Devlet Üniversitesi mi Aile Şirketi mi? KSÜ rektörü kiracısını bile işe almış!

Genel & Güncel Konular

Devlet Üniversitesi mi Aile Şirketi mi? KSÜ rektörü kiracısını bile işe almış!

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Eyl 09, 2021 12:37

Geçtiğimiz günlerde makam arabasıyla aile boyu tatile çıkmasıyla gündeme gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can şimdi de üniversitedeki kadrolaşma iddialarının odağındaki isim oldu.
Resim
Rektör Can’ın kiracısının dahi üniversitede kendine iş bulması, iddiaların boyutunu gözler önüne serdi.
Daha önce kızının doktoraya alınmaması nedeniyle başlayan olaylar silsilesiyle anılan KSÜ Rektörü Niyazi Can, dekan olur olmaz dekanlık odasını, rektör olur olmaz da rektörlük odasını tefriş etmişti. En son Akdeniz Bölgesi’ndeki ormanlar yanarken Mersin’e makam arabasıyla aile boyu tatile gittiği fotoğraflarıyla görüntülenen Rektör Can, şimdi de üniversitedeki kadrolaşma iddialarının merkezindeki isim oldu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yönetimindeki üniversitede kadrolaşma iddiaları öyle ayyuka çıktı ki; Rektörün kiracısının da üniversitede kendine yer bulduğu hatta kayınbabalar, damatlar, bacanaklar, kızlar ve kardeşlerin üniversitede kendine yer beğendiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Kahramanmaraş’ta on binlerce işsiz genç varken; KSÜ yönetiminin İktisadi İşletme aracılığıyla akrabalarını işe aldığı ve aile şirketi gibi işletildiği, sağlıklı bir denetimin yapılmadığı öne sürüldü. Bununla birlikte Rektörün söz konusu işletmenin hesabından basın-ilan reklam, dergi vs. gibi masrafları karşıladığı, iktisadi işletmeyi bir bakıma örtülü ödenek gibi kullandığı iddia edildi.

