Yeni 'Sheriff' Toraman!

Futbol ile ilgili hersey burada.

Yeni 'Sheriff' Toraman!

İletigönderen Veled » Çrş Ağu 01, 2007 22:15

Yeni 'Sheriff' Toraman!

Beşiktaş sezonun ilk resmi maçında Sheriff'i İbrahim Toraman'ın golüyle 1-0 yendi. Şampiyonlar Ligi 2.ön eleme turu ilk maçında Moldova ekibiyle karşılaşan Beşiktaş üstün oynadığı fakat pozisyon bulmakta zorlandığı maçta ölü toptan gelen golle galibiyet yüzü gördü

Beşiktaş'ın golü 74.dakikada korner atışında İbrahim Toraman'ın kafa golüyle geldi. Ertuğrul Sağlam'ın Serdar Özkan ve İbrahim Kaş gibi genç futbolcularla sahaya çıktığı karşılaşmada Delgado ikinci yarının hemen başında oyunda alındı. Onun yerine ise genç futbolcu Batuhan sahaya çıktı. Beşiktaş'ta genç futbolcu İbrahim Kaş önemli pozisyonlardaki kritik müdahaleleriyle büyük alkış aldı. Rakip Sheriff ise özellikle ikinci yarının başında kritik pozisyonlar bulmasına karşın gol vuruşlarında etkili olamadı.



BEŞİKTAŞ: 1 SHERİFF: 0

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Peter Sippel, Walter Hofmann, Peter Henes (Almanya)
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Serdar Kurtuluş, İbrahim Toraman, İbrahim Kaş, İbrahim Üzülmez, Cisse, Serdar Özkan, Ricardinho, Tello, Delgado (DK. 46 Batuhan), Bobo
YEDEKLER: Hakan, Ali Tandoğan, Aydın, Baki, Batuhan, Koray, Mehmet Yozgatlı
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
FC SHERIFF TIRASPOL: Pascenco, Tarkhnishvili, Arbanas, Rovamba, Gnanou, Pereira, Corneencov (Demalde dk. 44 ), Balima, Mamah, Kuchuk, Constancia
YEDEKLER: Melenciuc, Chinwo, Gorodetchi, Suvorov, Kajkut, Bulgaru
TEKNİK DİREKTÖR: L. Koutchouk
SARI KART: Tello (Beşiktaş)


İLK YARIDAN DAKİKALAR
9.dakikada İbrahim Üzülmez'in sol kanattan Sheriff ceza sahasına yaptığı ortayı kaleci yumrukladı. Ceza sahası sağ çaprazında Serdar Özkan topu kontrol etti ve şutunu çektiş top savunmadan geldi...

20.dakikada ceza sahasının hemen dışında kazanılan serbest vuruşu Delgado kullandı. Top az farkla auta gitti.

27.dakikada Balima'nın sağdan ortasına ceza alanındaki İbrahim Kaş son anda dokunarak topu kornere attı.

42.dakikada ceza sahasının hemen dışında kazanılan serbest vuruşta çalışılmış bir organizasyon denendi. Top Delgado'dan Cisse'nin önüne bırakıldı. Cisse'nin vuruşu auta çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46.dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Bobo altıpasa kadar indi. Kaleye tam şutunu atacakken araya defans girdi ve posizyonu önledi.

53.dakikada Balima'nın ortasında ceza sahasında buluşan Kuchuk'un cılız vuruşu kaleci Rüştü'de kaldı.

63.dakikada ceza sahasının sağ çaprazından Kuchuk'un vurduğu tehlikeli şut direğin hemen dibinden auta çıktı.

73.dakikada sol kanattan gelen ortaya ceza sahası içerisinde Batuhan ayak koydu. Top kornere gitti.

GOL: 74.dakikada sağ kanatta kullanılan köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen İbrahim Toraman'ın kafa vuruşuyla Beşiktaş golü buldu.



MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla, tam 74 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıktı.

BJK İnönü Stadı'nda en son Turkcell Süper Lig 33. hafta maçında 19 Mayıs 2007'de Ankaraspor ile karşılaşan ve 2-1 galip gelen siyah-beyazlılar, FC Sheriff Tiraspol maçıyla İstanbul'da taraftarıyla 74 gün sonra hasret giderdi.

