Zaman: Cum Mar 29, 2024 9:25

News News of Bilim ve Teknoloji

Site map of Bilim ve Teknoloji » Dizin : Bilim ve Teknoloji

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Diyabet hastalığı geni Neandertallerden miras

Diyabet hastalığı geni Neandertallerden miras

ResimŞeker hastalığına yakalanma riskini artırdığı belirlenen bir gen türünün, Neandertallerden insanlara geçtiği ortaya çıktı.

Latin Amerika’da şeker hastalığına yakalanma riskini artırdığı anlaşılan bir gen türünün, modern insanın en yakın akrabası olarak bilinen Neandertallerin mirası olduğu ortaya çıktı.

Modem insan ırkının Afrika’yı terk ettikten yaklaşık 60-70 bin yıl sonra Neandertal ırkıyla karıştığı biliniyor. Bu da, Neandertal genlerinin Afrika kökenli olmayanların tümünün genom haritasına karıştığı anlamına geliyor. Nature dergisinin yayımladığı araştırmaya göre, ...
Read more : Diyabet hastalığı geni Neandertallerden miras | Görüntüleme : 2015 | Yanıtlar : 1


Bu teknoloji otomotivde yeni bir sayfa açacak

BU TEKNOLOJİ OTOMOTİVDE YENİ BİR SAYFA AÇACAK

ResimGediz Üniversitesi’nden Doç.Dr. Selim Solmaz ve Yrd.Doç. Dr. Durmuş Uygun, KOSGEB desteğiyle tüm araçlara uygulanabilecek jant içi elektrik motoru geliştirdi. Tekerlek içine takılacak bu motorla Otomobil, minibüs, otobüsle kamyonlar hibrid veya elektrikli olacak, bir ilke imza atılacak. Tipik bir binek araçta 5 bin TL maliyet öngörülen bu dönüşüm, en az yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlayacak.

Gediz Üniversitesi’ndeki yerli teknoloji çalışmaları sonucunda bir önemli buluşa daha imza atıldı. Makine ...
Read more : Bu teknoloji otomotivde yeni bir sayfa açacak | Görüntüleme : 1684 | Yanıtlar : 1


Zihinlere hükmedip dünyayı esir alacaklar

Zihinlere hükmedip dünyayı esir alacaklar

Cephe savaşlarının insanlığın sonu olabileceğini düşünen birçok ülkenin gizli servisleri kitlesel bilinçaltı etkileme teknolojileri üzerine büyük çaba harcıyor ve dev bütçeler ayırıyor

Popüler Bilim Dergisi’nin Aralık sayında bu kez de uzaktan zihin kontrolünün mümkün olup olmadığı ele alındı. Dr. Mehmet Yavuz, bir insanın beynini ele geçirip onu bilinçli olarak istenilen istikamete yönlendirmenin günümüz teknolojisi ile mümkün olmadığını fakat hipnoz uygulamaları ile beyin kontrolü yapılacağına dikkat çekti. Birçok ülkenin gizli servislerinin ...
Read more : Zihinlere hükmedip dünyayı esir alacaklar | Görüntüleme : 2634 | Yanıtlar : 1


Uyku beyindeki toksinleri temizliyor

Uyku beyindeki toksinleri temizliyor

Bir grup Amerikalı araştırmacı, uykunun ana nedenlerinden birini keşfetti. Beynimiz, uyku sırasında tüm gün düşünmekten dolayı biriken toksinlerden kurtuluyor.

Science dergisinde yer alan makaleye göre, beyin hücreleri, uyku sırasında küçülerek nöronların arasındaki çatlakların genişlemesine ve dolayısıyla buradan sıvıların geçerek beyni toksinlerden temizlemesine olanak sağlıyor. Araştırmacılar ayrıca, beynin bu zehirli proteinlerden arındırılamamasının hastalıklara yol açma ihtimali olduğunu söylüyor.

Araştırmacıların başta cevap aradığı ana soru, tehditlere açık bırakmasına rağmen hayvanların neden uyuduğu yönündeydi. ...
Read more : Uyku beyindeki toksinleri temizliyor | Görüntüleme : 1957 | Yanıtlar : 1


Yıldız Savaşları artık hayatımızda

Yıldız Savaşları artık hayatımızda

Fotonları molekül oluşturacak şekilde birleştirmeyi başaran bilim insanları yeni bir madde biçimi yarattı.

Ünlü bilim kurgu film serisi “Yıldız Savaşları”ndaki, Jedi savaşçılarının kullandığı, ışık huzmesinden oluşmalarına rağmen çarpıştıklarında birbirlerinin içinden geçmek yerine birbirlerini iten lazer kılıçları gerçek oldu. Işığın en küçük parçası olarak adlandırılan fotonları bir molekül oluşturacak şekilde birbirine bağlamayı başaran bilim insanları, şimdiye kadar sadece teoride mevcut olan, daha önce görülmemiş bir madde biçimi yarattı. Harvard Üniversitesi’nden Fizik Profesörü ...
Read more : Yıldız Savaşları artık hayatımızda | Görüntüleme : 2282 | Yanıtlar : 1


Bilgisayarınıza heryerden erişin

Bilgisayarınıza heryerden erişin

Resim

İş yerine vardıktan sonra önemli bir dosyanızı evde unuttuğunuzu fark etmek kötü bir deneyimdir. Bu problem TeamViewer ile artık tarih oluyor.

