Yazık, yazık… Çok Yazık: Küresel Mali Denetimin Kucağında Debelenen Türkiye… Dr.Noyan UMRUK

Yazık, yazık… Çok Yazık: Küresel Mali Denetimin Kucağında Debelenen Türkiye… Dr.Noyan UMRUK

İletigönderen Noyan Umruk » Pzt Mar 28, 2016 17:44

Yazık, yazık… Çok Yazık: Küresel Mali Denetimin Kucağında Debelenen Türkiye…
Dr. Noyan UMRUK

ABD’de mali denetim, vergi kaçakçılığı, kara para trafiği ezelden beri en ağır suçlardan biridir… Muhammed Ali bile ağır bir mahkumiyete uğramıştı; bllirsiniz…
Son yıllarda Avrupa ve dünyadaki mali denetim yöntemlerindeki radikal gelişmelerden, Türkiye, balık baştan koktuğu için hiç nasibini alamadı. Erdemli ve etkin bir mali denetim yönteminin gündeme getirilmesi bir yana, kayıt dışılık aldı başını yürüdü, adeta marifet oldu…

Almanya, İsviçre bankalarında gizli hesapları bulunan kişilerin listesini içeren bir CD için 3.4 milyon dolar ödemeyi gözden çıkarmıştı… Aslında bu CD olayı ilk değil. Almanların, gizli hesapları ile ilgili CD'nin ortaya çıkmasından bir kaç ay önce Fransa hükümeti de HSBC 'ye dair verileri içeren bir CD'yi ele geçirmişti.

Öte yandan Alman yargısınca “asrın yolsuzluğu” olarak nitelendirilerek ciddiyetle üzerine gidilen Deniz Feneri yargılaması ve 17-25Aralık rezaletleri yargıçlar analarından doğduklarına pişman edilerek, şüpheliler ödüllendirilerek şimdilik hasıraltında…

“Eski Dostlar” rast makamında güzel bir şarkıdır…

Türk muhatabını vakti zamanında “mösyö çok zenginleştiniz “ diye uyaran eski dostlardan” Sarkozy bile çok daha mütevazı bir yolsuzluk dosyası ile ilgili olarak ülkesinde 7 yıl hapis istemi ile yargılanıyor. Kamu hizmetine mahkûm edilerek çöp temizleyen diğer bir “eski dost” Berlusconi’nin sıradaki dosyaları ise envaı çeşit… Bu tarafa dönünce de Mübarek’ten Kaddafi’ye kadar neler neler yaşadık. Daha dün gibi…

Nedensiz Zenginleşme-Uluslar arası İlişkiler ve Ulusal Güvenlik…

“Günü gelende her koyun kendi bacağından asılır” diye düşünebilirsiniz. Oysa iş o kadar basit değil… Bankalardaki çok özel hesap hareketlerinin küresel egemenlerin eline geçmesinin asıl önemli yanı, kuşkusuz ciddi bir “ulusal çıkar ve güvenlik sorunu” oluşturması… Siyasi ve ekonomik amaçlarına ulaşmak için şantaj, tehdit vb. her tür aracı kullanan istihbarat servislerinin “fink attığı” günümüz dünyasında, bu hesap hareketlerinin çeşitli istihbarat servislerinin ve dünyaya yön verme iddiasındaki siyasi liderlerin elinde oyuncak olduğu çok açık.
Kamu yetkisi kullanan kişilerin, kendilerine yönelik kuşku uyandıran yaygın söylem ve iddiaların kanıtlarını elinde bulunduranlardan gelecek şantaj ve tehditler karşısındaki konumunu ve yönettikleri ülkelerin ulusal çıkarları ve geleceği hakkında takınacakları tavrı düşünebiliyor musunuz? Ürpertici… Kırk katır mı istersiniz? Kırk satır mı. Durum, bu açıdan hukuksal olmaktan çok siyasi ve de sonuçları ise ulusal güvenlik açısından vahim…

Sorular:

“Aptal olmadıkları için Türkiye’yi yıllardır” dinlediklerini söyleyen Almanlara karşı süren akıl almaz sessizlik her yurttaşa şu soruları sormak hakkını veriyor:

*Gezi olaylarını 'Üçüncü hava alanını istemeyen Almanya ya da AB körükledi' diye fantastik ve sanal kavgalar verenler, kendi ülkesinde Merkel’i yuhalatanlar BND dinlemesine neden sessiz kalmaktadır?

* Son yıllarda ayyuka çıkan iddialar ve uluslar arası arenada savaş suçu olduğu birdenbire anlaşılan(!) El-Kaidevari örgütlere gönderilen silah ve mühimmat ile İŞİD militanlarına sağlanan her türlü destek ve MİT konusunda BND şantaj yapıyor mudur?

* Devletin kozmik bilgilerine sahip olanların İsviçre'deki hesaplarının son yıllardaki pozisyonları olası BND şantajlarına dahil midir?

* Babek Zencani ve Türkiyedeki ayağı Reza’nın yürüttüğü milyarlarca dolarlık kara para trafiğinin ve bunun Türkiye'de buharlaşan milyarlarca dolarının kimler vasıtasıyla nasıl pay edildiği de BND'nin en büyük kozlarından biri midir?

* Özel, genel bütün sırlarınızı elinde bulunduran BND'ye sesinizi çıkaramazken halkınızın bu işlere kafa yoran kesimine “ikinci istiklal savaşını” bu nedenlerle mi başlattınız?
*İmzalanan anlaşmayla Türkiye’nin, 4milyona varacağı iddia edilen mültecilerin kısaca Avrupa’nın toplama kampı haline getirilmesinde, yabancı istihbarat servislerinin elinde olduğu söylenen bilgilerin etkisi var mıdır?
*Şimdi bir şekilde ABD’ne transferini gerçekleştiren Reza vasıtası ile somutlaştırılacak istihbaratın işlenip, kullanılması halinde PKK, PYD kontrolünde ülkenin güneyinde Akdenize açılan özerk Kürt yönetimi, ülkenin güneydoğusunda özerk bir yapılanma, Kıbrıs vb.sorunlarla ilgili ağır baskılar geldiğinde nasıl bir tavır alınabilecektir?

Sonuç:
Evet… Durum Korkunç… Kırk katır mı istersiniz? Kırk satır mı?
Siyasi ve de toplumsal muhalefet için, hem uluslar arası düzey ve platformlarda ciddi boyutlarda aktif olmak, hem de kitleleri aydınlatmak ve direnç düzeyini yükseltmek açısından gün bu gün…
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 1041
Kayıt: Pzr Mar 08, 2009 13:39

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x