Zaman: Çrş Haz 07, 2023 2:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Suriyelilerin doğum yaşı ile doğum oranını karşılaştırdı, tabloyu özetledi: Demografik yapı değişiyor

Demokrat Partili İlay Aksoy tehlikeye dikkat çekti. Aksoy, “Suriyeliler 15 yaşından itibaren doğum yapmaya başlıyor” dedi.
Resim
Demokrat Parti (DP) Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Türkiye’nin demografik yapısının hızlı bir şekilde dönüştürüldüğünü ve buna müdahale edilmezse Büyük Orta Doğu Projesi’nin (BOP) gerçekleşeceğini öne sürdü. Aksoy, Türkiye ve Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin doğum yaşı ile doğum oranını karşılaştırdı.

Aksoy, “Suriyeliler mesela 15 yaşından itibaren doğum yapmaya başlıyor, biz de ise doğum yaşı ...

THY personeli isim vererek uğradığı haksızlıkları anlattıktan sonra intihar etti!

Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te uzun yıllardır görev yapan Ömer Koray Özbay, iddiaya göre yaşadığı sorunları anlattığı bir video ve not bırakarak intihar etti. Özbay’ın yaşadığı haksızlıkları anlattığı ve dayanacak gücünün kalmadığını belirttiği videoda verdiği isimler ve örnekler ise dikkat çekici… https://www.youtube.com/watch?v=UDNVfAcB4z8

Tarikat liderinin tecavüz ettiği zihinsel engelli kadın canına kıydı

Hiranur Vakfı‘nda yaşanan 6 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzün ardından Türkiye’yi sarsan bir olay daha yaşandı. Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade, zihinsel engelli E.D.’ye tecavüz etti. E.D. gece yarısı Sade tarafından köprü altında bırakıldı. Yaşadıklarının sonrasında E.D. intihar etti. Alperen Sade ise tutuklandı.

Yüzde 50 zihinsel engelli 23 yaşındaki E.D., tek başına işe gidemiyordu. Dedesi her sabah E.D.’yi çalıştığı okula götürüyor, mesai bitiminde ise alıp evine bırakıyordu.

BANKTA OTURDUĞU ESNADA YANINA GELDİ
Dehşete düşüren ...

YARIŞMA

YARIŞMA

Yarış, kazanmak için diğerlerini yenmeye, geçmeye çalışmadır. En az iki kişiyle olur yarışlar. Gruplar, kurumlar da yarışır. Kendi kendinle de yarışırsın, daha iyiye, güzele ulaşmak için. Koşu, bir yarıştır. At yarışları yarışların en ünlüsü. Yüzme yarışı, araba yarışı, güzellik yarışması, bilimde, sanatta yarışma… Güzel yazı yazma yarışması… Birincilik yarışı, yetenek yarışı… Kötülükte yarış bile var.

Eski kuşaklar bilir “Evet – Hayır” yarışması en sevilen televizyon yarışmasıydı, seksenli yıllarda. Sorulan sorulara evet hayır demeyecektin. İlk ...
Read more : YARIŞMA | Görüntüleme : 33 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

ELEŞTİRİ ve MAHKÛM ETME

ELEŞTİRİ ve MAHKÛM ETME
Seçimlerin ardından öylesine bir ‘eleştiri yağmuru’ başlatıldı ki, kimin neyi ve niye eleştiridiğini anlamakta zorlanıyorum desem yalan olmaz.
Kuşkusuz eleştirlerin çoğu ‘muhalefet kanadı’nın kendi içinde ve kendi yöneticilerine yönelik olarak yapılmakta.
Ve baş sorumlu olarak ‘muhalefet lideri’ Kemal Kılıçdaroğlu tutulmaktadır.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, zaten seçim vaatlerinden biri olan en çok beni eleştireceksiniz ve her bakımdan eleştireceksiniz sözüne sadık kalarak henüz bir yanıt vermediğini görüyoruz.
Peki ama Nasreddin Hoca’nın dediği gibi ‘hırsızın hiç ...
Read more : ELEŞTİRİ ve MAHKÛM ETME | Görüntüleme : 25 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Emekli ve memur zamları şimdiden belli oldu. TÜİK'e göre enflasyon 1 bile değil binde 0,04