Patronunuzun sabah erkenden masasında istediği raporu evde geç vakitlere kadar çalışıp alnınızın akıyla tamamladığınızı, fakat sabah işe vardığınızda hazırladığınız dosyayı -yorgunluktan olsa gerek- bilgisayarınızda unuttuğunuzu düşünün. Ne yapardınız? İstifa mı ederdiniz, özür mü dilerdiniz, yoksa hemen eve mi dönerdiniz? TeamViewer isimli ufak programı kullanıyorsanız cevabınız muhtemelen “rahatlamak” olurdu.
Akıllıca tasarlanmış, ...
Read more : Bilgisayarınıza heryerden erişin | Görüntüleme : 2988 | Yanıtlar : 2


Chemtrails = NBC SALDIRISI ve etkileri

Chemtrail uygulamasının amacı ve getirdiği tehlikeleri Chemtrails uçakların bıraktığı kimyasal izlerdir. atılan maddeler Nüklüer biyolojik kimyasal silahlardır. bulut toğumlama diye atılsalarda şehir üzerine atılıyor hergün 10 larca uçakla Türkiye olarak belirtilmekte Petkim ve İSKİ iş ortağı olarak anlmakta. gerekli bilgi ve belgelere uşaşacak dostlarımıızı paylaşmaya davet ediyorum.
http://youtu.be/P1BX1y2Cj1o
Yabancı kaynakların araştırmalarına göre bu chemtrails uygulamasındaki içerikten bazıları şöyle
CHEMTRAİLS = NBC saldırısının insanlar üzerindeki etkileri::
Etilen dibromür ...
Read more : Chemtrails = NBC SALDIRISI ve etkileri | Görüntüleme : 6152 | Yanıtlar : 3


İnsan Beynini Taklit Eden Yonga/ Fatih YARDIM

İnsan beynini taklit eden yonga

Resim


Bilim & Teknoloji
Fatih YARDIM


Yeni yonga daha az enerji tüketecek, düşünecek, veri toplayıp analiz yapacak, deneyimlerinden öğrenecek, koklama hassasiyeti olacak. ABD’li bilişim devi IBM, bilgisayarların deneyimlerinden öğrenmelerini, kuramlar geliştirmelerini ve sonuçlardan ders çıkarmalarını sağlayacak insan beyninin çalışmasını taklit eden bir yonga (çip) geliştirdi. IBM’in açıklamasında, bu yongalarla yapılacak ‘düşünen bilgisayar’ların, bugünün geleneksel bilgisayarlarıyla aynı şekilde programlanmayacağı belirtildi. Bu bilgisayarların, deneyimlerinden öğreneceklerini, bağlantı kuracaklarını, kuramlar geliştireceklerini, anımsayacaklarını ve sonuçlardan ...
Read more : İnsan Beynini Taklit Eden Yonga/ Fatih YARDIM | Görüntüleme : 2409 | Yanıtlar : 4


Elektronik insan derisi geliştirildi

Elektronik insan derisi geliştirildi

Resim


Bilim & Teknoloji
Fatih YARDIM


Amerikalı bilim adamları, yara bandı gibi vücuda yapıştırılabilen, son derece ince tıbbi ölçüm cihazı geliştirdi. Science dergisindeki makaleye göre, içinde sensörlerin, ışıkların ve başka elektronik sistemlerin yer aldığı, zar kadar ince “elektronik insan derisi”, esniyor, bükülüyor ve genişliyor. Flaster şeklindeki sistem, suyla ıslatılarak deriye yapıştırılıyor; kablo, yapışkan veya deriyi delmek için iğneye gerek kalmıyor. Bilim adamlarına göre, bu, “taşınabilir teknoloji alanında büyük bir başarı” olabilir. ...
Read more : Elektronik insan derisi geliştirildi | Görüntüleme : 2266 | Yanıtlar : 3


Rapidshare ve Fileserve erişime kapatıldı!

Rapidshare ve Fileserve erişime kapatıldı!

MHP'deki kaset skandalları üzerine mahkeme kararı ile Rapidshare ve Fileserve internet sitelerine erişim yasağı getirildi.

MHP’de 10 ismin istifasına neden olan kaset skandalı sonrası MHP’li avukatların başvurusu üzerine Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi 16 Mayıs’ta bazı sitelere erişim yasağı getirilmesi kararını vermişti.

Bu kararla ilgili yazı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na dün gitti.

Karar üzerine dün gece saatlerinde Raipdshare ve Fileserve siteleri erişime kapatıldı.

Ankara 14. Sulh Mahkemesi bu sitelere müstehcenlik yüzünden ...
Read more : Rapidshare ve Fileserve erişime kapatıldı! | Görüntüleme : 2650 | Yanıtlar : 2


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x