"Yeni Türkiye" İçin Yeni Nüfus İthali! / Arslan BULUT

"Yeni Türkiye" İçin Yeni Nüfus İthali! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Eyl 23, 2014 14:17

"Yeni Türkiye" İçin Yeni Nüfus İthali!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 49 rehinenin serbest kalmasının ardından Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye desteğini artırmasını beklediklerini söyledi. Kerry, konuya ilişkin konferanslara katılan NATO üyesi Türkiye’nin kendini IŞİD’le mücadele çabalarına yardım etmeye adadığını belirterek, “Ancak rehine sorununun üstesinden gelmeleri gerekiyordu” dedi.

Rehinelerin IŞİD tarafından Türkiye’ye teslim edilmesinin birinci sonucu bu...

***
İkinci sonuç ise rehineler daha teslim edilmeden anlaşma gereği alınmış görünüyor. Rehineler Tel Abyad’a varmadan çatışmalar o bölgede sürüyordu. Sığınmacılar ise Türkiye sınırlarına varmıştı. Rehinelerin teslim edilmesi ile Türkiye’ye yüz binlerce kişinin sığınması arasında doğrudan bir ilişki var.

Bu bilgiyi doğrulayan bir gelişme daha var. Tıpkı, Suriye krizi başlamadan bir sene önce Kızılay’a 1.5 milyon çadır sipariş etmesi emri verilmesi gibi rehine krizi ile ilgili görüşmeler sürerken de benzer hazırlıkların yapılmış olması, sığınmacılar ile rehinelerin serbest bırakılması arasındaki ilişkiyi açıkça sergiliyor.

Nitekim CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, “Kobani’ye karşılık takas yapıldı” iddiasında bulundu. Ediboğlu ayrıca rehinelerin serbest bırakılmaları karşılığında terör örgütü IŞİD’e Türkiye’den tren dolusu silah ve çok sayıda da militan gönderildiği bilgisini aldıklarını da belirtti.

Ediboğlu, “IŞİD’in arkasında Tarık Haşimi ve ekibi var. Haşimi Türkiye ile bağlantılı. IŞİD’i Batılıların kontrolü güçleşti. Lojistik desteğin kesilmeyeceği yolunda IŞİD’e güvenceler verildi” dedi.

***
Oslo’da Türkiye’nin PKK ile masaya oturmasının iki mimarından biri olan CIA danışmanı Henry Barkey ise Suriye’deki Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi konusunda da “rehine krizi benzeri” bir sorun yaşanabileceğini öne sürerken, konuyla ilgili yazısını “Kısacası Türkiye’nin ikilemi, inisiyatifi IŞİD’e kaptırmış olmak. Rehinelerini kurtarmış olsa da hâlâ IŞİD’e tutsak” diye bitirdi.

Barkey, “Türkiye’nin diğer bir sorunu da kendi topraklarındaki cihatçılara destek alt yapısının oluşturması” derken Gaziantep’te 75 yatak kapasiteli bir hastaneye giren Birgün gazetesi muhabiri Doğu Eroğlu, 2014’ün ilk 8 ayında en az 700 militanın tedavisinin burada yapıldığı bilgisine ulaştı.

Suriye’den Türkiye’ye yeni sığınanların ise Şanlıurfa’da yol kesip darp ve gaspa başladığı bilgileri geliyor...

***
AKP iktidarı, Amerikan projesine uyarak, kardeşlik ilişkisi kurduğu Suriye’yi karıştırdı. Suriye’yi karıştırmak için Özgür Suriye Ordusu, El Nusra gibi örgütlere “lojistik destek” verdi. Bir istihbarat organizasyonu olan IŞİD de zaten El Nusra’nın bünyesinde idi. El Nusra, El Kaide patentliydi. El Kaide’nin ise bir CIA örgütlemesi olduğunu bilmeyen kalmadı. Türkiye’de görevi, gerçekleri halktan gizlemek olan gazeteci görünümlü propagandistler bu bilgileri “komplo teorisi” diyerek çürütmeye çalışıyor ama görünen köy kılavuz istemez.

Burada asıl büyük sorun şu ki Türkiye’nin nüfus yapısı değişiyor! İlk etapta 2.5 milyon kadar Suriyeli geldi. İkinci etapta da bir o kadarı bekleniyor. Beş milyon kişinin bir ülkeden başka ülkeye göç etmesine tarih tanık olmamıştır. Bu, Türkiye’nin nüfus yapısını değiştirme operasyonudur. “Yeni Türkiye Cumhuriyeti”nin mimarı Graham Fuller’in projesi için, böyle gerekiyor.

Kapıların sadece Türkmenlere kapatılması da bu nüfus hareketinin projelendirilmiş olduğunu gösteriyor.

AKP iktidarı da zaten Türkiye’yi Türk devleti olmaktan çıkarmaya çalıştığı için projeyi uygulamakta bir sakınca görmüyor.

Arslan BULUT, 23 Eylül 2014
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x