Zaman: Sal Eki 28, 2025 19:43

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Seçimleri kim kazanacak? / Arslan BULUT

Seçimleri kim kazanacak?

Resim
Türkiye’deki genel seçimlerden önce “demokrasinin beşiği” denilen İngiltere’de halk sandığa gitti. Türk basınında İngiltere seçimleri yeterince değerlendirilmedi. Oysa bu seçimlerden ders çıkarmak mümkündü.

İngiltere seçimleri hakkında gazeteci olarak sadece Soner Yalçın’ın, politikacı-diplomat olarak da sadece Onur Öymen’in tespitleri dikkat çekiciydi.

Soner Yalçın, önce İngiltere’de sistemin nasıl kurulduğunu izah etti ve “Londra’da ‘London City’ denilen 2.6 kilometrekarelik alanı kaplayan, bayrağı ve kendi anayasası bulunan, İngiliz kanunlarına tabi olmayan bir yerel hükümet vardır. Burası ...
Read more : Seçimleri kim kazanacak? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0

Obama, Erdoğan ve Barzani’nin korkusu! / Arslan BULUT

Obama, Erdoğan ve Barzani’nin korkusu!

Resim
Amerika’nın Sesi, “Terörde ‘Yalnız Kurt’ dönemi” başlıklı haberinde “Amerika İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, sosyal medyayı ustalıkla kullanan İslâmcı radikaller yüzünden IŞİD tehdidinin Orta Doğu’daki savaş meydanlarıyla sınırlı kalmadığını söyledi” bilgisini verdi.

Habere göre “Yalnız Kurt” saldırılarına odaklanan “İslâmcı terör”ün artık yeni bir boyut kazandığını belirten Johnson “Kesinlikle yeni bir döneme girdik. Çünkü sosyal medya ve İnterneti çok usta bir şekilde kullanan IŞİD, kolayca başka ülkelerdeki radikalleri etkileyebiliyor” dedi.

FBI ...
Read more : Obama, Erdoğan ve Barzani’nin korkusu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 826 | Yanıtlar : 0

Tayyip Erdoğan kefen giymişse! / Arslan BULUT

Tayyip Erdoğan kefen giymişse!

Resim
Nedense Tayyip Erdoğan’ın aklına her seçim öncesi, “kefen” geliyor. Hatta mezarın boyutlarından da bahsediyor.

Erdoğan dün de “Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz” dedi.

2012 yılında, danışmanı Yiğit Bulut, “Tayyip Erdoğan eğer ‘Ben kefenimi giydim de buraya geldim’ demeseydi, bu işlerin hiç biri yapılamazdı. Ben Tayyip Erdoğan’ı kefeniyle gördüm, nasıl gördüm biliyor musunuz? Libya’da gördüm. Nerde gördüm? Necef’te gördüm, Irak’ta, Lübnan’da gördüm. Kefenini giymiş dolaşıyordu” diye ...
Read more : Tayyip Erdoğan kefen giymişse! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 726 | Yanıtlar : 0

Evren ve Erdoğan aynı misyonun adamı! / Arslan BULUT

Evren ve Erdoğan aynı misyonun adamı!

Resim
Ankara’da ihtilal provaları yapılıyor, Başbakan olan Bülent Ecevit, başbakanlığa gidemiyordu. Üniversitelerde, iki kampa ayrılan gençlik, hâkimiyet mücadelesi veriyor, bu mücadele, sokaklara taşıyor, yurdun her köşesinde her gün cinayetler işleniyordu. 12 Eylül öncesinde olaylar o kadar artmıştı ki günlük ölü sayısı 35’ten aşağı düşmüyordu. 12 Eylül sabahı olaylar bıçakla kesilir gibi duruyordu.

Kenan Evren sonradan bu durumu, “İhtilâlin olgunlaşması için zeminin hazır olmasını beklemek durumundaydık” diye açıklayacaktı...

12 Eylül, devrimcilerin ...
Read more : Evren ve Erdoğan aynı misyonun adamı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 654 | Yanıtlar : 0

Yalçın Akdoğan’ın itirafını duydunuz mu? / Arslan BULUT

Yalçın Akdoğan’ın itirafını duydunuz mu?

Resim
Bitlis Valisi Orhan Öztürk, her yerin bir tanınmışlığının olduğunu söyleyip Diyarbakır’ı örnek verirken “Mesela Diyarbakır’ı ne ile tanırız? Karpuzu, kadayıfı ile tanırız. Ama Diyarbakır’ın algısı ne? Diyarbakır Belediyesi’nin BDP’li olması ile işte, Kürdistan’ın başkenti olması ile tanınıyor. Halbuki Diyarbakır’da 150 tane de Eshab-ı Kiram’ın mezarı var” diye bir konuşma yaptı!

