Zaman: Çrş Mar 18, 2026 17:43

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP'nin ABD'de işi zor / Zeynep GÜRCANLI

AKP'nin ABD'de işi zor

Davalar birdi; iki oldu; üç oldu.

ABD'deki Zarrab davasına bir de “Flynn soruşturması” eklendi. Üstüne bir de “koruma davası” geldi.

– Zarrab davası malum; AKP hükümetiyle yakın ilişkideki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bile ABD'de süren davası hakkında görüşmeler/açıklamalar yaptığı Reza Zarrab, ABD'de yargılanıyor. Ancak son gelişmeler, davanın Zarrab'ın AKP hükümetindeki münferit isimlerle kalmayacağını, AKP hükümetinin tümüne genişleyeceğini gösteriyor.

Hep söyledik; ABD'deki duruşmada asıl kritik isim, sadece bir işadamı olan Reza Zarrab ...
Read more : AKP'nin ABD'de işi zor / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 1073 | Yanıtlar : 0

Kurşunlanan fakat sahip çıkılmayan adam anlatıyor! / Necati DOĞRU

Kurşunlanan fakat sahip çıkılmayan adam anlatıyor!

Birinci haber:
İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olunca 15 milyon insanın sığınacağı 100 adet “toplanma alanından” 84'ünün üzerine 40 katlı-50 katlı- lüks rezidanslı binalar yapıldı. 84 yeşil alanın tamamı belediye ve Hazine'nin malıydı. Özel kişilere satıldı. Büyük ve kirli rant doğdu, paylaşıldı. İstanbul halkı, deprem karşısında dımdızlak bırakıldı.

İkinci haber:
Almanya'ya kaçmış FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün, Zincirlikuyu Mezarlığı'na bitişik İstanbloom projesinden 5 milyon dolar değerinde 2 daire sahibi ...
Read more : Kurşunlanan fakat sahip çıkılmayan adam anlatıyor! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 0

Üreticiler köle haline getirildi / Nedim TÜRKMEN

Üreticiler köle haline getirildi

Dünyada fındığın yüzde 75'ini üreten Türkiye fındık fiyatını belirleyemez hale geldi. Fındıktaki monopol görmezden gelinerek çiftçi İtalyan şirketin insafına kaldı.

Beş bin yıllık bir geçmişe sahip olan fındık, Türk ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Yoğun olarak Karadeniz bölgesinde olmak üzere; 39 ilde üretilmekte ve toplam 8 milyon nüfusu ilgilendirmektedir. Ülkemizde fındık yetiştiriciliği aile işletmeciliği şeklinde yapılmakta olup, yaklaşık 400.000 aile, 700 bin hektar alanda fındık üretimiyle iştigal etmektedir. Ülkemiz dünyanın en ...
Read more : Üreticiler köle haline getirildi / Nedim TÜRKMEN | Görüntüleme : 1167 | Yanıtlar : 0

Saracoğlu müteahhit sofrasında / Çiğdem TOKER

Saracoğlu müteahhit sofrasında

Saracoğlu müteahhit sofrasında

Riskli alan ne demek?

“Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan alan.”

Tarif bana ait değil. Afet riski taşıyan bina ve alanları sağlamlaştırmak adına çıkarılan kanundan aldım.

AKP’nin bugünlerde partili müteahhitler sofrasına açtığı Saracoğlu Mahallesi’ne önce böyle demişlerdi. Güya Saracoğlu Mahallesi “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun”a göre riskliydi.

Cumhuriyet’i temsil eden Güvenpark’ın arkasındaki güzelim mahalle, hükümete göre zemin yapısı yahut ...
Read more : Saracoğlu müteahhit sofrasında / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1136 | Yanıtlar : 0

İstihbarat raporu: 1.250 TIR dolusu malzeme gitti / Saygı ÖZTÜRK

İstihbarat raporu: 1250 TIR dolusu malzeme gitti

Bölücü terör örgütü PKK, ülkemizde “riski az eylem” yapıyor. Küçük gruplar halinde dolaşıyor. Güvenlik güçleriyle çatışmaya girmekten kaçınıyor. Tüm bunlara rağmen sadece geçen hafta 61 terörist öldürüldü. İşte terör örgütüne darbe indirildikçe, bu örgüte dış destekler de artıyor.

