Zaman: Cum Oca 30, 2026 19:30

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

11 yıl öncesinden Suriye uyarısı! / Arslan BULUT

11 yıl öncesinden Suriye uyarısı!

Resim
İngiltere’nin Avam Kamarası, IŞİD operasyonuna yönelik tezkereyi kabul ederken Başbakan David Cameron, örgütü imha etmenin “aylar değil yıllar” süreceğini söyledi!

Cameron daha önce de “radikal İslamcı tehditlerle mücadele için beş yıllık yeni bir plan” yaptıklarını açıklamıştı!

IŞİD, Irak’ta ilk iş olarak Musul, Telafer ve Tuzhurmatı’yı işgal ederek Türkmenleri bölgeden tasfiye etti, Barzani’ye Kerkük’ü işgal etmesi için; İsrail’e de Gazze’yi bombalayıp iki bin kişiyi öldürmesi için fırsat tanıdı.

IŞİD, Suriye’nin kuzeyinde ...
Read more : 11 yıl öncesinden Suriye uyarısı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1472 | Yanıtlar : 0

AKP, göz göre göre neden tuzağa düştü? / Arslan BULUT

AKP, göz göre göre neden tuzağa düştü?

Resim
Türkiye ile Rusya’nın hiç gereği yokken karşı karşıya gelmesinin sebebini anlamak için, Suriye’de neler olup bittiğini görmek gerekir. Medya, artık kamuoyunu yönlendirmek için kullanılıyor ama bazen hiç beklemediğiniz zeminlerde doğru değerlendirmelere yer verilebiliyor. Meselâ, Amerika’nın Sesi adına Yıldız Yazıcıoğlu İran’ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdel ile görüştü.

Bikdeli diyor ki “Esasen Türkiye-Suriye sınırında Rusya uçağının düşürülmesi olayı da şu anda Suriye’de cereyan eden gelişmelerin bir yan ürünüdür. Şunu bilin ...
Read more : AKP, göz göre göre neden tuzağa düştü? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2273 | Yanıtlar : 0

IŞİD Bahanesiyle Türkiye'ye Yerleşiyorlar! / Arslan BULUT

IŞİD Bahanesiyle Türkiye'ye Yerleşiyorlar!

Hasan Pulur'u 45 yıldır okuduğumu yazmıştım ya, Aynur Turan, geçtiği mesajda, "Ağabey, 45 yıldır olmasa da ben de sizin yazılarınızı düzenli okumaya gayret ediyorum. Paris'te alınan kararları, şartları ve teklifleri biraz daha ayrıntılı anlatacağınız bir yazı daha yazarsanız bizler de hakiki tabloyu kapsamlı bir biçimde öğrenebilme fırsatı buluruz. Diğer türlü yani siz de yazmazsanız gerçekte Paris'te ne konuşuldu, ne karara varıldı öğrenemeyeceğiz" diyor.

Bu tür toplantılarda alınan kararları öğrenmek, gelişmeleri takip ...
Read more : IŞİD Bahanesiyle Türkiye'ye Yerleşiyorlar! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2643 | Yanıtlar : 0

Devenin Erkek Olduğu Belli Ama! / Arslan BULUT

Devenin Erkek Olduğu Belli Ama!

Dile kolay, tam 45 yıl Hasan Pulur'un yazılarını okumuşum. Ben 11 yaşında okumaya başladım ama o 54 yıldır yazıyordu. "Olaylar ve İnsanlar" köşesinde belki atmacanın kafa kesitini yine çizemedi ama Türkiye'nin kafa kesitini yansıttı. Kesip uzun yıllar sakladığım bir yazısında Halim Yağcıoğlu'nun Atatürk'ün ağzından yazdığı bir şiiri yayınlamıştı. O şiirde zaten Atatürk sonrası Türkiye resmediliyordu. Bir de Muaviye'nin dişi deveyi Şamlılara erkek deve diye kabul ettirmesi, bu sayede Hz. Ali'ye ...
Read more : Devenin Erkek Olduğu Belli Ama! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2544 | Yanıtlar : 0

İşte AKP’yi büyüten sahte solcular! / Arslan BULUT

İşte AKP’yi büyüten sahte solcular!

Resim
6 Kasım 2015 tarihli “TÜBİTAK’ta Şamaş mı var?” başlıklı yazımda, kurumun popüler bilim kitapları serisinden çıkan, 3 yaş üzeri çocuklar için hazırlanmış “Gökkuşağı” adlı resimli bir kitapçıkta ağırlıklı olarak Yahudilik ve ayrıca Hıristiyanlık propagandası yapıldığını, kitapta İsrail bayrağının ve Hanukya bayramının sembolü olan “9 kollu şamdan” resimlerinin yayınlandığını bildirerek bunun Türk Milleti için ciddi bir tehdit olduğunu belirtmiştim...

