Yaşar Nuri Öztürk'ü DECCAL ilan ettiler!

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Yaşar Nuri Öztürk'ü DECCAL ilan ettiler!

İletigönderen Türk-Kan » Prş Kas 13, 2008 22:23

Bir İlahiyatçıya Açık Mektup

SAYIN Bay İlahiyatçı!.. Size muhterem demiyorum ama sayın diyorum. Gayem polemik yapmak, çıngar çıkartmak, horoz döğüşü sergilemek değildir.

Yıllardan beri Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanlarını sapıklıkla suçluyor, gerçek Müslümanlığı tahkir edici ifadelerle aşağılıyor ve asıl doğru İslâm’ı kendinizin bulduğunu ilan ediyorsunuz.

Yanılıyorsunuz, yanıltıyorsunuz... İslâm’ın en doğru yorumu Ehl-i Sünnet Müslümanlığıdır.

Asıl Kur’ân Müslümanlığı sizin anlattığınız değildir, Ehl-i Sünnet Müslümanlığıdır.

Gerçek İslâm, ilmihallerde anlatılan İslâm’dır.

Sizin, bunu anlayacak derecede Arapçanız ve din kültürünüz vardır ama birtakım şahsî menfaatler uğrunda bu temel gerçeği görmezlikten geliyorsunuz.

Doğrusu Allah’ın ayetlerini çok ucuza sattınız.

Din eğitimi almamış, din kültürü olmayan birtakım cahil vatandaşları kandırdınız ama çok büyük ve korkunç vebal altında kaldınız.

Bu yolla birkaç milyon dolar edindiniz.

Hayli şöhret-i kâzibe sahibi oldunuz.

Nefs-i emmârenizi tatmin ettiniz.

Lâkin âhiretinizi berbat ettiniz.

Terazinin bir kefesinde 1400 yıldan beri gelip geçmiş ulema, suleha, gerçek müctehidler, eimme, fukaha var; öbür kefede siz varsınız. Siz onların ayaklarının tozu olamazsınız. Sizin zerre kadar ağırlığınız yoktur.

Kaç defa yazdınız, “Peygamber bir postacı idi, öldü, işi bitti...” diye. Bu ne kadar yanlış ve çarpık bir iddiadır. Peygamber bu fanî dünya hayatına veda etmiştir ama rehberliği, önderliği Kıyamet’e kadar devam edecektir. Biz Ehl-i Sünnet Müslümanları O’nun ruhaniyeti ile birlikte yaşıyoruz. Kendisini şahsen görmüyoruz ama bize yol gösteren, bizi aydınlatan Sünneti ve sahih hadîsleri yanımızdadır.

Sayın İlahiyatçı!.. Peygamberi bırakıp da sizin peşinizden mi gideceğiz? Yooo, o kadar akılsız ve deli değiliz.

Sizin ne demek istediğinizi anlamaz değiliz. Peygamber’i bırakın benim peşimden gelin demek istiyorsunuz. Yağma yok.
Ne dersen de, biz Müslümanlar fıkhın, şeriatın dört kaynağı oldunuğunu biliyoruz. Allah’ın Kitabı, Peygamberin Sünnet’i, Ümmet’in icmâı ve bir de kıyas-ı fukaha.

Tarih boyunca bu ümmeti aldatan bozuk insanlar bulunmuştur. Siz de onlardan birisiniz.

Müslümanları Kur’an’la aldatmak istiyorsunuz.

Buharî’de bir hadîs var, bilirsiniz. Resûl-i Kibriya aleyhi ekmelüttahaya Efendimiz Kıyamet’e kadar otuz küsur Deccal ve Kezzab (yalancı) zuhur edecek, bunlar ya tanrı olduklarını, yahut nebi olduklarını iddia edeceklerdir buyuruyor.

Peygamber öldü, o bir postacı idi, işi bitti... İlmihal Müslümanlığını bırakın. Benim anlattığım Kur’ân Müslümanlığına gelin derken, siz satır aralarında kendinizi Peygamber mi göstermek istiyorsunuz?

Evet, sayın İlahiyatçı siz bir deccal, siz bir kezzabsınız.


Allah’ın ayetlerini ucuza sattınız. Fâni servet, kâzib şöhret, biraz alkış, tantana... Lüks hayat ve sonra... İki metrelik bir çukur, birkaç metre kefen bezi... Yarın Mahkeme-i Kübra’da, Huzur-i Rabbü’l-âleminde bu yaptıklarınızın hesabını nasıl vereceksiniz?

Siz bâtıl ve sapık inançlarınız ve görüşleriniz uğrunda Kur’ân’ı heva, re’y ve nefsanî hevesinizle yorumladınız.

Siz dinî hükümlerin kaynağı olarak Sünnet’i devre dışı bırakmak istediniz.

