Zaman: Cum Nis 19, 2024 10:55

News News of E-Kitap

Site map of E-Kitap » Dizin : E-Kitap

Isaret Dili - 2 Kitap

Isaret dili ogrenmek icin dokuman ve bir tane de Izmir Sagir Dilsizler Derneginin tanitim kitabi.

Isaret Dili Kitaplari
Read more : Isaret Dili - 2 Kitap | Görüntüleme : 44838 | Yanıtlar : 0


Ermeni Dosyası / Em. Büyükelçi Kamuran GÜRÜN

Ermeni Dosyası

Büyükelçilerimizden Kamuran Gürün’ün Ermeni Dosyası adlı (artık değerli bir klasik oldu) eserini vd. değerli eserleri ekte bilginize ve kullanımınıza sunuyorum.

ResimResimResim

İndir :arrow:

Ermeni Dosyası


Değerli Dostlar,

Bu yılın asırlık yalanı propagandası, emperyalistlerin Osmanlıyı parçalama ve Türkü imha etmesi olan, Şark Planı (Bugünkü adı ile BOP) çerçevesinde, sözde Ermeni faaliyetleri esasta ise Emperyalist Patron/patronlar ve piyon faaliyetleri (PKK=HDP da bu işi bugün yüklenmiştir) babında Ermeni ...
Read more : Ermeni Dosyası / Em. Büyükelçi Kamuran GÜRÜN | Görüntüleme : 3535 | Yanıtlar : 0


Türkiye Üzerine Notlar: 1919-2015 / Metin AYDOĞAN

Resim


Metin Aydoğan’ın Türkiye tarihini Tanzimat’tan günümüze mercek altına alan başyapıtı “Türkiye Üzerine Notlar”, genişletilmiş yeni baskısıyla Pozitif Yayınları’nda!

Emperyalizmin Osmanlı’yı kuşatması, ekonomik çöküş, yok olmakla karşı karşıya kalan bir ulusun direnişi ve Türk Devrimi... Sağlıkta, ekonomide, bayındırlıkta, iç ve dış siyasette, eğitimde atılımlar... Atatürk’ün özgün, bağımsız ulus devlet modeli...

İkinci Dünya Savaşı’yla birlikte yüz yüze gelinen geri dönüş, ABD ve AB politikaları, emperyalizm-Türkiye ilişkisi...

2015’te Türkiye’nin geldiği yer... Karşıdevrim, ‘dip dalgası’ ve ulusal uyanış... ...
Read more : Türkiye Üzerine Notlar: 1919-2015 / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1970 | Yanıtlar : 0




Uğur Mumcu - Rabıta

Resim

"... Uğur Mumcu'dan sözederken her zaman 'Yiğit genç dostum ve değerli meslektaşım', derim. Bu kez de, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak uğruna her tehlikeyi göze alarak, ülkenin dışında ve içinde yuvalanmış Türklük düşmanı bütün İslamcı örğütleri Atatürk'ün devrimci, laik cumhuriyetini emanet ettiği gençlerden biri olarak- usta bir gazetecinin ve her yazdığını belgeye dayandıran bir bilim adamının dikkat ve titizliğiyle araştırdı ve çıkarıp ortaya koydu. Gerçekten kutlanası bir hizmet oldu bu..." (Hıfzı Veldet Velidedeoğlu)

...
Read more : Uğur Mumcu - Rabıta | Görüntüleme : 6534 | Yanıtlar : 2


Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig

Kutadgu Bilig - QutadughuBiliq - qʊtaðˈɢʊ bɪˈlɪɡ - Mutluluk Veren Bilgi

11. yüzyıl Karahanlı Uygur Türklerinden Yusuf Has Hacib'in Doğu Karahanlı hükümdarı Tabgaç Buğra Han (Ebû Ali Hasan bin Süleyman Arslan)'a atfen yazdığı ve takdim ettiği Türkçe eser.

