Zaman: Prş Mar 28, 2024 10:27

News News of Bilim ve Teknoloji

Site map of Bilim ve Teknoloji » Dizin : Bilim ve Teknoloji

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Antroposen Çağı İnsanlara Karşı Dünya

Sera gazı emisyonları sayesinde, atmosferimizdeki karbondioksit (CO2) yüzdesi milyonda 2,87 parça (ppm) artarak 1 Ocak 2018'de ortalama 407,05 ppm'den 1 Ocak 2019'da 409,92'ye yükseldi, NOAA'nın Hawaii, Mauna Loa'daki atmosferik gözlemevindeki okumalara göre. Daha da kötüsü, son dört yılda en yüksek dört yıllık artışın üçü gerçekleşti.
Resim
Bu okumalar aynı zamanda 60 yıl önceki seviyelerden bile keskin bir artışa işaret ediyor. Dünya Meteoroloji Örgütü , Dünya atmosferinin 3 ila 5 milyon yıldır bu kadar yüksek bir ...
Read more : Antroposen Çağı İnsanlara Karşı Dünya | Görüntüleme : 803 | Yanıtlar : 0


Sosyal medya platformları çökmedi kapatıldı. o kapalı olduğu sırada ifade veriyorlardı bir takım yolsuzluklar yapmışlar.

Facebook muhbirinin Kongre duruşması.
Facebook muhbirinin Kongre duruşması. Salı günü Senato üyelerinin önünde, eski Facebook çalışanı Frances Haugen, şirketi genç kullanıcıların güvenliği de dahil olmak üzere “karlarını insanlardan üstün tutmakla” suçladı. Frances Haugen Salı günü Kongre önünde ifade verdi.
Resim
Salı günü Senato üyelerinin önünde, eski Facebook çalışanı Frances Haugen, şirketi genç kullanıcıların güvenliği de dahil olmak üzere “karlarını insanlardan üstün tutmakla” suçladı.

Facebook muhbiri olarak tanınan Haugen, “Bugün buradayım çünkü Facebook'un ürünlerinin çocuklara zarar ...


Google her zaman telefonunuzu mu dinliyor? İşte gerçekler ve Google'ın sizi dinlemesini nasıl durduracağınız.

Telefonunuz her zaman sizi dinliyor mu? Google, söylediğiniz her şeyin kaydını tutuyor mu? Ve eğer öyleyse, bu konuda ne yapabilirsiniz?
Resim
Her cihazın bir mikrofona sahip olduğu ve ne yaptığınızı takip etmeyi seven şirketler tarafından üretildikleri bir çağda, bunlar geçerli sorulardır. Google'ın kayıtlarının ardındaki gerçeklere ve telefonunuzun sizi dinlemesini nasıl durduracağınıza bir göz atalım.

Devamı > https://www.teknoloji-gunlugu.com/2021/ ... zlice.html


Apple, iPhone 12 Ailesinin Ön Siparişi için Hazırlıklara Başladı

Apple geçtiğimiz günlerde tanıttığı iPhone 12 ailesini ön siparişe açmaya hazırlanıyor.

Resim

Milyonlarca insan aylardır Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 12 serisini tanıtmasını heyecanla bekliyordu. Her yılın Eylül ayında tanıtılan telefonların tanıtımı bu yıl Ekim ayına sarktı. Cupertino merkezli teknoloji devi geçtiğimiz günlerde yeni iPhone 12 ailesini görücüye çıkardı. iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinden oluşan yeni seri tasarımı ve donanımı ile dikkatleri üzerine topluyor.

Daha önceki ...
Read more : Apple, iPhone 12 Ailesinin Ön Siparişi için Hazırlıklara Başladı | Görüntüleme : 24919 | Yanıtlar : 0


Türk Lehçelerini Öğrenmek İçin Adam Asmaca

Türk lehçeleri arasındaki dil bilgisi farkları çok azdır ve bunlar genellikle çok kısa bir sürede öğrenilebilir. Lehçeler arasındaki anlaşılabilirlik problemleri daha çok kelime farklarına dayanmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde PAÜ ÇTLE sitesinde yayına giren Adam Asmaca oyunu özellikle çocukların ve gençlerin lehçelere olan ilgisini artırabilecek bir çalışma olup oyunda sözcük anlamı verildiği için yeni sözcükler öğrenmeye imkân sağlamaktadır.

Resim
Read more : Türk Lehçelerini Öğrenmek İçin Adam Asmaca | Görüntüleme : 10169 | Yanıtlar : 0


Konkordato Hakkında Bilgiler: Nedir? Çeşitleri ve Şartları Nelerdir?

