Zaman: Cum Mar 29, 2024 11:49

News News of CSIS

Site map of CSIS » Dizin : CSIS

Center for Strategic and International Studies / Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi

'Türk Amerikan İlişkilerinde Stratejik Seçenekler' Raporu

'Türk Amerikan İlişkilerinde Stratejik Seçenekler'

Washington’daki Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS) Türk – Amerikan ilişkileri konusunda kapsamlı bir rapor yayınladı. Obama yönetimine öneriler de içeren raporun tanıtımını “CSIS Türk Amerikan Stratejik Girişimi” eş başkanları eski Ulusal Güvenlik Danışmanları Zbigniew Brzezinski ve Brent Scowcroft yaptı.


“Türkiye’nin Değişen Dinamikleri: Türk Amerikan İlişkilerinde Stratejik Seçenekler” başlıklı raporda Türkiye’nin stratejik önemi vurgulanıyor, Türk Amerikan ilişkilerinin iyi yönetilmesi ve ikili ilişkilere yüksek düzeyde ilgi gösterilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Raporun ...
Read more : 'Türk Amerikan İlişkilerinde Stratejik Seçenekler' Raporu | Görüntüleme : 11526 | Yanıtlar : 0


CSIS: 'Gülen hareketi bitirilemez'

'Gülen hareketi bitirilemez'

Hareketin ortadan kaldırılmasından bahsetmenin "anlamsız" olduğu ifade edildi.


Washington'daki düşünce kuruluşlarından Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde (CSIS) düzenlenen "Gülen Hareketi" konulu toplantıda, Dinlerarası Diyalog Enstitüsü'nün Başkanı ve Gülen Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Alp Aslandoğan, toplumun her kesiminden insanların katıldığı bir hareketin ortadan kaldırılmasından bahsetmenin "anlamsız" olduğunu söyledi.

Aslandoğan, "Gülen Hareketi"ni, "İslam inancı anlayışı içinde kök salan bir sivil toplum hareketi" olarak tanımladı.

Alp Aslandoğan, inanca dayalı girişimin, eğitim fırsatları ...
Read more : CSIS: 'Gülen hareketi bitirilemez' | Görüntüleme : 1786 | Yanıtlar : 0


ABD ve Türkiye: Bir Ortaklık Modeli

ABD ve Türkiye: Bir Ortaklık Modeli

Bugünkü sunumum, ABD-Türkiye Stratejik Girişimi üzerine Stratejik Uluslararası Araştırmalar Merkezi ile Türkiye, Avrupa, Rusya/Avrasya, Orta Doğu, enerji ve uluslararası güvenlik konularında uzmanlaşmış iki enstitünün uzmanlarının katıldığı disiplinler arası bir araştırma projesinin nihai raporunun bulgularıyla ilgili olacak. Meslektaşlarım ve ben Türkiye'nin iç dinamikleri, komşularıyla ve ABD'yle değişen ilişkileri üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptık ve ABD-Türkiye ilişkilerinin değişimi ve uzun vadedeki idaresi üzerine, Obama yönetimine sunmaktan mutluluk duyacağım tavsiyeler üzerinde ...
Read more : ABD ve Türkiye: Bir Ortaklık Modeli | Görüntüleme : 1746 | Yanıtlar : 0


CSIS'ten Obama'ya: Sözde soykırımı tanıma, çıkarlarımıza ayk

Obama'ya sözde soykırımı tanımama çağrısı!

ABD'nin önemli düşünce kuruluşlarından Stratejik ve Uluslararası Etütler Merkezinin (CSIS) yayımladığı kapsamlı Türkiye raporunda, Başkan Barack Obama'ya, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamaması ve Kongrede bekleyen "soykırım" tasarısını desteklememesi tavsiye edildi.

CSIS merkezinde düzenlenen toplantıda yaklaşık 100 sayfalık raporun genel tanıtımı, eski Demokrat Başkan Jimmy Carter'ın ulusal güvenlik danışmanı Zbigniew Brzezinski ve eski Cumhuriyetçi başkanlar Gerald Ford ve baba George Bush'un ulusal güvenlik danışmanı Brent Scowcroft tarafından yapıldı.

Brzezinski, ''Türkiye'nin, ...
Read more : CSIS'ten Obama'ya: Sözde soykırımı tanıma, çıkarlarımıza ayk | Görüntüleme : 1479 | Yanıtlar : 1


CSIS - 2008 'Türkiye Siyaseti' Değerlendirmesi

Turkish Politics In 2008 / 2008'de Türk Politikası

Turkey Project

Kasım 2002'den beri görevde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti için bu yıl, Temmuz 2007'deki ikinci seçim zaferinin sarhoşluğuyla başlamıştı. Ancak AK Parti, Şubat ayında üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldırmak için başlattığı yasama hamlesi, Anayasa Mahkemesi tarafından geçersiz kılınıp Mart ile Temmuz ayları arasında da Anayasa Mahkemesince kapatılmaktan kıl payı kurtulduğu "ölüme yakın bir deneyim" yaşadıktan sonra gelecekteki rotasından o kadar da emin görünmüyor.

Parti, ...
Read more : CSIS - 2008 'Türkiye Siyaseti' Değerlendirmesi | Görüntüleme : 1537 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147872 ileti • Toplam 45515 başlık • Toplam 24803 üye

x