Yüce Türk Milleti

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Yüce Türk Milleti

İletigönderen abosgal » Sal Nis 14, 2009 12:37

Türkiye cumhuriyetinin kuruluşu bir devrimdir. Atatürk'ün veciz sözünde Türkiye halkı ifadesi sınırları çizilen bir coğrafyada yaşayan halkı işaret ediyor. Türkiye yerine Türk ifadesini koyun etnik tanım olur.


Burada Türk sıfat değil değişik unsurlara verilen ortak bir isimdir. Peki ulus devlet hangi temele dayanacak? Vatandaşlık esesına dayanan milliyetçilik anlayışına dayanmalıdır.
orgeneral ilker başbuğ


şimdi anlaşılıyor obama türkiye ye gelince askerlerin tıpış tıpış meclise koşmaları.tek devlet tek millet tek bayrak anlayışında ,ülkemizin temeli olan tsk tayyip erdoğan gibi türkiyecilik tanımına uymaya başlamış. ergenekon operasyonu bunların izniyle oluyor anlaşılan arkadaşlar size bir şey söyliyeyim ülke gidiyor değil ülke gitmiş zaten YAZIKLAR OLSUN

BEN TÜRK ÜM

BU TOPRAKLARIN ADI TÜRKİYE

TOPRAKLARIN ÜZERİNDE YAŞAYAN MİLLET İSE TÜRK MİLETİDİR?
Kullanıcı küçük betizi
abosgal
Üye
Üye
 
İletiler: 22
Kayıt: Sal Oca 29, 2008 15:15

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 14, 2009 13:28

Türkiye halkı ifadesi çok tartışılması gereken bir ifade ama bence yalnış bir ifade değil.bunu İ.Başbuğ söylediğ içinde olaya art niyetten önce ne anlatmak istediğini anlamaya çalışılarak yaklaşılması daha doğru olabilir.bende ilk önce şaşırdım 80 yıllık Türk Milleti ifadesi yerine Türkiye halkı ifadesinin kullanılmasına ama Atatürkün ifadesiyle çatışmıyor gibime geliyor.sonuçta Atatürk de ne mutlu Türk olana değil ne mutlu Türküm diyene ifadesini kullanmıştır.yani diğer kökende olan yurttaşlarımızın kendini Türk görme zorunluluğu yok.Türkiyede yaşayan herkesde Türk olmadığına göre Türkiyede yaşayan halkların tümüne Türiye halkı denilmesi yalnış gibi gelmiyor bana.yani bu açıklamayı tayyip yada abd ab yapsa altında bir bit yeniği ararım ama genelkurmay başkanı tarafından böyle bir ifade dile getirilmesi bana ne anlatmak istediğini anlamamız gerektiğini hissettiriyor...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

İletigönderen Ram » Sal Nis 14, 2009 13:34

Yok, burada İlker Başbuğ doğru ifade etmiş. Biraz da Erdal SARIZEYBEK'i izlemiş de, konuşmasına almış gibi... Tabiî biz bunları biliyoruz. Etnikçilik, ırkçılıktır. "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka Türk milleti denir" demek, bu yurtta yaşayan ve azınlık kabûl edilmemiş herkes Türk'tür demektir. Dolayısıyla Türklüğünü inkâr edip etnikçilik yapan, hem bölücüdür hem de ırkçıdır. Örnek verdiğin zihniyet, Yeni Osmanlı olmak istemektedir. Bu sebeple eyâlet sistemi için çırpınmaktadır. Etnikçilik, yâni ırkçılık yaparak böğürmektedir. Türklüğü aşağılamaktadır. Yalnız "alt-üst kimlik" gibi yıkıcı tanımlamalarda bulunması düşündürücüdür. Kültürel zenginliği, alt-üst-aşağı-yukarı-sağ-sol vesaire şekllerde bir kimlik olarak görürsen, bu bölücülüğe rahatça kayabilir.

Bunun dışında, İlker Başbuğ'un NATO anlayışını biliyoruz. Bugün, Obama sevgisini ve anlayışını da gördük. Fakat yukarıdaki tanım doğrudur. Buradaki acı-gülünç durum, "Genelkurmay Başkanı" sıfatını taşıyan kimsenin, bu tür bir açıklama yapmaya kendini mecbur hissetmesidir. Bu âcizliktir. Anayasa sana yetkisini vermiş, yorumla ve kullan. Git hükûmete, -hiçbir şey için geç kalınmış değildir anlayışıyla- durumu son defa izâh et. De ki: "Ben eşkıya cânilerle uğraşıyorum, benim Mehmedim bu vatan uğrunda bunlarla mücâdele veriyor, şehit oluyor, gâzi oluyor. Sen bu eşkıyaların uzantılarıyla, bağlantılarıyla iş çeviriyorsun. Buna karşın, hiç de utanmadan, Türkiye'nin tüm vatansever aydınlarını içeri attırıp sindirmeye çalışıyorsun, ben buna izin vermem. Gerekeni çekinmeden yaparız, yurdun geleceği için buna yetkimiz vardır."

Diyemez tabiî...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x