Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!.. / Müyesser YILDIZ

Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!.. / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Tem 18, 2018 10:36

Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!..

2010 Anayasa referandumundan sonra yargının başına gelmeyen kalmadı.

Önce en alttan, en tepeye tüm önemli yargı birimlerine “FETÖ”cüler oturdu. “İş yoğunluğu” gerekçesiyle Yargıtay'da üye sayısı artırıldı ve bir kalemde 150 civarında “FETÖ”cü seçildi. Özellikle TSK'ya yönelik kumpas davalarda görev yapan birçok isim Yargıtay üyesi yapıldı.

Erdoğan, “Ne kadar tehlikeli olduklarını 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarına yönelik operasyonla” anladığını söylese de yargıyı “FETÖ”den kurtarmak için ancak 17/25 Aralık 2013'ten sonra harekete geçildi.

Adalet Bakanlığı ile çeşitli görüşten hakim ve savcılardan oluşan Yargıda Birlik Platformu'nun ortak çalışmasıyla “FETÖ”cülerin yargıdaki etkinliği kırılmaya çalışıldı. Bu arada özellikle Yargıtay'da üyelik sayısının azaltılması, dairelerin görevlerinin değiştirilmesi ve “FETÖ”cülerin pasif görevlere kaydırılması gibi tedbirler alındı.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından ise Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başta olmak üzere tüm yargıda “FETÖ”cü bilinen hakim ve savcılar ya tutuklandı ya da ihraç edildi.

Bu büyük temizlikten sonra “iş yoğunluğu” gerekçesiyle Yargıtay ve Danıştay'da üye sayısının artırılması yeniden gündeme geldi. Kontenjanın yüzde 30'nun “FETÖ ve darbe davalarında” görev alan hakim ve savcılar için ayrıldığı konuşuldu.

Yargı camiasında aylardır heyecanla beklenen Yargıtay'a 100, Danıştay'a 12 yeni üye seçimi dün gerçekleştirildi.

Seçilen isimler arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları, Personel Genel Müdürü, Teftiş Kurulu Başkanı ve Bilgi İşlem Daire Başkanı, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'ın kardeşi ile Yargıda Birlik Platformu yöneticilerinin olduğu görüldü.

Ayrıca çeşitli illerin Başsavcılarının yanısıra kritik darbe davalarına bakan bazı hakim ve savcılar da üye yapıldı.

Sırada Yargıtay ile Danıştay'daki dairelerin yapısı ve iş bölümünün şekillendirilmesi var.

-O Komutana Çok Farklı Bir Apolet-

112 yeni yüksek yargı üyesi arasında sadece 3 kadın bulunuyor.

Bunlar arasında dikkat çekmeyen ve gündeme gelmeyen öyle bir isim var ki!..

Kim mi?

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Erdoğan'ın Muharrem İnce aleyhindeki sözlerini alkışlamasıyla “Apolet sökme” tartışmalarının odağına oturan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in eşi Ferhan Temel.

Yeni Yargıtay üyesi Ferhan Temel 1963 doğumlu. 1984 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Temel, göreve Kayseri hakim adayı olarak başladı. Kars Aralık Cumhuriyet Savcılığı ve Kayseri Tomarza Hakimliğinin ardından da Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimliği yaptı.

25 Mart 2016 kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hakimliğinden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na atanan Temel, dünkü kararnameyle yeniden Yargıtay'a, ama bu defa üye olarak döndü.

Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na atanması üzerine komuta kademesinin yeniden şekillendirilmesi çalışmaları sırasında İsmail Metin Temel'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilme ihtimalinden söz edilmişti. Bu gerçekleşmedi, ama eşinin Yargıtay üyeliğine seçilmesiyle bir anlamda hem hedefteki komutana, hem de Muharrem İnce ve Temel'i eleştirenlere yeni bir mesaj verilmiş oldu.

Müyesser YILDIZ, 17 Temmuz 2018
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x