Zaman: Çrş Haz 18, 2025 3:36

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Barzani'den petrol; mahkemeden karar sızdırmak! / Arslan BULUT

Barzani'den petrol; mahkemeden karar sızdırmak!

Irak'ın kuzeyinde İsrail'in açıktan, ABD ve İngiltere'nin örtülü olarak desteklediği referandum konusunda Türkiye'nin ne yapacağı, daha doğrusu ne yapmayacağı belliydi! Çünkü oilprice.com'daki analize göre "iktidardakilerle kan bağı olanların" Barzani'nin yakınları ile birlikte kurdurduğu şirketler, Amerikan Exxson Mobil şirketiyle birlikte petrol ve doğalgaz konsorsiyumu oluşturmuştu ve AKP bunu yıllardır kamuoyundan gizliyordu.

Bu durumda "göstermelik tepki"ler, halkı oyalamak için değil midir?

Barzani'nin memurlarına maaş ödeyememesi ve bunu Türkiye'nin göndermesi itirafı ise meselenin ...
Read more : Barzani'den petrol; mahkemeden karar sızdırmak! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1405 | Yanıtlar : 0

Basra harap olduktan sonra Bağdat'a bakmak! / Arslan BULUT

Basra harap olduktan sonra Bağdat'a bakmak!

Başbakan Binali Yıldırım, altı televizyon kanalından ortak yayınlanan programda Irak yönetimini kastederek, "Sınır geçişleri, boru hatları gibi konularda muhatabın sadece kendileri olduğunu, muhatabın Bağdat olması konusunda bize bilgilendirme yaptılar. Bundan sonraki adımlarda Irak merkezi yönetimini daha fazla doğrudan muhatap alarak karar vereceğiz. Bizim muhatabımız bundan böyle Bağdat olacak." dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Bundan sonra bizim muhatabımız esas itibariyle Bağdat'tır" diye açıklama yaptı.

* * *

Kaan Karakuş ...
Read more : Basra harap olduktan sonra Bağdat'a bakmak! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1171 | Yanıtlar : 0

Exxon Mobil'in K. Irak'taki Türk ortakları! / Arslan BULUT

Exxon Mobil'in K. Irak'taki Türk ortakları!

Birkaç okur mektubu ve Onur Oymen'in uyarısı, bugün Suriye ve Irak'ta neler olup bittiğini özetliyor.

Böyle önemli günlerde, 500 il ve ilçe seçim kurulu başkanının değiştirilmesi için düğmeye basılması ise kitlelerdeki uyanışa karşı siyasi iktidarın giriştiği hukuk dışı bir eylemdir.

İktidarın belirlediği seçim kurulu başkanları, partiler arasında tarafsız davranabilir mi?

* * *

Gelelim gündemdeki konuya... Muharrem Karadağ diyor ki, "Sayın Bulut, 'Çözüm süreci' denilen senaryo-tuzak, aslında PKK'nın Türkiye'den ...
Read more : Exxon Mobil'in K. Irak'taki Türk ortakları! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1767 | Yanıtlar : 0

PKK'ya silâh veren "Dostum Donald!" / Arslan BULUT

PKK'ya silâh veren "Dostum Donald!"

ABD'nin Tayyip Erdoğan defterini kapattığına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu sorulduğunda söylüyorduk. Çünkü ABD, Büyük Ortadoğu Projesi için mevcut iktidardan daha iyi bir ortak bulamazdı. Evet, FETÖ'nün de PKK'nın da arkasında ABD var; evet Reza Zarrab davası ile Erdoğan'a şantaj yapıyorlar ama ABD zaten bu enstrümanları kullanarak kazanıyor!

* * *

Trump, "Arkadaşım olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanımak büyük bir şeref ve ayrıcalık. O, dünyanın zor bir bölgesinde çalışıyor. Çok, çok ...
Read more : PKK'ya silâh veren "Dostum Donald!" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2218 | Yanıtlar : 0

İhanet çukuruna düşmenin sebebi! / Arslan BULUT

İhanet çukuruna düşmenin sebebi!

Tayyip Erdoğan, ABD'de yaptığı açıklamada "Vatanına, milletine, kendi bağrından çıktığı topluma aidiyetini kaybedenin varacağı tek yer, unutmayın, ihanet çukurudur. Hiçbir medeni devlet, darbe teşebbüsü gibi demokrasiye ve millî iradeye yapılan bir saldırıyı cezasız bırakmaz. 15 Temmuz gecesi işlenen bu suçun hesabını da bizler hukuk içinde soruyoruz, soracağız. Bundan geri adım atmak yok." dedi.