Siz Selef-i Sâlihîn efendilerimizin mübarek, aydınlık, temiz yolundan saptınız.

Siz kendi kafanıza göre yeni bir din türetmeye yeltendiniz.

Pek âlâ biliyordunuz ki, Kur’ân’ın en büyük ve temel açıklayıcısı Sünnet’tir. Sünnet olmadan Kitabullah tefsir edilemez.

Bir ara her konuşmanız için binlerce lira ücret alıyordunuz. Para para para... İşte sizin sevdanız.
Ehl-i Sünnet’in gerçek imamları kesinlikle doğru yoldadır.

Müctehidler, fukaha, muhaddisler, müfessirler doğru yoldadır.

Abdülkadir Geylanî, Ahmed er-Rufaî, Şah Nakşibend, İmamı Rabbanî ve diğer büyük mutasavvıflar hep doğru yoldadır.

Onlara ters düşen siz yanlış yoldasınız.

Siz maalesef dâl ve mudilsiniz.


Tevbe edip, geçmiş günahlarınızdan pişman olmanız için henüz vakit, imkân ve fırsat var. Gurur ve kibrinizi, nefsaniyetinizi, dünya sevginizi yenip de tevbe eder misiniz bilemiyorum.

Aldattığınız saf halkın vebalini nasıl taşıyacaksınız?

Sayın İlahiyatçı!.. Siz yıllar boyunca maalesef insî bir şeytan gibi hareket ettiniz. Kapalı kapılar ardında agresif din düşmanlarıyla nasıl konuştuğunuzu, onlarla nasıl işbirliği yaptığınızı bilmez değiliz.

Siz halkı Kur’ân’la aldatıyorsunuz.

Tekrar ediyorum: Asıl Kur’ân Müslümanlığı muteber ilmihal kitaplarında yazılı olandır.

Biz Müslümanlar, dinimizi ilmihal kitaplarından öğreneceğiz, itikadımızı akaid imamlarımızdan öğreneceğiz. Kur’ân-ı Kerim’i, mânalarını, hükümlerini, inceliklerini ehliyetli gerçek müfessirlerden öğreneceğiz.

Sen bir vâdide, biz Müslümanlar başka bir vâdideyiz.

Senin yolun çıkmaz yol



Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete, 12 Kasım 2008
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen hirbo06 » Prş Kas 13, 2008 23:01

Bunlar gibi sozde musluman, dinciligi dinin uzerinde goren ve dini kendi cikarlari ve hayat felsefeleri cercevesinde sekillendirerek dini somurenlere tek kelime edemeyecek cesaretteki insanlarin arkasindan gitmektense, fikirlerini ekranlardan acikca dile getiren ve insanlarimizin dini nasil anlamalari gerektigi konusunda aydinlatmaya calisan sozde "Deccal" sayin Ysar Nuri Ozturk'un arkasindan gitmeyi yeglerim. Bunlarin esas kaldiramadigi sayin Ozturk'un Fethullahcilik gibi tarikat ve cemaat akimlarina acikca karsi olmasi elestirmesidir. Yasar Nuri Ozturk'un "Deccal" oldugunu ilan edenler, cesaretleri varsa muritleri tarafindan kendisine "Peygamber" muamelesi yapilan Fethullah hakkinda ki goruslerini de yazsinlarda, milletimiz bu insanlarin nasil iki yuzlu firildak tipler oldugunu farkedebilsin. "Deccal" mis, hadi ordan sizi cemaat, tarikat usaklari...Turk milletinin varligini, birligini, dirligini dilemek o yonde calismak kim siz kim...Sizin hizmetiniz Turk milletine degil, kendi cemaat, tarikat mensuplariniza...Neyse, bu millette bilincli dusunme yetisi gelismedikce biz bunlari daha cok yasar, kimimiz ergenekoncu, kimimiz deccal, kimimiz "ulusalci" ve "Ataturk'cu" oluruz.
(Burada ulusalci ve Ataturk'cu kavramlarini kotu anilan kavramlarla kullanmamin sebebi, bu kavramlara karsi tarafin yukledigi olumsuz anlami vurgulamak acisindandir, yoksa anlayana sozu edilen kavramlar cok sey ifade eder).
Saygilar,
Hirbo06
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye
 
İletiler: 156
Kayıt: Cmt Kas 10, 2007 18:48
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

İletigönderen AlpereN » Prş Kas 13, 2008 23:11

kandırdığınız saf halk diyor.Yaşar Nuri Öztürkü takip eden İnsanlar M.Şevki denen adamı kültürle,bilgiye yere serer.İki tane hadis,üç tane ayet bilmekle ne müslüman olunur nede alim.