Tribünlerde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar, uzun bir aradan sonra takımlarını izleme şansını buldu.
Bu arada kapalı ve numaralı tribünler tamamıyla dolarken, açık tribünlerde kimi boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı 25 bine yakın siyah-beyazlı sporsever izledi.


3 YENİ TRANSFER İLK KEZ RESMİ
MAÇTA FORMA GİYDİ
Beşiktaş'ın yeni transferleri Rüştü, Cisse ve Tello, bu gece ilk 11'de sahaya çıkarken, ilk kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı giydiler. Siyah-beyazlı taraftarlar, yeni transferleri tek tek tribünlere çağırıp sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, yeni transferlerin ardından diğer futbolcuları da tribünlere çağırdı ve "yumruk şov" yaptırdı.


İBRAHİM KAŞ VE SERDAR ÖZKAN İLK 11'DE
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sürpriz bir kararla genç oyuncular İbrahim Kaş ve Serdar Özkan'a ilk 11'de şans verdi. Koray'ı yedek soyunduran Sağlam, bu futbolcunun yerine savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte İbrahim Kaş'ı oynatırken, yeni transferlerden Mehmet Yozgatlı da yedek soyundu.

FORVETTE BOBO-DELGADO İKİLİSİ
Nobre'nin sakatlığında FC Sheriff Tiraspol maçında forvette Bobo'nun yanında Delgado forma giydi. Cisse ön liberodo, Tello orta alanın solunda oynarken, Ricardinho da orta sahanın göbeğinde görev aldı. Öte yandan yedek kulübesinde ise kaleci Hakan, Ali Tandoğan, Aydın, Baki, Batuhan, Koray ve Mehmet Yozgatlı bulunuyor.

Sakatlıkları bulunan Nobre, Burak, Gökhan Zan ve Mehmet Sedef kadroda yer almadı.

"OPTİK BAŞKAN" UNUTULMADI
Siyah-beyazlı taraftarlar, geçen günlerde vefat eden tribün liderlerinden "Optik Başkan" lakaplı Mehmet Işıklar'ı unutmadı.

Işıklar için kapalı tribünde çok sayıda pankart asılırken, taraftarlar zaman zaman "Optik başkan ölmedi kalbimizde yaşıyor" diye tempo tuttu. Ayrıca Işıklar'ın görüntüleri skorborddan yayınlanırken, "Yiğidim aslanım burada yatıyor" şarkısı çalındı.

Bu arada takımlar ısınırken taraftarların isteğiyle Işıklar için saygı duruşunda bulunuldu. İki takım futbolcuları da ısınmayı keserek saygı duruşuna katıldı.

Ayrıca kapalı tribünde, "Türkiye'deki taraftar ruhunu taşıyan ve acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz" pankartı açıldı. Yeni açık tribünde de "İnönü'de Işıklar söndü, karanlıktayız" pankartı dikkati çekti.

Diğer yandan geçen ay yaşamını yitiren Beşiktaş taraftarı olan şarkıcı Barış Akarsu'nun posteri de yeni açık tribünde yer aldı.

Diğer yandan tribünlerde ilginç pankartlar da göze çarptı. Yeni açık tribünde "Azrail akıllı ol" pankartı açılırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam için de "Çok Sağlam geliyoruz" pankartı asıldı.


ULUSOY DA MAÇTA
Karşılaşmayı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da protokol tribününde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte izledi.

Milli takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcıları, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman da da maçı izleyenler arasındaydı. Öte yandan Beşiktaş, sahaya yeni üretilen çubuklu formalarıyla çıktı.

SAĞLAM'IN İLK RESMİ MAÇI
Teknik direktör Ertuğrul Saylam, FC Sheriff Tiraspol karşısında Beşiktaş ile ilk resmi maçına çıktı.
Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi genç teknik adam ve idari menajer Ali Gültiken'e sevgi gösterisinde bulundu. Ayrıca minik taraftarlar maç öncesi Sağlam'a çiçek verdi.

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23672
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x