Konunun güncel olan tarafı, 15 Temmuz gecesi işlenen suçun hesabının sorulmasıdır ki kimsenin buna bir itirazı olamaz; olsa ...
Read more : İhanet çukuruna düşmenin sebebi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1399 | Yanıtlar : 0

Tevrat'taki İsrail ve referandum! / Arslan BULUT

Tevrat'taki İsrail ve referandum!

ABD Başkanı iken Clinton, "ABD gündemindeki öncelikli ilk 10 konunun merkezinde Türkiye bulunuyor" demişti.

Aradan geçen yıllar içinde görüldü ki CIA'nın organize ettiği IŞİD projesiyle asıl müdahale edilmek istenen ülke, Suriye üzerinden Türkiye idi. Türkiye geç de olsa uyandı ama büyük bedeller ödedi.

Bugün Irak ve Suriye'nin kuzeyinde, ABD, İngiltere ve İsrail'in söylemiyle "Orta İsrail" kurulmak isteniyor! Bu durumda "Kuzey İsrail" neresi oluyor? Türkiye'nin Güneydoğusu değil mi?

Dolayısıyla ABD, Irak'ı işgal ...
Read more : Tevrat'taki İsrail ve referandum! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1289 | Yanıtlar : 0

Barzani nasıl ikna edilebilir? / Arslan BULUT

Barzani nasıl ikna edilebilir?

2011-2012 yıllarında Erbil'de görev yapan bir Türk yazıyor:

"Sohbet ettiğimiz Irak Türkmen Cephesi üyesi bir arkadaşa 'neden işgale direnmediniz?' deyince aldığım cevap karşısında donup kaldım ve karşılık veremedim:

-Ne ile savaşacaktık. Bize Türkiye'den her ay on bin dolar, Barzani'ye bir milyon dolar yardım geliyordu.

Bu arada Türk siyasetinde aklınıza gelen her görüşten siyasetçinin Kuzey Irak'ta ticari faaliyeti vardı."

* * *

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ise IKBY'nin 25 Eylül'de ...
Read more : Barzani nasıl ikna edilebilir? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1597 | Yanıtlar : 0

Barzani'ye bayrak çektirenlerin çözümü! / Arslan BULUT

Barzani'ye bayrak çektirenlerin çözümü!

Bir okurumuz diyor ki, "İstanbul ve Ankara havaalanlarına ve Başbakan'ın arkasına Kürdistan bayrağı olduğu söylenen sembolü çektirenlerin şimdi, Irak'ın kuzeyindeki referanduma karşı tedbir alıyor görünmeleri ne kadar inandırıcı olabilir?"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Barzani'nin bu noktaya gelmesi AK Parti politikalarının sonucudur. Yapılırsa bu referandumun sponsoru AK Parti'dir. Şimdi tepesine çökmekle tehdit ettiğiniz Barzani'yi AK Parti kurultayına niye çağırdınız, ne sıfatla çağırdınız? Seçim vardı, size oy lazımdı, öyle mi?" diye ...
Read more : Barzani'ye bayrak çektirenlerin çözümü! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0

Barzani devletini kim kurdu? / Arslan BULUT

Barzani devletini kim kurdu?

Tayyip Erdoğan, nihayet, Irak'ın kuzeyindeki referandum tartışmaları hakkında konuştu ve "Irak'ın bölünmesine yönelik bir adıma siz tevcih ederseniz, orada biz size 'Buyurun devam edin' demeyiz. Bunu kaç kere biz kendilerine söyledik, ikili görüşmelerimizde söyledik. Dara girdiğin zaman, zora girdiğin zaman kapımızı çalacaksın, her türlü desteği bizden alacaksın ama Irak'ın parçalanmasına gelince bildiğini okuyacaksın." dedi.

* * *

Sorun da bu anlayıştan kaynaklanıyor ya! Bugün Kuzey Irak'ta "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi" diye ...
Read more : Barzani devletini kim kurdu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1311 | Yanıtlar : 0

Türk töresinde cenazeye saygı! / Arslan BULUT

Türk töresinde cenazeye saygı!

Yazıya başlarken, halen tutuklu bulunan eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un Ankara'da defnedilmesine bir grubun karşı çıkmasının çok acı bir olay olduğunu ve Türk Milleti'nin hiçbir ferdine yakışmadığını belirtmek isterim.

Hiç kimse, terör örgütüyle ilişkili bir kişinin yakını olsa bile hiçbir cenazeye saygısızlık yapmamalıdır. Böyle bir anlayış, Türk töresinde ve İslâm dininde yoktur. İskitlerden bu yana Türk töresinde en büyük kutsal, ata mezarlarıdır. Kendi atasının mezarına saygısızlığı, savaş ...
Read more : Türk töresinde cenazeye saygı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1132 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x