Resim

Orjinal Dilinde:
http://www.4shared.com/file/XSn4KMbL/Kutadgu_Bilig__By__er-i_Nakavt.html

Kutadgu Bilig
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCMQFjAB&url=http%3A%2F%2Fekitap.kulturturizm.gov.tr%2Fdosya%2F1-215461%2Fh%2Fyusufhashacibkutadgubiligmustafakacalin.pdf&ei=5nGwUI38PI-QhQf9u4G4Aw&usg=AFQjCNFxQj4V4x7dyS9Ro7snv451oQG56g&cad=rja
Read more : Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig | Görüntüleme : 2489 | Yanıtlar : 0


Atatürk'ün yazdırdığı "Türk Tarihinin Ana Hatları" kitabı

Ulu önder Atatürk'ün öncülüğünde bilimsel araştırmalar sonucu 1930 yılında yazılmış olan "Türk Tarihinin Ana Hatları" adlı kitabın elektronik kopyası aşağıdaki linklerden indirilebilir. Kitabın dili Osmanlıcaya yakın ve yazım yanlışları var. Ancak tarihimizin genel çerçevesini doğru olarak belirliyor ve tarihçilere yol gösteriyor.

"Türk Tarihinin Ana Hatları" adlı kitapta anlatılanlar değerli tarihçilerimiz Kazım Mirşan, Haluk Tarcan ve Turgay Tüfekçioğlu'nun bulgularıyla uyum içindedir.

Linkler:
https://rapidshare.com/files/1328553782 ... atlari.pdf

http://www.adrive.com/public/4bb6ffa913 ...


Bahman Nirumand - İran'da Soluyor Çiçekler

Resim
Basım Tarihi: 1988

"Evet Humeyni yeryüzünde cenneti vaat etti bize. Demokrasi gelecek, kimse fikirleri ve siyasal görüşleri yüzünden tutuklanamayacak, işkence yapılmayacak, hapishaneler kapatılacak, kadınlara eşit haklar tanınacak, giyim serbest olacak, dedi.

Biz solcular ise ılımlılardan daha da büyük yanlışlar yaptık. Biz dedik ki, bir yandan gelenekselliği simgeleyen, diğer yandan da böyle güzel şeyler vaat eden bu karizmatik önder olmadan Şah'ı deviremeyiz. İkincisi, mollaların devleti yönetecek durumda olduklarına inanmıyorduk. Üçüncüsü de, gerçekten pek çok solcu, ...
Read more : Bahman Nirumand - İran'da Soluyor Çiçekler | Görüntüleme : 2537 | Yanıtlar : 1


Kusursuz (!) Enerji Planı - Bir Melanetin Anatomisi - Yurttaş Mazlum Çoruh - Çevirimiçi

Bu kitabın çevirimiçi görüntülenebilen biçimidir. PDF biçiminde ne yazık ki elimde yok. Yazarla görüşüp edinmeye çalışacağım. http://kusursuzenerjiplani.com/#/anasayfa adresinden kitabı görüntüleyebilirsiniz.. Siteyi görüntüleyebilmeniz için ücretsiz bir yazılım olan Microsoft Silverlight'ı yüklemeniz gerekmektedir. Silverlight indirme ilişimi : http://www.microsoft.com/getsilverlight ... fault.aspx

Kitabın basılı haline ulaşmak isteyenler benimle bağlantı kurarak kitabı ve yazarın katıldığı 5 bölümlük Ekopolitik izlencesinin kayıtlarını ücretsiz edinebilirler.

Yazar ve kitapla ilgili bilgi veren ...


Ergün Poyraz - Amerika'daki İmam

Resim

Ergenekon tertibiyle 4 yıldır cezaevinde olan yazar bu kitabıyla Fethullah Gülen'in bilinmeyenlerine ışık tutuyor.

Kitapta; Fethullah Gülen'in soyu ile ilgili tüm bilgilerin yanında İslamla telifi mümkün olmayan eylemlerine yer veriliyor.

Gülen'in bir ayda hazırladığı risalesinde; Allah'ın sıfatlarını eksik bildiğini, Cuma'nın şartlarını bilmediğini, namazın şartlarından habersiz olduğunu, mezhepler ve mezhep imamları hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını belgeliyor.

Kitapta; Ergenekon tertibinin Gülen'in ülkeye rahat dönebilmesi amacını taşıdığını, Gülen'in hocalığının istihbarat örgütlerinin eseri olduğunu kanıtlıyor.

Yazar; kitapta Fetullah ...
Read more : Ergün Poyraz - Amerika'daki İmam | Görüntüleme : 4260 | Yanıtlar : 2


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147918 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24813 üye

x