Zaman: Cmt Ağu 30, 2025 1:37

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

"Anayasa"da asıl sorun Türklükle! / Arslan BULUT

"Anayasa"da asıl sorun Türklükle!

Parlamenter rejim ortadan kaldırılıp yerine Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında bütün yetkileri tek adamda toplayan bir rejim getiriliyor ama AKP sözcüleri hâlâ "rejimi değiştirmiyoruz" diyebiliyorlar.

Bir de sık sık "Bizim devletin kuruluş felsefesiyle bir sorunumuz yok" diyorlar. Bunu daha ziyade Binali Yıldırım söylüyor. Değişikliği danışmanlarına hazırlatan Tayyip Erdoğan ise bu konuda herhangi bir söz vermiyor, taahhüt altına girmiyor!

Son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti'nin Türkiye'nin temel kuruluş ...
Read more : "Anayasa"da asıl sorun Türklükle! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2543 | Yanıtlar : 1

Tek adam sistemini Türkiye'ye kim dayattı? / Arslan BULUT

Tek adam sistemini Türkiye'ye kim dayattı?

Almanya'dan yazan Rehan Gündoğmuş, "Alman devlet televizyonu ZDF'in 5 Mart 2017'de saat 21.45'teki haber programında İstanbul'daki muhabir, Türkiye'deki Anayasa değişiklikleri için 'Anayasa reformu' ifadesini kullanmıştır. Türk ve Alman politikacılar arasındaki gerginlik kayıkçı kavgasıdır. AB olarak Anayasa değişikliğini zaten onlar istedi" diyor. Oysa Anayasa değişiklikleri, sistemi iyileştirmiyor, kötüleştiriyor!

* * *

Gündoğmuş, 2010 Anayasa değişikliğinin kabulünden 1,5 yıl sonra 2 Mart 2012'de Türkiye İlerleme Raporu'nu açıklayan Avrupa Parlamentosu'nun yeni Anayasa konusunda ...
Read more : Tek adam sistemini Türkiye'ye kim dayattı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2246 | Yanıtlar : 0

Üç komutan ve referandum! / Arslan BULUT

Üç komutan ve referandum!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 221 kişi hakkında hazırlanan çatı iddianamesinde, askeri örgütlenmeye büyük önem verdiği belirtilen FETÖ'nün, kendisine bağlı askerleri örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştürmek için NATO görevlendirmesiyle ABD'ye gönderdiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre iddianamede, askerlere genelde Türk Hava Yolları yerine yabancı hava yollarıyla seyahat yapmaları tercih ettirildiği ifade edildi.

ABD'ye gidenler doğrudan New York yerine, ABD'nin başka bir şehrine götürüldü ve buradan Pensilvanya'ya geçildi.

TSK personeli içinde en ...
Read more : Üç komutan ve referandum! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 3940 | Yanıtlar : 0

Umutsuzca saldırıyorlar! / Arslan BULUT

Umutsuzca saldırıyorlar!

AKP iktidarı, hayırcıları teröristlerle özdeş gösterip ötekileştirmeye çalıştı ama kendi seçmeninden bile tepki aldı. Zira AKP seçmeninin büyük çoğunluğu, aslında "istikrar"a oy veriyordu. Düşman yaratmak ise istikrarı, huzur ve güven ortamını bozmak demektir. AKP'ye oy veren vatandaş, huzur ve güven ortamının bozulduğunu görerek tavrını belli etti. Binali Bey "düşman yaratmak" eyleminden vazgeçer gibi oldu ama Tayyip Bey, bu defa hayırcılarla, "15 Temmuz'da halkın üzerine bomba yağdıranları" eşleştirdi.

AKP'li yerel yöneticilerden biri, "hayır çıkarsa ...
Read more : Umutsuzca saldırıyorlar! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1970 | Yanıtlar : 0

Abidik gubidik referandum! / Arslan BULUT

Abidik gubidik referandum!

Binali Yıldırım, "Türkiye'ye içeride, dışarıda niye saldırıyorlar, düşündünüz mü? Türkiye, son 15 yıldır uydu devlet değil, dümen suyuna giren bir ülke değil, kararını kendi veren bir ülke. Başkalarının verdiği kararları uygulayan bir ülke değil. Açıkça kıskanıyorlar" dedi!

Türkiye'nin kendi kararları ile hareket eden bir ülke olmasını kim istemez?

Fakat kararlarını kendi başına veren bir ülke, Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanlığı yapar mı? Üstelik bu projenin haritasında 22 İslam ülkesi ile birlikte ...
Read more : Abidik gubidik referandum! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2173 | Yanıtlar : 0

Arı sürüsü yöntemi ile vatan savunmak! / Arslan BULUT

Arı sürüsü yöntemi ile vatan savunmak!

