Zihinlere hükmedip dünyayı esir alacaklar

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Zihinlere hükmedip dünyayı esir alacaklar

İletigönderen Balasagun » Sal Ara 17, 2013 15:34

Zihinlere hükmedip dünyayı esir alacaklar

Cephe savaşlarının insanlığın sonu olabileceğini düşünen birçok ülkenin gizli servisleri kitlesel bilinçaltı etkileme teknolojileri üzerine büyük çaba harcıyor ve dev bütçeler ayırıyor

Popüler Bilim Dergisi’nin Aralık sayında bu kez de uzaktan zihin kontrolünün mümkün olup olmadığı ele alındı. Dr. Mehmet Yavuz, bir insanın beynini ele geçirip onu bilinçli olarak istenilen istikamete yönlendirmenin günümüz teknolojisi ile mümkün olmadığını fakat hipnoz uygulamaları ile beyin kontrolü yapılacağına dikkat çekti. Birçok ülkenin gizli servislerinin bu alanda araştırma yaptığını kaydeden Dr. Yavuz, “İnsan zihnini uzaktan kontrol etmek ya da ele geçirmek adına, olağanüstü çaba harcanıyor ve büyük bütçeler ayrılıyor. Silah endüstrisi, atom silahının bulunması ile gelebileceği son noktaya geldi. Cephede yapılabilecek bir savaş insanlığın sonu olabileceğinden artık mücadelenin yapılacağı yeni alan, insan zihni olacak. Savaşlar, bundan sonra yerini, cephesi insan zihni olan psikolojik harplere bırakacak. Dolayısıyla bundan sonra gelişmiş ülkeler, kitlesel bilinçaltı etkileme teknolojilerine daha çok eğilecekler” diye konuştu.

Bilinçaltının sırlarının keşfedilmesi halinde, insanları yönetme ve yönlendirmenin de kolay alacağını söyleyen Yavuz, haberleşme ve iletişim tekniklerinin gelişmesiyle beraber, kitle iletişim araçları aracılığıyla bilinçaltını etkileme ve yönlendirme taktiklerinin de zenginlik ve derinlik kazandığını ifade etti. Bilinçaltını etkilemede en tesirlisinin “subliminal mesaj” olduğunu anlatan Yavuz, şöyle devam etti: “Mesaj ve yüklendiği anlam bilinç tarafından algılanmaz, direkt bilinçaltına hitap eder. Ve bu mesajın yönlendirmesiyle farkında olunmayan eylemler gerçekleşir. Subliminal mesaj kelime anlamıyla başka bir objenin içine gömülü bir işaret ya da görünenin altındaki mesaj olarak adlandırılır. Bilinç dışardan gelen mesajların büyük kısmını var olan yargılar nedeniyle engeller, süzgeçten geçirir. Bilinçaltı ise sorgulamadan tekrarlanan önerileri kabul eder pekiştirir. Bundan dolayı bilinçaltını etkilemek hiç de zor değildir. Çünkü bilinçaltı, gerek görsel gerekse işitsel yoldan gelen mesajları sorgulamaya bile gerek duymadan kabul eder. Bu yöntemlerle insanları bir istikamet doğrultusunda, farkında olmadan yönetmek ve idare etmek mümkündür.”

Kontrol yöntemleri...

Kişinin bilinçaltına “subliminal” mesaj göndermek suretiyle zihinsel etkilemenin birçok yolu vardır. Bunlardan en çok kullanılanlar ise

* Dijital ses yollarına gizlenen işitsel yollar: MP3 mesajları gizli mesaj için çok uygundur. İnsan kulağı sadece 20 ile 20 bin Hz arasındaki seslere duyarlıdır. Bir müziğin arasına 5 Hz’lik bilinçli olarak hissedemediğimiz telkin mesajları yerleştirildiğinde farkında olmadan bu telkinlere paralel hareket tarzı benimseyebiliriz. Bazı alışveriş merkezlerinde ve marketlerde daha fazla tüketime sevk eden subliminal mesajların varlığından şüphelenilmektedir. Sinema filmi ve dizilerde de görsel subliminal mesajın denendiği ve başarılı olduğu örnekler vardır.

* 25. Kare Tekniği: Bilinçli görmede gözümüz bir saniyede en fazla 24 kare yakalayabilir. Eğer saniyedeki kare sayısını 25 yaparsanız son karedeki fotoğrafı bilinç algılayamaz, direkt bilinçaltına gider. Gizli reklam ya da mesajlar böylelikle 25. kare kullanılarak bugün bile yaygın bir şekilde gizlenebilmektedir. Böylelikle sinema ya da TV ekranlarını kullanarak bir fikir ya da ideoloji konusunda kitleleri etkilemek yönlendirmek mümkündür.

* Subliminal yazı, resim ya da semboller: Reklam afişleri logoları ve benteri nitelikteki görsel malzemenin için saklanmış şekil, kelime, rakam ve semboller aracılığıyla bilinçaltı etkileme yöntemleri reklam endüstrisinin sıklıkla başvurduğu bir yoldur. Bu yöntemle bir ürünün reklamını, bir inancın ya da görüşün propagandasını yapmak, etik ve ahlaki olmamakla beraber mümkün olabilecek bir husustur.

* Uydulardan zihin kontrolü: Uydular aracılığıyla radyo dalgaları şeklinde gelen kitlesel bilinçaltı mesajlarıdır. Bu tekniğin bireyleri değil, toplumsal kitleleri, bir toplumun ya da ulusun tüm fertlerini etkilemek için kullanıldığını düşünmekteyiz. Bireyleri kendi demokratik hür düşünce paralelinden farklı davranış biçimine zorladığı için oldukça ahlaksız ve etik olmayan bir eylemdir.

Yeniçağ, 17 Aralık 2013
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Re: Zihinlere hükmedip dünyayı esir alacaklar

İletigönderen Gunce » Çrş Kas 14, 2018 15:00

Aynen. Şu an aldılar. Beyni bu kadar zayıf olan insanlar kapılabilir böyle düşüncelere.
Kullanıcı küçük betizi
Gunce
Üye
Üye
 
İletiler: 53
Kayıt: Prş Kas 17, 2016 10:37
Konum: İstanbul


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x