Zaman: Prş Nis 25, 2024 12:08

News News of Bilim ve Teknoloji

Site map of Bilim ve Teknoloji » Dizin : Bilim ve Teknoloji

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Güçlü Ve Türkçe Bilen DVD Kamera

Resim

Güçlü Ve Türkçe Bilen DVD Kamera

Canon'un dünyanın en güçlü kamerası olarak tanıttığı yeni DVD kamerası DC50, 5.39 megapiksel CCD ile geliştirilmiş DIGIC DV II görüntü işlemcisinin güçlerini birleştiriyor. Bu güce, asıl olarak HD kameralar için geliştirilen Süper Seri Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) özellikli lens ve Türkçe menü eklendiğinde, Canon'un iddiası bizim anlayacağımız şekle bürünüyor.

RGB ana renk filtresi ile renk kalitesini üst düzeyde tutan yeni DC50, gerçek 16:9 geniş ekran çekim özelliklerini taşıyor. ...
Read more : Güçlü Ve Türkçe Bilen DVD Kamera | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 0


İnternetten Ailecek Konuşmak İsteyenlere

Resim

İnternetten Ailecek Konuşmak İsteyenlere

Siyah ve beyaz olarak iki renk seçeneği bulunan Ttec Plus Konferans Kübü, kübün içindeki mikrofon ve 2W gücündeki stereo hoparlör ile internette yapacağınız sesli görüşmeleri odanıza taşıyor. Konferans imkanı sunan ürün ile odadaki herkes görüşmeye katılabiliyor.

USB bağlantısından güç alan ve üzerindeki dokunmatik düğmelerle kontrol edilen Konferans Kübü, 4 adet standart kalem pille de kullanılabiliyor. Dolayısıyla ürün, MP3-çalarlar için portatif bir hoparlör olarak müziği her yerde paylaşabilmeyi de sağlıyor.

70x70x70 ...
Read more : İnternetten Ailecek Konuşmak İsteyenlere | Görüntüleme : 1124 | Yanıtlar : 0


En İyi Oyuncudan, Oyuncuya Özel Klavye

Resim

En İyi Oyuncudan, Oyuncuya Özel Klavye

Dünyanın en iyi bilgisayar oyuncusu “Fatal1ty” lakaplı Jonathan Wendel'in dizayn ettiği ve tasarımında bizzat yer aldığı Creative Oyun Klavyesi, bilgisayar oyuncularının yeteneklerini maksimum seviyede göstermesine imkan sağlıyor. Creative'in oyun klavyesinin en çarpıcı özelliği, oyunlarda hıza önem verenlerin, daha hassas yön tuşları ile sonuca daha hızlı ulaşmasını sağlaması.

Alttan ışıklandırma özelliği, geceleri, sadece klavyenin ışığıyla bile oyunları rahatlıkla oynayabilmeyi sağlıyor. 1.5 metre uzunluğunda kablosu bulunan Creative Fatal1ty Oyun Klavyesi ...
Read more : En İyi Oyuncudan, Oyuncuya Özel Klavye | Görüntüleme : 1815 | Yanıtlar : 0


Casper'dan Masaüstünde 4x4'lük Performans

Resim

Casper'dan Masaüstünde 4x4'lük Performans

Yeni Casper ERA CEQ2400-9H95, Intel'in masaüstü bilgisayarlarda tek bir mikroişlemci içinde eşzamanlı çalışan dört adet “beyin” yerleştirilerek geliştirilen dört çekirdekli Intel Core 2 Quad Q6600 İşlemcisi ile hem kurumsal kullanıcılara, hem de evlerindeki bilgisayardan daha fazlasını bekleyen bilgisayar meraklılarına maksimum hız ve performans ile çok daha yüksek görsellik deneyimi sunuyor.

2.40 GHz hızında Intel Core 2 Quad Q6600 işlemcisi bulunan Casper ERA CEQ2400-9H95, dijital içerik yaratımını da içeren multimedya uygulamalarının ...
Read more : Casper'dan Masaüstünde 4x4'lük Performans | Görüntüleme : 3515 | Yanıtlar : 0


BenQ, 65 İnç LCD'ye Hazırlanıyor

Resim

BenQ, 65 İnç LCD'ye Hazırlanıyor

BenQ gerçekleştirmeye hazırlandığı LCD televizyon atılımı kapsamında, 65 inçlik bir LCD televizyon sunmaya hazırlanıyor. BenQ'nun LCD TV'lerdeki genişleme planlarında, Tayvan ve Çin ile birlikte hedeflediği pazarlar arasında Ortadoğu ilk sırada yer alıyor. Televizyonların bazılarının bu yılın ikinci yarısında Avrupa'da da yerini alması bekleniyor.