Şamaş, “görevli” demektir. Hanukiya denilen 9 kollu şamdanın ortasındaki, kola Şamaş (görevli) ...
Read more : İşte AKP’yi büyüten sahte solcular! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1004 | Yanıtlar : 0

Rejim değişirse bakın neler olacak? / Arslan BULUT

Rejim değişirse bakın neler olacak?

Resim
64’üncü hükümet, nasıl bir Tayyip Erdoğan hükümeti sayılıyorsa, program da Tayyip Erdoğan’ın savunduğu “Yeni Türkiye” projesinin tam bir yansıması olarak hazırlandı.

Hükümet programının “Yönetim Modeli ve Başkanlık Sistemi” başlıklı bölümünde, “Yeni Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim dolayısıyla başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz” denildikten sonra “Başkanlık sistemi ile birlikte toplumsal farklılıkların siyasal temsilinin sağlandığı, ademi merkeziyetçi bir idare sisteminin güçlendirildiği, karar alma süreçlerinin hızlandığı ...
Read more : Rejim değişirse bakın neler olacak? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1161 | Yanıtlar : 0

Türk-Rus Savaşı Planlaması Mı? / Arslan BULUT

Türk-Rus Savaşı Planlaması Mı?

Türkiye'nin Rusya uçağını düşürmesiyle sonuçlanan olaylar zinciri, 1997 yılında Attilâ İlhan ile yaptığım sohbeti aklıma getirdi. Sohbetin Türk-Rus ilişkileriyle ilgili bölümü, bugün için de önemli dersler içeriyor:

BULUT: Diyorum ki, geçmişte bir kamplaşma, cepheleşme, hatta kan davası oluşmuş. Bilhassa benim yaşımdaki insanlar, bunu ağır şekilde yaşamış. Ben de yaşamışım. Yıllardan beri bu süreçte meydana gelen önyargıların aşılması için çaba sarf ediyorum ama görüyorum ki, insanların kendi önyargılarını aşmaları çok zor. İki ...
Read more : Türk-Rus Savaşı Planlaması Mı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1374 | Yanıtlar : 0

Davutoğlu'na Bayır-Bucak Soruları! / Arslan BULUT

Davutoğlu'na Bayır-Bucak Soruları!

Liseyi Antakya'da okudum. Antakya lisesindeki sınıf arkadaşlarım arasında Armutlu mahallesinden ve Samandağı ilçesinden gelen çok sayıda Nusayri genci vardı. Yayladağı'ndan gelen arkadaşlarım ise Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenleriyle akraba idi. Dolayısıyla Suriye'nin Hatay'ı kendi haritasında göstermesi ve hatta Toroslara kadar hak iddia etmesi gibi siyasi konular, lise öğrencisiyken gündemimizdeydi. O yıllarda Acilciler grubundaki eylemleriyle tanınan Antakyalı Mihraç Ural'ın adını da duyardık.

* * *

Aradan yıllar geçti. Türkiye tam Suriye ile ilişkileri düzeltmişken Esad ...
Read more : Davutoğlu'na Bayır-Bucak Soruları! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1151 | Yanıtlar : 0

“Yeni Türkiye”nin ebesini buldular! / Arslan BULUT

“Yeni Türkiye”nin ebesini buldular!

Resim
Milli Türk Talebe Birliği 14 Aralık 1916’da, İttihat ve Terakki tarafından Türkçü-Turancı çizgide bir gençlik örgütü olarak kuruldu. Atatürk döneminde de çizgisini korudu ama Sovyetlerin Turancılığı Türkiye nezdinde soruşturması üzerine 1936 yılında kapatıldı. 1946 yılında yeniden kurulan MTTB, 1965 yılında Rasim Cinisli’nin başkan seçilmesiyle millî bir gençlik kuruluşu olarak anılmaya başlandıysa da İsmail Kahraman’ın başkanlığında muhafazakâr bir örgüt haline geldi. Öyle ki Rüştü Ecevit’in başkanlığı döneminde, kurulduğu yıldan beri bozkurt ile ...
Read more : “Yeni Türkiye”nin ebesini buldular! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 929 | Yanıtlar : 0

TÜBİTAK, o kitapları toplattı! / Arslan BULUT

TÜBİTAK, o kitapları toplattı!

Resim
Gazeteciler kamu kurumları ile ilgili yazdıklarından dolayı genellikle ya tekzip alır ya da dava edilir! Kamu adına teşekkür eden ise çok az olur! 6 Kasım 2015 tarihinde “TÜBİTAK’ta Şamaş mı var?” başlıklı ve birinci sayfadan da “Çocuklara özel Siyonist kitap” başlığıyla manşetten haber olarak verilen yazımla ilgili TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin’den bir teşekkür mektubu geldi.

Yazıda TÜBİTAK popüler bilim kitapları serisinden çıkan, üç yaş üzeri çocuklar için hazırlanmış ...
Read more : TÜBİTAK, o kitapları toplattı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149184 ileti • Toplam 46460 başlık • Toplam 25170 üye

x