Belli ki Yaşar Nuri Öztürk Allah ile Aldatmak kitabı bunların çok zoruna gitmiş.Bunların dini rant aracı ve siyasi güç olarak kullanmasına karşı iyi bir çomak sokmuş.Çünkü Yaşar Nuriye Deccal diyecek kadar densizleşmiş bu kendini alim sanan yazar.

Bende burdan söylüyorum.Benim için hayatta herşeyden önce Türk Kültürü gelir.Yani Türklüğüm herşeyden öncedir.Ne Batı emperyalizmi beni Kimliğimden soğutabilir.Nede Arap emperyalizmi, şunuda söylemek istiyorum.Benim Dinden anladığım şudur:Doğruluk,Dürüstlük,Güzel Ahlaktır.Ve temel Felsefede kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma.Temel Din anlayışı bu olan İnsanların yeri cehennemse varsın orası olsun.Böyle mehmet şevki gibi adamlar kabadayı ağzıyla bizleri korkutamaz.

3-5 tane mutasavvıf yazmaklada cennetin anahtarı alınmıyo,Sizlerin Nakşibendleriniz varsa Bizim Yunus Emremiz,Hacı Bektaş Velimiz,Pir Sultanımız,Mevlanalarımız var.İnsalığa karşı Yunus Emre gibi olmasını ,sizin bu faşist,kabadayı laflarınıza karşıda Pir Sultan olmasınıda biliriz.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye
 
İletiler: 628
Kayıt: Pzr Nis 22, 2007 22:57

İletigönderen MansurSah » Prş Kas 13, 2008 23:27

Bu adamın yazdığı her cümleyi ben bile paçavraya çeviriyorum; dini ve Yaşar Nuri Hocayı benden daha iyi bilen biri neler yapmaz, hele ki hocanın kendisi.. (Dinle ilgisinden değil, bilimadamı olduğundan ve benden üst mevkide olduğundan hoca diyorum.) Ama her zırva kelime için bir paragraf yazı yazmam lazım; değer mi.. Her delinin, kuyuya attığı her taş için her seferinde biz kırk akıllı birleşip ayrı ayrı uğracaşak mıyız. İki noktaya değineyim yeter, belki bilahare içimden gelir de uzunca yazarım:

1- Yaşar Nuri Hoca hiçbir yerde Ehl-i Sünnete karşı birşey söylememiştir ve her zaman buna uymaya çağırmıştır. İftiranın, "hakikati gizlemenin" (yani küfrün) bu kadarına pes.

2- O 1400 yıldır övündüğü, hak ve düzgün yol olduğunu iddia ettiği şey doğru olsaydı, ortaya sonuç olarak böyle bir ülke ve böyle bir arap-iran dünyası ve böyle bir dünya mı çıkardı? Yani Kuran-ı Kerime ve Ehl-i Sünnete uyarak yaşanılmış ve hala yaşanılıyor ise; bu ne biçim kitapmış bu ne biçim sünnetmiş, bu ne biçim dinmiş de, bunlardan ortaya, bu rezil, bu iğrenç ortam çıkmış.

Yaşar Nuri Öztürkün yazdığı hiçbirşeyi eleştiremezler, bir yanlışını bulamazlar; adamın akademik kaideler içinde ortaya koyduğu hiçbirşeyi, akademik olarak tartışamazlar bile; yok neymiş "ehl-i sünneti sapıklıkla suçluyormuş" gibi uydurmalar, lafın önünü arkasını kesip, kalan kısmını da çarpıtıp "postacı" geyikleri..

Bu adam bir de cemaat müslümanlığını savunmuş. Biz hatırlatalım ona hadisi: (Ahir zamanda) ümmetim 73 cemaate ayrılacak, onlardan biri hariç hepsi cehennemliktir.. "

İmam Rabbaninin ismini, neden Abdülkadir Geylani gibi zatların isimlerinin yanına ısrarla sokuşturdukları da ilginç. Rabbani hakkında okumaya öğrenmeye başlandığında ilk ortaya çıkan şey, "rabıta" meselesidir ki, benim İslamdan anladığıma göre, bu apaçık şirktir. Neymiş efendim mürit (ne kadar uzakta olsa da), şeyhine odaklanacakmış; şeyhin kaşlarının arasına odaklanacakmış; ordan bir nur çıkacakmış gelecekmiş.. Oldu olacak, Reiki falan yapın hocam ya.. E tabii, Nakşibendilerin piri olunca..