Örgütün Suriye uzantısı olan YPG'ye, ABD tarafından inanılmaz ölçüde silah, mühimmat, araç-gereç desteği veriliyor. İstihbarat birimleri, bugüne kadar 1.250 TIR dolusu malzemenin Suriye'ye gönderildiğini, bunların kullanımıyla ilgili olarak teröristlere eğitim ...
Read more : İstihbarat raporu: 1.250 TIR dolusu malzeme gitti / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1195 | Yanıtlar : 0

Bankacıya ahlaksız tuzak / Remzi ÖZDEMİR

Bankacıya ahlaksız tuzak

Türkiye'de sanayici kazanmadı. Esnaf da kazanamadı. Çiftçi zaten hiç kazanamadı. Memur yılda yüzde 3 zamla zaten hep kaybeden.

Peki bu 80 milyonluk ülkede kim kazandı?

Tabii ki bankalar. Bir önceki yılın 6. ayına göre kârını yüzde 33 artırıp yaklaşık 17 milyarı kazanan bankalar.

Hani Cumhurbaşkanı'nın her yıl fırça çektiği bankalar. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın her fırçasından sonra onlar durmak yok yola devam dediler.

Yollarına devam ederken de bu yılın yarısında 17 milyarı cebe ...
Read more : Bankacıya ahlaksız tuzak / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 904 | Yanıtlar : 0

Sen nasıl bir hayvansın? / Murat MURATOĞLU

Sen nasıl bir hayvansın?

Bir ülkenin sığır ile ne problemi olabilir ki? Bizim var! Ülkede sığır yetişmiyor.

Nasıl yetişmez? Ülkenin doğası her ırkı yetiştirmeye uygun.

O zaman neden yetiştirilemiyor? İşte bunun bir sürü cevabı var. Hepsini topla, ortaya tek bir sonuç çıkıyor; Kötü yönetim. Uygun olmayan politikalar…

Öyle böyle kötü de değil… Bildiğin rezalet! Hiç yönetilmesin, emin olun bundan kötü olmaz.

Sığır ithalatında dünya ikincisiyiz. Birinci kim? Amerika… Adamların porsiyonları yemek masasının yarısı… Yılda kişi ...
Read more : Sen nasıl bir hayvansın? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1040 | Yanıtlar : 0

Barzani'nin "şartlı" tuzağı... / Ahmet TAKAN

Barzani'nin "şartlı" tuzağı...

Genelde diplomatik bir üslupla yazmayı becerebildiğimi sanmıyorum. Fakat, dünkü, "Kırmızı Kitap turkuaz olur mu?" başlıklı yazıma gelen okur tepkilerinden anladım ki; daha açık ifade etmeliymişim!.. Gayet net olarak söylüyorum; "Kırmızı Kitap" olarak adlandırdığımız Millî Güvenlik Siyaset Belgesi'nin bir gün kaldırıldığını duyarsanız ve bunu sizlere turkuazlı algı operasyonları ile sunarlarsa bilin ki, çapulcu başının hedeflediği Kürt devletinin önündeki en büyük engel de kaldırılmıştır. Turkuaz zokasını yutmazsanız, geri kalan maddelerde de neler olacağını siz ...
Read more : Barzani'nin "şartlı" tuzağı... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 13077 | Yanıtlar : 0

Egemenlik Allah'ın mıdır? / Türker ERTÜRK

Egemenlik Allah'ın mıdır?

Daha geçen yazımda; Cihat’ın ne olup ne olmadığını, Cihat eğitimin sadece ülkemiz ve bölgemiz için değil, dünya barışı için de tehdit olduğunu anlatmıştık. Üzerinden iki gün geçmeden, İspanya’nın Barselona kentinde terör saldırısı oldu ve 14 masum insan yaşamını kaybetti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy saldırıyı yapanların Cihatçı olduğunu açıkladı. Zaten eski adıyla IŞİD, yeni adıyla İslam Devleti adlı terör örgütü Barselona saldırısının arkasında olduğunu açıkladı.

Peygamber Kollarını Açmış Bekliyor

Daha önceki örneklerden de ...
Read more : Egemenlik Allah'ın mıdır? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1096 | Yanıtlar : 0

"Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?" / Sadi SOMUNCUOĞLU

"Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?"

Halimize bakıp soruyoruz; "Kendim ettim, 'kendim 'buldum kime ne?" deyip işin içinden sıyrılabilir miyiz? Eğer kendimizle ilgiliyse, belki mümkün; ama milletimiz ve milyonlar söz konusuysa, hayır... Bizim derdimiz beka meselesi... Bıçak kemiğe dayanmış; sıyrılmak öyle kolay değil. Bu defa da, "Bir musibet bin nasihatten yeğdir" deyip ümide kapılabilir miyiz? Ne mümkün; bir değil bin musibet olmuş da "yola devam" inadı değişmemiş! Hani, "Nuh der de peygamber demez" sözü var ...
Read more : "Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?" / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x