genç bilmemnelerin ‘rezil’ numarası

12 Eylül rejiminin yarattığı sığ, bilgisiz, bilinçsiz, duyarsız, egoist derecesinde bencil neslin uzantısı olan, AKP Gençlik Kolları gibi çalışan genç bilmemneler diye sözde sivil bir grup var.

Önce Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne spor ayakkabı ile çıkmayı “özgürlük sembolü” olarak sunarak gelmişlerdi kamuoyunun gündemine. Benzeri başka “çocukça” eylemlere gülüp geçtim ben de. Ama son yaptıkları “rezil” eylem insanın kanını donduracak cinsten.

PKK’lı sokak kabadayılarının rastgele bir belediye otobüsüne attıkları molotofla yanan ve 28 gün mücadele ettikten sonra ölüme teslim olan Serap’ın cenazesine bir çiçek göndermişler. İmza olarak da “Ceylan” yazmışlar.

Ceylan, Güneydoğu’da önce askerin attığı havan topuyla parçalandığı ileri sürülen küçük kızımız. Her ne kadar daha sonra bunun havan değil, patlamamış bir mermi olduğu söylense de hafızalara “asker öldürdü” fikri kazınmaya çalışıldı, bunda da kısmi bir başarı var tabii.

İşte bu genç bilmemneler güya “bir terör kurbanından diğer terör kurbanına mesaj” adı altında böyle bir eylem yapmışlar. Ancak sanki “Sende adam öldürüyorsun” der gibiler. Bu işin bir diğer anlamı da şudur: “Bir Kürt ölürse karşılığında bir Türk yakılır.” İnsan biraz utanır, sıkılır. Hayatlarının baharını bile yaşamamış iki kızımızın ölümünden pay çıkarmaya çalışan bu sığ, bilgisiz, bilinçsiz, duyarsız 12 Eylül nesliyle Türkiye nereye kadar gidebilir ki?


Can ATAKLI, 10 Aralık 2009
İm (Kod): Tümünü seç
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Birakin_artik_palavrayi_gercegi_ortaya_cikarin&tarih=10.12.2009&Newsid=275350&Categoryid=4&wid=142
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Genç Siviller

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x