Zaman: Cmt Tem 05, 2025 10:41

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(I): GÜRÜLTÜ ÇOK, SÜR’AT YOK… Dr. Noyan UMRUK

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(I): GÜRÜLTÜ ÇOK, SÜR’AT YOK…

Dr. Noyan UMRUK

Sıcak para muslukları tıkanmaya başlayınca birinci vitese düştü Türkiye; gürültü çok, sür’at yok… Bulutlar üzerinden inip, ekonomiye bakma zamanı geldi artık.

Ekonomik yapı ve gidişat:

O dönemin teknolojik koşullarında iyi kötü uçağını yapan, yurdun dört bir yanını demir ağlarla örüp, üç beyazlar (şeker, un, pamuk ) ve üç siyahlar ( kömür, demir, petrol-kimya ) fabrikalarıyla donatan üretim seferberliği Marshall yardımlarıyla, 1934’de ilk adımı atılmış olan ...

BİR DEVRİMCİNİN GÜNCESİ VE KADINLARIMIZ...Dr. Noyan UMRUK

BİR DEVRİMCİNİN GÜNCESİ VE KADINLARIMIZ…

Dr. Noyan UMRUK

Yıl 1913 Binbaşı Mustafa Kemal Sofya Askerî Ataşesi… Yakın arkadaşı Sofya Sefiri Fethi Okyar ile birlikteler.
Mustafa Kemal, Balkanlar’ın en Prusyalı başkenti Sofya’da Balkan tipi hayatı, Osmanlı’nın henüz buram buram koktuğu bu ülkedeki modernleşmeyi yakından büyük bir ilgi ve dikkatle izliyor, gözlüyor.
Diplomatik misyonların davetleri, ziyafetler, açılışlar, akşam yemekleri ve hayranlığı gizleyemediği opera…
Bir hanım arkadaşı var Mustafa KEMAL'in Sofya’da... Bir generalin kızı: Dimitrina Kovaçeva ya da ...
Read more : BİR DEVRİMCİNİN GÜNCESİ VE KADINLARIMIZ...Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 768 | Yanıtlar : 0

SİYASET BİLİMDE "EGEMENLİK" KAVRAMI ve "ŞAH FIRAT" OPERASYONU

SİYASET BİLİMDE “EGEMENLİK “ KAVRAMI VE “ŞAH FIRAT” OPERASYONU
Dr.Noyan UMRUK

“Şah Fırat Operasyonu” olarak adlandırılan harekâtın askeri yönünün değerlendirilmesi kuşkusuz konunun uzmanlarının işidir.
Neticede siyasi erk’in verdiği görev “Gösteri-Tatbikat Taburu” niteliğinde bir birlikçe yerine getirilmiş; uluslar arası arenadan çatlak bir ses gelmediğine ve de sıcak bir çatışma söz konusu olmadığına göre harekât ABD, İŞİD ile tam bir koordinasyon içinde, diğer bir terör örgütünün “kılavuzluğunda” icra edilmiştir.
Ancak olayın siyasi yanı için yapılan “ Siyasi ...
Read more : SİYASET BİLİMDE "EGEMENLİK" KAVRAMI ve "ŞAH FIRAT" OPERASYONU | Görüntüleme : 1064 | Yanıtlar : 0

ŞER'İ DÜZENDE KADIN OLMAK! /Dr. Noyan UMRUK

ŞER’İ DÜZENDE KADIN OLMAK: KADININ ADI YOK…
Dr.Noyan UMRUK
Bu yazı Türkiye 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez toprak kaybına uğrar, şanlı Albayrak boynu bükük bırakılır, tarihimiz ne idüğü belirsiz bir haydut sürüsüne satılırken kadınımızı bir meta gibi istedikleri şekle sokmayı en önemli memleket meselesi haline getirmeye çalışanlara ithaf edilmiştir.
Zekiye YÜKSEL hanım S.Arabistan Riyad Türk Okulu’nda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmış,izlenimlerini de bir kitapta toplamış(1)… İktidar çevrelerinin şer’i düzene öykünen yoğun “sosyopolitik bombardımanı”, ...
Read more : ŞER'İ DÜZENDE KADIN OLMAK! /Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 912 | Yanıtlar : 0

SİNE-İ MİLLET... Dr. Noyan UMRUK

SİNE-İ MİLLET…
Dr. Noyan UMRUK
Baskı ve zulme karşı direnme toplumlar için nasıl evrensel bir haksa(1), sine-i millete dönüş de, toplumların bu eğilimine kararlı biçimde öncülük etmek açısından siyasiler için bir görev haline gelebilir.
Cumhuriyet Tarihinde Sine-i Millet:
Bu kavram siyasi literatürümüze Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşları ile girmiş; Samsundan başlayarak, kongreler, Kurtuluş Savaşı, Kuvayı Milliye Destanı ile destansı bir süreç izleyerek Türkiye Cumhuriyetinin inşası ile en anlamlı sine- i millete dönüş örneği olarak ...
Read more : SİNE-İ MİLLET... Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 901 | Yanıtlar : 0