Herkes "vatan savunması" için mücadele yöntemi soruyordu. Ben de diyordum ki, "Mevcut bütün siyasi yapılar kontrol altındadır. Karar anı geldiğinde bu yapılar sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu sebeple en doğru yöntem, herkesin bulunduğu yerde güvenilir arkadaş grubu oluşturması ve cumhuriyetin kuruluş felsefesi doğrultusunda çalışmasıdır."

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş!

* * *

Konu ile ilgili olduğunu sandığım bir haberi paylaşmak istiyorum.

Anadolu Ajansı'nın birkaç hafta önce geçtiği habere ...
Read more : Arı sürüsü yöntemi ile vatan savunmak! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1635 | Yanıtlar : 0

Referandum mu federandum mu? / Arslan BULUT

Referandum mu federandum mu?

İstanbul'da belediye otobüsünde meydana gelen bir olay, referandumdan evet çıkması halinde ne olacağına dair endişeleri büyüttü. Kamerayla kaydedilen kavgada taraflardan birinin "Çapulcu! Nisana kadar lan sonunuz! Osmanlı gelecek alayınızı kılıçtan geçirecek!" dediği anlaşılıyor!

Tabii ki böyle bir zihniyetin AKP'yi bağlamayacağı söylenebilir ama halk arasında bu tür tartışmalar çok sık yaşanıyor. Zaten Manisa AKP il başkan yardımcısının, partililere "Bu referandumda yüzde 50'yi aşamazsak iç savaşa hazır olun" diye hitap etmesi de henüz ...
Read more : Referandum mu federandum mu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2173 | Yanıtlar : 1

Milletin istiklâlini tehlikeye atan kim? / Arslan BULUT

Milletin istiklâlini tehlikeye atan kim?

"Evet" mitinglerini Amasya'dan başlatan Binali Yıldırım, "Cumhuriyeti milletle, milletin kararlılığıyla kurduk. Cumhuriyeti milletin alın teriyle, mücadelesiyle bugünlere getirdik. İlk mitingimizi buradan başlatıyoruz. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bugün 'Söz milletindir, karar milletindir' diyoruz. Millet ne derse, neyi uygun görürse o olur. Gerisi teferruattır." dedi.

Aman Devlet Bahçeli duymasın, yoksa Binali Bey'i de Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmakla suçlar! Öyle ya, 20 yıldır, Aydınlıkçılar da bu söylemi kullanıyor!

* * ...
Read more : Milletin istiklâlini tehlikeye atan kim? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2643 | Yanıtlar : 1

ABD uydusundan gelen bir karar var! / Arslan BULUT

ABD uydusundan gelen bir karar var!

Günlerdir, 15 Temmuz kontrollü darbe girişiminin arkasındaki niyeti sorguladığım için Barzani'nin gelişinde, İstanbul ve Ankara'da, havaalanlarına "Kürdistan bayrağı" olduğu söylenen bir bez çekilmesi ve Çankaya Köşkü'ndeki görüşmede de aynı bezin bulundurulması üzerinde duramadım.

Fakat arkadaşımız Batuhan Çolak, "Kürtlerin bayrağı" denilen o bezin 1927'de Ağrı isyanında kurulmak istenen "Ağrı Kürt Cumhuriyeti" için kullanıldığını, tasarımın İngiltere'ye ait olduğunu yazdı.

Arkadaşımız Selcan Taşçı ise bu düzenlemenin amacının ne olduğunu açıkladı:

"Bir veya ...
Read more : ABD uydusundan gelen bir karar var! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2190 | Yanıtlar : 0

Neden hayır denilmeli? / Arslan BULUT

Neden hayır denilmeli?

Mehmet Alkanalka, piyade komando kurmay albay olarak, 100 tam puanla birinci sırada olduğu halde, 2014 ve 2015 Yüksek Askeri Şuraları'nda, tuğgeneralliğe terfi ettirilmeyip, kendi astının emri altında çalışmaya mecbur edilince emekliliğini istedi ama emeklilikten sonra devletin bütün birimlerine başvurarak hakkını aradı.

Çünkü sonradan ortaya çıktı ki kendisi terfi ettirilmezken, 2014 şurasında general yapılan 19 albaydan 12'si ve 2015 şurasında general yapılan 23 albaydan 20'si, 15 Temmuz darbesine karıştıkları gerekçesiyle TSK'dan atıldı!

Bu ...
Read more : Neden hayır denilmeli? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2632 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148990 ileti • Toplam 46304 başlık • Toplam 25080 üye

x