İşte KSÜ’deki kadrolaşma ve çarpık ilişkileri gözler önüne seren o iddialar:
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ E. C. M. (REKTÖRÜN KIZI)
E. C. M., Rektör Niyazi Can’ın ortanca kızı. Kimyacı olmasına rağmen KSÜ Göksun Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü’nde öğretim görevlisi.
MEMUR Ş. M. A. (REKTÖRÜN DAMADI)
Ş. M. A., Rektör Niyazi Can’ın damadı. KSÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda memur olarak görev yapıyor.
Ş. B. (REKTÖRÜN BACANAĞI - EMEKLİ)
Ş. B., Rektör Niyazi Can’ın bacanağı. KSÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İktisadi İşletmesinde çalışıyor. Emekliliğinin ardından Rektör Niyazi Can tarafından üniversiteye alındı.
M. T. (REKTÖRÜN EŞİNİN AKRABASI)
M. T., Rektör Niyazi Can’ın eşinin akrabası. KSÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İktisadi İşletmesinde çalışıyor. Her ay maaşına ilaveten 2 bin 500 TL civarı ek ödeme yapıldığı iddia ediliyor.
M. T. (REKTÖRÜN KİRACISI)
M. T., Rektör Niyazi Can’ın kiracısı olduğu iddia ediliyor. 2020 yılında KSÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İktisadi İşletmesinde çalışmaya başladı.
ÖĞRETİM ÜYESİ H. K. (REKTÖRÜN ARKADAŞI - 67 YAŞINDAN SONRA SÖZLEŞMEYLE YENİDEN KSÜ’DE İŞE BAŞLADI)
Dr. Öğretim Üyesi H. K.’nın, Rektör Niyazi Can’ın çocukluğa dayanan okul yıllarından beri çok yakın arkadaşı olduğu iddia ediliyor. 1996 yılında asker emeklisi olduktan sonra KSÜ’de Diş Hekimliği Fakültesi’nde göreve başladı. 15 Aralık 2020 yılında yaş haddinden dolayı KSÜ’den ikinci kez emeklilik hakkı kazanan H. K.’nın Rektör Niyazi Can ile birbirine “Ortağım” diye hitap edecek kadar samimi olduğu bu samimiyete binaen de Rektör Niyazi Can’ın yakın arkadaşlık kontenjanından üçüncü kez sözleşmeli olarak yeniden ataması yapıldığı biliniyor. Pandemi şartları gereği 65 yaş üstü vatandaşların çalışmasını sınırlayan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne rağmen KSÜ ile H. K. arasında 2021 yılının başında 1 yıllık sözleşme imzalandı ve H. K., Diş Hekimliği kadrosuna yeniden alındı. Bu süre içinde H. K., Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne dayanarak; 65 yaş üstü memurların işe gitmeyeceğini öne sürerek çalışmadan maaş almaya devam etti. Pandemi döneminde işe gitmeyeceğini bile bile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini de delerek H. K. ile sözleşme imzalayan Rektör Niyazi Can’ın bu tutumu, H. K.’nın üniversite içerisinde gölge yönetici pozisyonunda hareket ettiği söylentilerine zemin hazırladı. Rektör Niyazi Can ile yakınlığı sadece H. K.’ya üniversite içinde kadro kazandırmadı; H. K.’nın yakınları da üniversite kadrolarında kendine yer buldu.
PROF. DR. B. E. (REKTÖRÜN ARKADAŞI H. K.’NIN KIZI)
Prof. Dr. B. E., Dr. Öğretim Üyesi H. K.’nın kızı. Doçent iken Enstitü Müdürü pozisyonuna getirildi.
M. K. (REKTÖRÜN ARKADAŞI H. K.’NIN KARDEŞİ - EMEKLİ)
M. K., Dr. Öğretim Üyesi H. K.’nın kardeşi. Damadının müdür olduğu KSÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İktisadi İşletmesinde çalışıyor.
H. B. (REKTÖRÜN ARKADAŞI H. K.’NIN KARDEŞİ M. K.’NIN, DAMADI - SKSD BAŞKANI VE İKTİSADİ İŞLETMENİN MÜDÜRÜ)
Dr. Öğretim Üyesi H. K.’nın kardeşi olan M. K.’nın damadı. Şef iken Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı yapıldı. İktisadi İşletmenin de müdürü. Kayın Babası M. K.’nın da maaşını veriyor.
H. K. (REKTÖRÜN ARKADAŞI H. K.’NIN KARDEŞİ M. K.’NIN, DİĞER DAMADI VE GENEL SEKRETER VEKİLİNİN HANIMININ HALASININ OĞLU)
Dr. Öğretim Üyesi H. K.’nın kardeşi olan M. K.’nın diğer damadı. H. B.’nin de bacanağı olan H. K., aynı zamanda Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. F. T.’nin hanımının halasının oğlu. Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. E. Ç.’nin de halasının oğlu.
PROF. DR. Z. P. (REKTÖRÜN KADER ARKADAŞI, REKTÖR YARDIMCISI VE İKTİSADİ İŞLETMENİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sürecinde rektörle beraber göreve iade edilmeyen iki dekandan biri olan Prof. Dr. Z. P., Rektör Niyazi Can tarafından göreve gelir gelmez rektör yardımcısı olarak atandı ve daha sonra da İktisadi İşletme konusunda hiçbir kalifikasyonu olmamasına rağmen KSÜ’deki İktisadi İşletmenin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Her ne kadar makamda Rektör Niyazi Can otursa da üniversite ve kamuoyunda, üniversiteyi Prof. Dr. Z. P.’nin yönettiği söyleniyor. KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Z. P.’nin hanımının teyzesinin kızı Dr. S.N.K, KSÜ Tıp Fakültesine alındı. Aynı zamanda Rektör Yardımcısı Z. P.’nin kızı F.Z.A da üniversitenin yemek ihalesini alan şirkette işe başlamıştı. KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Z. P.’nin bir başka akrabası Öğretim Görevlisi A. P. üniversiteye alındı ve Uzaktan Eğitim biriminde görevlendirildi.
E. O. (ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANI VE İKTİSADİ İŞLETMENİN MUHASEBE SORUMLUSU YAPILDI)
E. O., Milli Eğitimde öğretmen iken KSÜ’ye şube Müdürü olarak geçti. Rektör Niyazi Can döneminde Öğrenci İşleri Daire Başkanı yapıldı, İktisadi İşletmenin de Muhasebe sorumluluğuna getirildi. E. O.bir süre sonra oğlu M. A. O.’yu öğretim görevlisi olarak Sosyal Bilimler MYO’ya aldırdı. Oğluyla yetinmeyen E. O., Yeğeni İ. O.’yu da İktisadi işletmenin Muhasebe Sorumlusu kontenjanından işe aldırdı.
Üniversite Rektör Can’a babasından miras kalsa kadroları bu kadar hoyratça kullanmazdı. Bu isimlerin dışında akrabalık ve ahbap-çavuş ilişkisiyle üniversitede birçok ismin işe alındığı iddia edildi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

cron

x