DİRENME HAKKI....Dr. Noyan UMRUK

DİRENME HAKKI …

Dr. Noyan UMRUK

Baskıya karşı direnme, her tür mahlukatın doğasında mevcut tepkisel bir davranış biçimi… Çok köşeye sıkıştırıldığında, kedinin üstünüze sıçraması gibi bir şey…

İnsan denilen akıllı mahlukat da yerleşikleşmesiyle birlikte bu tür tepkiler göstermiş… Örneğin; Spartaküs M.Ö.73’de kendisi gibi kölelerden oluşan ordusu ile Roma’yı yenerek, direnişinin eşitlikçi ve özgürlükçü karakteriyle tarihte yerini almıştı…

Orta Çağda Direnme Hakkı...

Platon ve Çiçero ile ilk çağlardan orta çağa uzanan doğal hukuk anlayışı, doğuştan kazanılan ...
Read more : DİRENME HAKKI....Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0

DÜNYANIN HALLERİ VE KANDIRILMIŞ İKTİDAR...Dr.Noyan UMRUK

DÜNYANIN HALLERİ ve KANDIRILMIŞ İKTİDAR… :x

Dr. Noyan UMRUK

İster evrensel düzeyde tek markamız olan “Gezi Ruhu”, ister “biz %99’uz” diyen “Wall Street’i işgal et” eylemi, ister “Los İndignados-Öfkeliler” deyin, gençlikle başlayıp orta sınıfları da peşinde sürükleyen dip dalgalarının yarattığı arayışlar sonuçlarını vermeye başladı…

Artık sadece mazlum ülkelerin halkları değil, Batı halkları da kendi standartlarına göre yoksullaşıyor… Nitekim Oxfam’a göre dünyanın en zengin %1’lik kesiminin geliri, 2016’da ...
Read more : DÜNYANIN HALLERİ VE KANDIRILMIŞ İKTİDAR...Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 800 | Yanıtlar : 0

UĞUR BİZİ GÖZETLİYOR...

UĞUR BİZİ GÖZETLİYOR… :shock: :shock:

Dr. Noyan UMRUK

“Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben antiemperyalistim. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum.
Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.
Dün sabaha kadar araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız.
Öyleyse vurun, parçalayın!
Ama, şunu bilin ki; her parçamdan benim gibiler, hatta beni aşanlar çıkacaktır.”

Evet, bugün köşem böylesine bir künye tekmili veren ...
Read more : UĞUR BİZİ GÖZETLİYOR... | Görüntüleme : 688 | Yanıtlar : 0

UMUT FAKİRİN EKMEĞİ...

HER ŞERDEN HAYIR DOĞAR MI? :?:

Dr. Noyan UMRUK

Ne Kolomb’un Latin Amerikası,
Ne İncil hatmettirilirken soyulan Kenyatta’nın Afrikası…
Ne üzerinde güneş batmayan imparatorluğun Çin, Hindistanı
Ne yedi düvelin hasta adamı Osmanlısı,
Ne yankilerin Kore ve Vietnamı,
Ne küresel ağaların stratejik Afganistan-Pakistan’ı,
Ne de enerjinin Irak ,Libya ve Suriye’si aşırı tüketim ve ego-refah uğruna vahşi kapitalizm ve onun en yüksek aşaması kılıçlı-silahlı emperyalizmden yakasını kurtarabildi…

Kurtaran olmadı ...
Read more : UMUT FAKİRİN EKMEĞİ... | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 0

MAHMUD ABBAS'IN BAŞINA GELENLER...

Ülkesine Dönüşte Türkiye İzlenimlerini Paylaşan Mahmut Abbas, Hastanede Müşahede Altına Alındı... :kikirik: ZAYTUNG'DAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ikili görüşmeler için bu sabah Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ülkesine dönüşte düzenlediği basın toplantısı sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Toplantıda sarfettiği, "Sayın Cumhurbaşkanı ile verimli bir görüşme yaptık. İsrail meselesi, Gazze ablukası konuları. Sonra bir sürü eski kıyafetli savaşçı etrafımızı sardı... İşte yemek falan yedik... Mızraklı adamlar... Batı Şeria'daki... Ben ...
Read more : MAHMUD ABBAS'IN BAŞINA GELENLER... | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148743 ileti • Toplam 46115 başlık • Toplam 25016 üye

x