Devletin valisi, böyle mi konuşur? Diyarbakır’da ne zaman Kürdistan kurulmuş? Yoksa valinin aklında Tayyip Erdoğan’ın “Diyarbakır Büyük Orta Doğu Projesi ...
Read more : Yalçın Akdoğan’ın itirafını duydunuz mu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 757 | Yanıtlar : 0

Ankara'nın Dinozoru Nasıl Tasfiye Edilir? / Arslan BULUT

Ankara'nın Dinozoru Nasıl Tasfiye Edilir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünyanın parasını harcayıp bir kavşağa önce robot heykeli sonra da dev bir dinozor maketi diktirdi!

Dinozor, nesli tükenmiş bir hayvandır. Fikir ve siyaset dünyasında eskimişliği temsil edenlere “dinozor” denilir. Melih Gökçek de herhalde dinozor heykeliyle böyle bir mesaj vermeye çalışıyor. Çirkin ve korkutucu bir görüntü verse de “Ankara’daki dinozor” mesajı önemli!

* * *
Tabii biz Gökçek’in ne düşündüğünü, kendisi açıklamazsa bilemeyiz. Fakat dinozor ...
Read more : Ankara'nın Dinozoru Nasıl Tasfiye Edilir? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 0

AKP’nin sarıldığı can simidi! / Arslan BULUT

AKP’nin sarıldığı can simidi!

Resim
Tayyip Erdoğan, Anayasa’daki Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı ilkesini çiğneyerek seçimleri etkileme toplantılarına devam ediyor. Siirt konuşmasında, “Minareler süngümüz, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker” diye şiir okuduğu için hapsedildiğini ileri sürerek engelleri nasıl birer birer aştığını anlattı, Kürtçe Kur’an bastırdıklarını tekrarladı, “CHP, imam-hatipleri kapatacak” iddiasını tekrarladı!

Erdoğan, istismar eleştirilerini cevaplandırırken de “Kur’an’la büyüdüm, Kur’an’la yaşıyorum” diyerek de yeniden mızrağının ucuna Kur’an sayfalarını geçirdi.

* * *

Bir defa daha anlaşıldı ki AKP ile ...
Read more : AKP’nin sarıldığı can simidi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1374 | Yanıtlar : 0

Allah, AKP’lileri kayırıyor mu? / Arslan BULUT

Allah, AKP’lileri kayırıyor mu?

Resim
AKP Sinop Milletvekili 1. sıra adayı Cengiz Tokmak, sosyal medya sayfasında İncil’de Yuhanna’nın 1. Mektubu’nda geçen “Biz seviyoruz. Çünkü önce Allah bizi sevdi” sözlerini, siyasi propaganda için kullandı! Tokmak, tepki üzerine mesajı sildi.

Tokmak’ın bu mesajı çok bilinçli kullandığı anlaşılıyor. Çünkü İncil’de geçen sözün tamamını değil bir kısmını alarak sözle kastedilmek istenen anlamı da çarpıtmış. Hani Kur’an’da geçen “İçkiliyken namaza yaklaşmayın” ayetini “namaza yaklaşmayın” diye göstermek gibi!

Peki sözün orijinali nasıldır? ...
Read more : Allah, AKP’lileri kayırıyor mu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 792 | Yanıtlar : 0

AKP, en büyük hizmeti kime verdi? / Arslan BULUT

AKP, en büyük hizmeti kime verdi?

Resim
Türkiye bir taraftan Ermeni diasporasının dünya çapındaki “soykırım kampanyası” ile uğraşırken, kendi içinde Suriye’de rejimi değiştirmeye çalışan silahlı gruplara da “diaspora” adını vererek ev sahipliği yapıyor!

Son olarak Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu adı altında Suriye devletine karşı savaşan silahlı grupların temsilcileri İstanbul’da 25-26 Nisan günlerinde iki günlük bir toplantı yaptı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre toplantıda, Ahraru’ş Şam İslami Hareketi, Ceyş’ul İslam (İslam Ordusu), Şam Kolordusu, Şam ...
Read more : AKP, en büyük hizmeti kime verdi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 0

Türkiye’yi neden hedef alıyorlar? / Arslan BULUT

Türkiye’yi neden hedef alıyorlar?

Resim
Papa’nın düğmeye basmasıyla birlikte, Almanya ve Rusya bile Türkleri Ermenilere soykırım yapmakla suçlamaya başladı! Tabii ki zamanlama, soykırım iddialarına temel teşkil eden 24 Nisan’ın 100’üncü yıldönümüne denk getirilmiştir ama bu tarih, aslında tehcirin başladığı gün değil, Osmanlı devletine ihanet eden Ermenilerin kurdukları terör yapılanmalarına liderlik edenlerin tutuklandığı gündür. Gerçi sonradan Avrupa’nın baskısıyla hepsi serbest bırakılmıştır.

Ermeni terör liderleri tutuklanıp etkisiz hale getirilmese, tehcir de yapılmasa, sonuç ne olacaktı?

Sonuçta Anadolu ve ...
Read more : Türkiye’yi neden hedef alıyorlar? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 787 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149149 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25119 üye

x