Yeşil sahalardan kortlara

Diğer spor dalları

Yeşil sahalardan kortlara

İletigönderen Ayberk » Sal Haz 12, 2007 10:41

Yeşil sahalardan kortlara

Futbol oynarken maçta sol ayağına aldığı tekme darbesinin ardından, yeşil sahalara veda etmek zorunda kalan sporcu Cengiz Tan, tavsiye üzerine başladığı teniste antrenör oldu ve şimdi milli takıma sporcu yetiştiriyor.

Tenis hocası Cengiz Tan, yaptığı açıklamada, 3. Lig'de mücadele eden Tarsus İdmanyurdu'nda sol kanat oyuncusu olarak görev aldığı 1996 yılında, maç sırasında sol ayağına gelen tekme darbesi sonucu sakatlandığını söyledi.

Tedavi için birçok operasyon geçirdiğini, ancak yine de yeşil sahalara veda etmek zorunda kaldığını anlatan Tan, ''Yeni yeni başarılar elde etmeye başladığım dönemde yaşadığım olay futbol yaşantıma son verdi. Bu süre içinde Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu'ndaki hocalarımın tavsiyesiyle tenise başladım ve kısa zamanda kendimi kanıtladım'' dedi.

Tenise başlamasının ardından veteran turnuvalarında 18 yaş üzerinde Türkiye şampiyonluğu kazandığını ve çok sayıda Mersin şampiyonluğu elde ettiğini ifade eden Tan, belirli bir yaşa gelmesinden dolayı kendisi için teniste bazı yolların kapanmış olduğunu, ancak yine de umutsuzluğa düşmeden hayatını bu dalda antrenör olarak devam ettirmeye karar verdiğini kaydetti.

''İYİ BİR OYUNCU OLAMADIM AMA...''
Tan, tenise gönül vermiş gençleri yetiştirme hevesi ve azmiyle dolu olduğunu, bu sayede bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı yakaladığını söyledi.

Bu sporcu adaylarından Oğulcan Özgenç, Barkın Yalçın Kale ve Sıla Arıcı'yı milli takıma kazandırmayı başardığını anlatan Tan, şöyle konuştu:
''Yıldızımın yeni parladığı dönemde ayağımdan aldığım darbe, hayatımın akışına yön verdi. O kaza yaşanmasaydı belki de şu an önemli futbolcuların arasında yer edinebilirdim, fakat olmadı. O tekme belki de benim milli sporcular yetiştirmeme sebep oldu. Belirli bir yaşı kaçırdıktan sonra başladığım teniste iyi bir oyuncu olamasam da başarılı sporcuları yetiştiriyorum. Benim tek sevinç kaynağım bu.''
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

Şu dizine dön: Diğer Spor Dalları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x