Adını zikretmişken, Abdülkadir Geylaniyle ilgili bir güzelliği paylaşmak geldi içimden: İbadet sonrası, "Allah kabul etsin / Allahım tuttuğum oruçları, kıldığım namazları izzet-i dergahında kabul eyle" gibi güzel dualarımız vardır ya.. Geylaninin, ibadetlerinden sonraki duası şöyleymiş: "Allahım, sana kabul et diyemem çünkü ortada kabul edilebilecek bir namaz, bir ibadet yok. Sana ancak -günahlarımı affet- diye dua edebilirim, o da günahlarımın affedilebilir olduğundan değil, senin affediciliğinin genişliğinden.."

Ek: Ben yazana dek iki arkadaş lütuf buyurmuş bile; Prof. Yaşar Nurinin sevilmesi ve savunulması beni çok mutlu ediyor. Kendisini elimden geldiğince takip ederim; birçok kitabını, yazısını okudum, ulaşabildiğim konuşmalarını izledim ve şimdiye dek bırakın akla/dine aykırı olan tek bir noktayı; bayat/eski/köhne bir husus bile göremedim. Ki her biri nur saçan sayısız katkısını övmeye acizim.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

İletigönderen yahac » Cum Kas 14, 2008 9:41

Yasar Nuri Ozturk hocanin Fethullah karsiti oldugunu iddia etmek ne kadar yerinde olur acaba?

Fethullahin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfi tarafindan duzenlenen Abant Platformu toplantilarini katilan Prof. Dr. Ozturk bu davranisini nasil acikliyor acaba?

Herkez Sevket Eyginin nerede durdugunu cok iyi biliyor. Ozturk hocam icin bunu soylemek bazen zorlasiyor...

Insan kime guvenecegini sasiriyor...
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye
 
İletiler: 154
Kayıt: Pzt Kas 05, 2007 17:05

İletigönderen hirbo06 » Cum Kas 14, 2008 11:23

Yahac arkadasim,
Yasar Nuri'yi Deccal olarak atfeden sayin Eygi'ye sorumuzu/tepkimizi biraz yanlis yorumlamissin kanaatindeyim. Sayin Ozturk e Decal, peygamberlige ozeniyor diye ithamlarda bulunan sayin Eygi'nin aklina niye Fethullah gelmemis onca insan Saidi Nursi'nin ve Fethullah'in ismini tarikat evlerinde, okullarda, dersanelerde zikredip soz soyletmezken, taparcasina bagliyken sayin Eygi bunlari bilmez mi?

Sayin Ozturk'e para gozunu kor etmis derken, naksibendilerin, suleymancilarin nurcularin milyarlarca dolarlik servetlerini, okullarini ve hatta camilerini neden gormezden gelir. Sayin Ezgi dini kendi cikarlarina hizmet icin kullanan siyasetcilerden, dinin hurafelerden arindirilmasindan, sahte hadislerle dinin gerceginden uzaklastirilmasindan neden bahsetmez hic dusunmez misin? Neden bunu yapanlara saldirir hedef gosterir merak etmez misin? Tum bunlar olup biter iken kalkip birde gercekleri korkusuzca soyleyebilen/ soylemeye calisan birkac kisiden biri olan Yasar Nuri Ozturk'u karalamasina nasil hak verir veya vermesen dahi, sayin Eygi'nin Yasar Nuri Ozturk hakkindaki iddialarindan yola cikarak, etkilenerek, iddianin sahibinin kisiligine ve hizmet ettigi dusunceye bakmadan, onun yaratmaya calistigi "suphe' duygusuna kapilirsin...

Demem o ki; Yasar hoca ne melektir ne peygamber ama sayin Eygi'den on kez daha adamdir ve sayin Eygi'nin suclamalari amacli maksatlidir. Oyuna gelipte vatani milleti icin birseyler yapmaya calisan insanlari vatan millet sevgisinden bir haber tarikat cemaat usagi insanlara ezdirmeyelim...Ayni senaryolar, ergenekon adi altinda farkli bir plaktformdada yapilmaktadir ve bircok insan ayni hataya dusmektedirler. Benzeri cabalar sayin Dogu Perincek, Yalcin Kucuk, Kemal Alemdaroglu ve hatta orgenerallerimiz icnde uygulanmaktadir ve malesef ayni oyun tekrar tekrar sergilenmektedir...Yaziktir, gunahtir insanlara....

Bunlari yazmaktan kastim seni elestirmek veya yermek degil olaya yanlis/iftiracilarin penceresinden baktigini vurgulamak icindir. Yoksa Yasar Nuri'nin kendini peygamber zannettigini soyleyebilecek(sayin Eygi) ve ona inanabilcek insanlarin birsekilde beyinleri yikanmis kisilikler olduguna inaniyorum. Abant meselesini ise bilmiyorum ancak anlasiliyorki katilmakla dahi yaranamamis garibim Yasar Nuri:))
Saygilar,
Hirbo06
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye
 
İletiler: 156
Kayıt: Cmt Kas 10, 2007 18:48
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x