Yiyin efendiler / Savaş SÜZAL

Yiyin efendiler / Savaş SÜZAL

İletigönderen Balasagun » Cum Tem 10, 2015 17:00

Yiyin efendiler

Resim
Sevgili okurum, gene, ortalık toz duman. Amerikan belgelerinde, Türkiye’nin istihbaratı ile ilgili, komik bilgiler yayınlandı. Bir yanda, polisin, İtalya’dan bir internet korsanı şirketi ile anlaşma yaptığı. Acaba, kimlerin internet hesaplarına girilmesini istediler? Ankara’da, 40 kişilik Pentagon heyeti. Ekonomi rezalet. İçeride hâlâ milyon dolarlık, futbol transferleri. Aynı mirasyedi mantığı. Tevfik Fikret’in “Han-ı yağma” şiirinde vurguladığı gibi;

“Yiyin efendiler, yiyin, bu han-ı iştiha sizin,

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!”


Adam, yıllar önce, milletin ne kadar yiyici olduğunu anlamış gibi. Ama yiyiciler ne yapsın, onlar yedikçe açlar, sanki kendileri yemiş gibi, alkış tutup, daha fazla yemeleri için teşvik ediyor. Bakın tekerlek şeklindeki iftar sofralarına. Ne diyor, Kaç-Ak Saray mukimi? Ona göre, Saray itibarmış yabancılar nezdinde. Daha önce de yazdım, zavallı ABD Başkanı, adı Beyaz Saray olan bir bekçi kulübesinde oturuyor. Hem de, milletin parası ile değil, yediği her lokmanın parasını ödeyerek.

Onlar yemeye, bizler de, yalanmaya devam ederken, gelelim güncel konulara. Mesela Washington’da ABD Kongresi, yönetimin neden IŞİD’e karşı politikasını, ciddi şekilde ele almadığını soruşturmaya başladı. ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu’nda, Savunma Bakanı Ashton Carter ile Ortak Kurmay Heyeti Başkanı Orgeneral Dempsey, fırça yedi. Şu andaki, IŞİD’e karşı stratejinin, kandırmaca olduğunu söyleyen Cumhuriyetçi Senatör Mc Cain, bu terör örgütünün yenilmez olmadığını, ama yönetimin, adam gibi bir plan ortaya koyması gerektiğini vurguladı. Unutmayın, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nde, Cumhuriyetçiler çoğunlukta.

Sahadaki ortak kim?

Tam da, bu konuşmalar Washington’da yapılırken, tesadüfe bakın ki, ABD Savunma Bakanlığı müsteşarı Wormouth ve Obama’nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi emekli general Allen, hop diye 40 kişilik bir heyetle, Ankara’ya geliverdi. Herhalde, gözümüzü korkutmak için, kalabalık geldiler. Yani, onların talimatı ile mollaları eğiteceğiz dedik, eğite eğite, 60 kadar molla bu işe başvurdu. Bin kadarı kaçtı gitti. Ben oraya, kefen giyip meydanlara çıkan AK Gençleri bekliyordum, ama onlar da vakıf kuruyor.

Biz kalkıp PYD, PKK’nın devamıdır, orada, Kürt devleti kurdurmayız diyelim, komutanları, paralel bahanesiyle tutuklatıp, silsile-i meratibi, harman çorman olan askeri gücümüzü ve oyuncaklarımızı, gözdağı vermek için sınıra yığalım; sen kalk, münasebetsiz Obama, IŞİD ile mücadelede, en kuvvetli ortağımız PYD’dir anlamına gelen laflar et. Yok, ben yanlış anlamadım, Obama, konuşmasında, “Son bir yılda sahada etkin bir ortağımız olduğunda, IŞİD’in geriye itilebileceğini gördük” dedi. Kim bu sahadaki ortak, tabii ki PYD. Yani Kaç-Ak Saray mukimi ve onun iki büklüm paşaları, yırtınıp dursun, sen kalk, PYD’den taraf ol. Oldu mu şimdi? Sana küsmesin de ne yapsın?

Her şeyden haberleri var

Ankara’da, Amerikan heyeti görüşmeler yapıyor. Adamlar, bizim istihbaratı dinleyip, her şeyden, önceden haberdar oldukları için, kimden ne isteyeceklerini, gayet iyi biliyor. Bir de aklıma geldi, bu dinlemelerde, bizimkilerin Suriye’de düzmece bir savaş tahriki sırasında mı acaba, Beyaz Saray’da Obama, Fidan’ın Suriye raporuna biz onları biliyoruz demişti? Öyleyse şimdi ne görüşüyorlar? Şimdilerde IŞİD için, İncirlik ve Diyarbakır üslerini kullanmak isteyeceklermiş. Sanki istedikleri zaman, bugüne kadar kullanamamışlar gibi. Bence, bu talepte, başka üçkâğıt var. Ancak, Ankara’daki görüşmelerden, Amerikalıların, tüm taleplerini kabul ettirdikleri söyleniyor. Bunlar arasında, insansız uçakların, silahlandırılarak IŞİD’e karşı uçurulması da varmış. Bazı bombardıman uçaklarının, İncirlik’ten havalanması, bu görüşmelerde kabul edildiği ileri sürülen noktalar. İyi de, tüm bunların ardından, IŞİD belası Türkiye’ye sıçrarsa. O zat bu belalar arasında, külliyede, külliyen oturabilecek mi? Yoksa hani hükümet kurulmazsa, seçime giderim diye, bir zamanlar tehditler atan zat, seçim lafını ağzına almadan, külliyen işi, Cuma hutbesine mi çevirecek göreceğiz. Bir başka nokta da, Türk polisinin, bilgisayar korsanlarına, hangi işi sipariş verdiğini açıklaması. Bugüne kadar, ne polisten ne de her şeyi önceden bilen yandaş basından tek kelime açıklama yok.

Bu arada, koalisyon çalışmalarının da, nasıl suni olarak geciktirildiğinin farkındasınızdır herhalde. Yarım kalan kadrolaşmalar, pür telaş devam ediyor. Belli ki gideceklerine kendileri de inandı.

Savaş SÜZAL, 10 Temmuz 2015
savassuzal@karsinokta.com
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x