BenQ'nun piyasaya sunacağı yeni LCD televizyonlar arasında tam olarak HD uyumlu 37 inçlik bir model ile 46 inçlik bir diğer modelin de yer aldığı açıklandı. 37 ...
Read more : BenQ, 65 İnç LCD'ye Hazırlanıyor | Görüntüleme : 1206 | Yanıtlar : 0


Nasa

Resim

NASA


NASA, "National Aeronautics and Space Administration"ın kısaltmasıdır. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi olarak tercüme edilebilir. ABD 'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum, 29 Haziran 1958 yılında kurulmuştur. Bunun dışında uzun vadeli sivil ve askeri roket çalışmalarıda NASA'nın ilgi kolundadır. Yıllık olarak yaklaşık 16 milyar dolar bütçeye sahiptir.
NASA'nın ilk kuruluşu 1915 yılına denk gelir. O zamanki adıyla NACA (National Advisory Committee for Aeronautics) uçaklarla ilgilenir. Uçak kanatları ve çeşitli cisimlerin hava ile ...
Read more : Nasa | Görüntüleme : 1508 | Yanıtlar : 0


Yeni canlılar bulundu

Yeni canlılar bulundu

Antarktika’da kürsel ısınma sonucu buz kütlesi kırılınca yeni deniz canlıları su yüzüne çıktı.

Milyonlarca senedir altında yaşadıkları buz kitleleri yüzünden deniz yatağında yaşamlarını sürdüren 1000 yeni tür bilim dünyasında şaşkınlık yarattı.

Son 50 yılda bölgedeki sıcaklığın 2,5 derece artmasıyla buzullar kırılınca altlarında yaşayan ‘bakir güzellikler’ ortaya çıktı. Bölgede keşfedilen yeni türler arasında kırmızı kan hücresi taşımayan buz balıkları ile Antarktika ahtapotu bulunuyor.

Resim

http://img243.imageshack.us/img243/74/59587014hw6.jpg

Resim

Resim

Resim

http://img243.imageshack.us/img243/541/62062556wy9.jpg

Resim
Read more : Yeni canlılar bulundu | Görüntüleme : 1140 | Yanıtlar : 0


AMD'den Az Yiyen Çalışkan İşlemciler

Resim

Yeni enerji tasarruflu, 45 watt AMD Athlon 64 3500+ ve 3800+ tek çekirdekli işlemciler, watt başına performans değerini yukarı çekiyor. Yüksek performans isteyenler içinse, yeni AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemci 6000+ piyasaya sürüldü.

Bu yeni işlemcilerin, ödüllü AMD64 işlemci mimarisi üzerinde kayda değer yenilikler geliştiren Alienware, Fujitsu Siemens, Systemax ve Voodoo gibi OEM'ler tarafından hemen piyasaya sürülmesi bekleniyor.

AMD Athlon 64 X2 Çift-Çekirdekli İşlemci 6000+ gibi çift çekirdekli AMD64 teknolojisine dayalı sistemlerin ...
Read more : AMD'den Az Yiyen Çalışkan İşlemciler | Görüntüleme : 1522 | Yanıtlar : 0


Monitörlere Vista sertifikası


LCD ve CRT bilgisayar monitörlerinin yanı sıra LCD televizyon ve diğer görüntüleme ürünleriyle de tanınan ViewSonic, tüm LCD monitörlerinin Microsoft Windows Vista uyumluluk sertifikası aldığını açıkladı.

Sertifika, ürünlerin yeni işletim sisteminin bütün gereksinimlerini karşılayabildiğini ifade ediyor. ViewSonic VA Value, VG Graphics, VP Professional ve VX Consumer serisi tüm monitörler Windows Vista logosu ile sunuluyor. Böylece, güvenilirlik, istikrarlı çalışma ve düzgün kurulum hususları güvence altına alınırken, Windows Vista’nın tüm yeni özelliklerinden de eksiksiz yararlanılması sağlanıyor. ...
Read more : Monitörlere Vista sertifikası | Görüntüleme : 1180 | Yanıtlar : 0


Nokia 6110 navigator yolda


Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, Barselona'daki 3GSM Kongresi'nde, geniş bir kitleye hitap eden navigasyon özellikli cep telefonu Nokia 6110 Navigator'ı tanıttı. Nokia 6110 Navigator'daki entegre GPS, harita, rota ve navigasyon hizmetlerine anında ve kolay erişim sağlıyor.

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Barselona'da düzenlenen 3GSM Kongresi'nde, geniş kitlelere hitap eden navigasyon özellikli cep telefonu Nokia 6110 Navigator'ı tanıttı. Yeni Nokia 6110 Navigator, GPS (Global Positioning System / Küresel Konumlandırma Sistemi) ve ...
Read more : Nokia 6110 navigator yolda | Görüntüleme : 1360 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147928 ileti • Toplam 45554 başlık • Toplam 24816 üye

x