Bir şirketin iflas öncesi son çıkış kapısı olarak tanımlanan konkordato, kısaca borçların yapılandırılması ve ertelenmesidir. İlan edilmesinde birçok nedenin yer aldığı bu durum, oldukça zorlu bir süreçtir. Şimdi bu konuda bilinmesi gerekenlere göz atalım:

Resim

Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu süreçle birlikte haberlerde sıklıkla karşılaşmaya başladığımız konkordato kelimesi, ülkenin darboğazdan geçtiğinin en net göstergesi oldu. Birçok ünlü şirketin şaşırtıcı bir şekilde ilan etmeye başlaması ile ekonomiye yönelik endişelerin de artmasına neden oldu. Vatandaşlar ismini telaffuz edemese ...
Read more : Konkordato Hakkında Bilgiler: Nedir? Çeşitleri ve Şartları Nelerdir? | Görüntüleme : 1156 | Yanıtlar : 0


Bitcoin vs. Altın! Gerçekten Birbirine Benziyorlar mı?

Kripto paraların popüler olmasıyla birlikte bitcoin ve altın arasındaki benzerlikten, hatta bitcoinin yeni altın olduğundan bahsedilmeye başlandı. Peki, gerçekten böyle bir benzerlik söz konusu mu? İşte yorumlar:

Resim

Kripto paraların en büyüğü olan bitcoin ile güvenilir liman altın, birbirine benzetiliyor. Tüm dünyadan birçok uzman, altın ve bitcoin arasındaki benzerliğe dikkat çekti. Bazıları ise bunun kesinlikle doğru olmadığını düşündüklerini dile getirdiler. Değer saklama aracı olarak görüldüğünü söyleyenlerden, bitcoinin yeni nesil altın olduğunu düşünenlere kadar birçok yorum ...
Read more : Bitcoin vs. Altın! Gerçekten Birbirine Benziyorlar mı? | Görüntüleme : 1032 | Yanıtlar : 1


Litecoin Nedir? Nasıl Üretilir ve Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Kripto para dünyasının akla ilk gelen alternatif altcoinlerinden olan litecoin, tıpkı bitcoin gibi aşırı değer kazanan fiyatları ile dikkat çekmektedir. 1 ay gibi kısa sürede yüzde 300 değer kazanan litecoin nedir, nasıl üretilir konusunda detaylı bilgileri bu yazıda sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kripto para denildiği zaman akla bitcoin geliyor olsa bile, en az onun kadar kıymetli daha birçok çeşit bulunuyor. Bitcoinin kardeşi olarak tanımlanan litecoin ise bu kripto paralardan birisi. 2017 yılında ani ve aşırı yükselen ...
Read more : Litecoin Nedir? Nasıl Üretilir ve Kullanılır? Ne İşe Yarar? | Görüntüleme : 1085 | Yanıtlar : 1


Dolar Kurunun Artışı Emtia Fiyatlarını Nasıl Etkiler?

Türkiye’nin ekonomisi hakkında bilgi veren ve doğrudan etki yaratma kapasitesine sahip olan dolar kuru, yatırımcısından esnafına kadar birçok kişi tarafından takip edilmektedir. Dolar kurunda meydana gelen ani değişimler, ekonomik verilerde değişikliğe neden olduğu gibi gram altın başta olmak üzere emtialarda da değişiklik gözlemlenmektedir.

Dolar kurunun artışı, emtia fiyatları üzerinde dalgalanmaya neden olur. Bunun en büyük nedeni, emtiaların Amerikan doları üzerinden işlem görüyor olmalarıdır. Dolarda görülen yükselişler, doğal olarak emtialara da yansımaktadır. Bu noktada da gram ...
Read more : Dolar Kurunun Artışı Emtia Fiyatlarını Nasıl Etkiler? | Görüntüleme : 1160 | Yanıtlar : 1


Emtia ve Parite Fiyatları 2018’de Nasıl Bir Korelasyon Sergiliyor?

2018 yılı oldukça hareketli bir şekilde başladı. Neredeyse yılın ilk yarısı dolar kurunda görülen rekorlarla tamamlandı. Her yeni günde birkaç rekor kıran dolar kuru, yılbaşından bu yana yüzde 20’e yakın yükselmiş oldu. Bu durum emtia fiyatlarına da yansıdı diyebiliriz. Çünkü doların küresel alanda da güçlenmesi nedeniyle bazı emtialar rekor yükselişler gerçekleştirdi. Dolar kurunda görülen dalgalanmalar en çok gram altın fiyatında hissedildi diyebiliriz.

Ons altında düşüşler görüldüğü sırada bile gram bazında yükseliş gözlemlenmiştir. Ons ve gram ...
Read more : Emtia ve Parite Fiyatları 2018’de Nasıl Bir Korelasyon Sergiliyor? | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x