TÜİK'e göre mayıs ayında enflasyon yüzde 0,04, 1 bile değil. İşte bu rakamın açıklanmasının ardından memur ve emekli zamlarının 5 aylık bölümü belli oldu. TÜİK bu ay emeklı ve memura "zam yok" dedi.
Resim
Deyim yerindeyse, TÜİK memur ve emekliye zamda bu ayı pas geçti. Zaten TÜİK'in bu rakamı çıkaracağı geçen haftadan belliydi. Çünkü AA Finansın hazırladığı enflasyon anketinde yüzde 0,07 çıkmıştı. Doğalgaz hamlesiyle bu rakamın çıkarılacağını gören DİSK isyan ederek, mektup yaşmıştı. DİSK haklı ...

Kira Fiyatlarındaki Artış Dolardaki Artışın 4 Katı: Ortalaması Asgari Ücretin Yüzde 79'unu Aştı

Türkiye'de ev almak hayalde kalırken barındığı evin kirasını ödemek de o kadar zorlaştı. Ülke genelinde kiralardaki artış yüzde 583, büyükşehirlerde ise bu oran yüzde 697'te ulaştı. Sektör temsilcileri de artış için "Dolardaki artışın bile üzerine 3-4 kat arttı, gayrimenkul tarihinde ilk defa böylesi bir fiyat yükselmesiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. Türkiye nüfusunun yüzde 75'inin yaşadığı 30 büyükşehirde, ortalama kira bedelinin asgari ücretin yüzde 79'unu aştığı kaydedildi. https://www.youtube.com/watch?v=ylZIfGhSLuo

BATAR MI BATMAZ MI ?

BATAR MI BATMAZ MI ?
Şu kendine ‘ekonomist’ diyenlerin çoğunluğunu birkaç yıl ekonomi öğrenimi görmüş olmalarına bağlayan ‘şapşal’ların sayısı her geçen gün artmaktadır.
Bunların ‘en iyi’leri ise, ekonomi politiğin kuruluş dönemlerine giderek sözde kuruculardan alıntı yapanlar olmaktadır.
Hele dudaklarını büzüştürüp Adam Smith’e bir ‘Edım Simit’ deyişleri var ki, işte bu ‘şapşal’ın dünyadan haberi yok kararımı verdiğim andır.
İşte bunlardan biri ‘Devletler batmaz’ diye fetva veriyor.
Neymiş efendim, güya ‘millî servet’ denlen varlıklar; dağ, taş, deniz, ...
Read more : BATAR MI BATMAZ MI ? | Görüntüleme : 62 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Konut alan herkese ailesi ile birlikte vatandaşlık veriliyor. Her bir aileyi 3 kişi olarak düşündüğümüzde 750 bin yeni vatand

Konut alan herkese ailesi ile birlikte vatandaşlık veriliyor. Her bir aileyi 3 kişi olarak düşündüğümüzde 750 bin yeni vatandaş yapıyor.

Seçimin üzerinden neredeyse bir hafta geçti.

Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Öyle ya ilk turda kazanıyoruz diyen bir muhalefet bloku vardı. Benim de çıktığım birçok tartışma programına konuk olan altılı masada yer alan partilerin temsilcileri seçim güvenliği konusunda sorduğumuz sorulara gayet kendilerinden emin bir şekilde cevap vermişlerdi ve sandıkların güvende olduğunu beyan etmişlerdi.
Resim

Ancak ...

Her yalancı şafağın bir de gerçeği var - Nebati'nin sözlerinden hareket etmiştim.

Geçen seneyi uğurlarken yazmıştım. "Her karanlık gecenin bir yalancı şafağı da var".

Şimdi devamını getiriyorum, her yalancı şafağın bir de gerçeği var.

Doğru, yerinden kalkana kadar yalan yine dünyayı kırk kere dolaşacağı için karamsar girmemiştim yeni yıla.

Nebati'nin sözlerinden hareket etmiştim.
Resim

2022, önceki yıldan güya iyi olacaktı. Öyle vaat edilmiş fakat gelen, gideni aratmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bile "2022, en kötü yıl olarak tarihe geçecek" diyordu.

"Ama çok şükür, bu zor dönemi ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 147234 ileti • Toplam 45106 başlık • Toplam 24747 üye

x