Zaman: Çrş Ağu 06, 2025 17:56

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Parti Müslümanlığı ve müftüler / Batuhan ÇOLAK

​​​​​​​Parti Müslümanlığı ve müftüler

16 Nisan'daki tartışmalı referandum öncesinde "rejimi değiştirecekler, referandum sonrasına hazırlanıyorlar" şeklindeki yorumlar, günden güne haklı çıkıyor.

Cumhuriyet'in kurucu değerlerine, tarihi şahsiyetlere, geçmişe yapılan saldırılar her geçen gün artarken, devletin temelini oluşturan "adalete güven sarsıcı bir şekilde eriyor.

Türkiye adım adım "din devleti"ne dönüştürülmek isteniyor. Buna karşı çıkanlar da "dinsiz" gibi gösteriliyor.

Aslında yıllardır rejimle kavgalı siyasilerle karşı karşıyayız. Her ne kadar bunu belli etmeseler de, "Cumhuriyet"in İslam'a aykırı olduğu noktasında birleşiyorlar. ...
Read more : Parti Müslümanlığı ve müftüler / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 925 | Yanıtlar : 0

Enerji mi, ülkenin bekası mı? / Zeynep GÜRCANLI

Enerji mi, ülkenin bekası mı?

Bu da enerji konusunda bir “zor yazı”.

Zor çünkü AKP iktidarının son birkaç yılında izlenen enerji politikaları, Türkiye'nin dış politikasındaki “kırmızı çizgileri” teker teker sildi.

“Türkiye'nin kalkınması”; “enerji açlığı”; “Büyük Türkiye” sloganları arasında Kıbrıs, Filistin, Ortadoğu gibi Türkiye'nin -ve aslında AKP tabanının da- tüm hassasiyetleri yok edildi. Daha da kötüsü, Türkiye'nin en stratejik konusu olan “enerji arzı çeşitliliğine” zarar verildi. Enerji konusunda Rusya'ya yönelik bağlılık, Ruslar Irak enerji piyasasına da ...
Read more : Enerji mi, ülkenin bekası mı? / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 975 | Yanıtlar : 0

Ya Birleşeceğiz Ya Yok Olacağız! / Rifat SERDAROĞLU

Ya Birleşeceğiz Ya Yok Olacağız!

Temmuz 2017 sonu itibariyle saklı-gizli hiçbir şey kalmadı. Erdoğan ve AKP, Türkiye’yi bir “Din Devletine” dönüştürmek hedeflerini artık saklama zahmetine bile girmiyor! Her icraatlarıyla bunu bağırarak söylüyorlar. Kim ki; “Ben görmemiştim, hayret hiç de anlaşılmadı” diyorsa bilin ki o da “Karşı Devrimin” muhafızıdır. Bu sözlerim Türk Milleti önünde, Türk Tarihine not düşmek için yazılmaktadır ve hepimizi-sivil ve askeri bürokrasiyi-adli-yargı bürokrasisini- üniversiteleri-sivil toplum kuruluşlarını-aydınları- basın yayın organlarını son bir kez daha ...
Read more : Ya Birleşeceğiz Ya Yok Olacağız! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 1

İktidara siyasal düzen kurma peşindeler / Ahmet GÜRSOY

İktidara siyasal düzen kurma peşindeler

Adamlar, referandum süreciyle yine bir ivme kazanan, AKP'nin yeniden kurmakta olduğu siyasal düzenin inşaatına taş taşımakla görevli gibiler. Bir çeşit yardımcı görev üstlenmişler.

İç tüzük değişecek..

Tamam, siz nasıl istiyorsanız öyle olsun.

Müftüler nikah kıysın..

Kıysın. Tam da bizim aradığımız gibi.

Eğitim sistemine darbe vuruyoruz. Cinsel şaibelerle dolu Ensar Vakıfını Bakanlığın paydaşı yapıyoruz.

Yapın.. Bu konuda sesimiz çıkmaz. Ayrıca bizim için mahzuru yok.

Almanya ile dövüşüyoruz.

Dövüşün tabi..

Türklere hesap ...
Read more : İktidara siyasal düzen kurma peşindeler / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 841 | Yanıtlar : 0

'Önce Amerika' - Yalnız Amerika.. / Ergin YILDIZOĞLU

'Önce Amerika' - Yalnız Amerika..

ABD hegemonyasının gerileme süreci, geri dönüş noktasını (Irak savaşıyla mali kriz arasında bir yerde) geçti. ABD’nin II. Dünya Savaşı’ndan sonra kurduğu, Soğuk Savaş bittikten sonra tek merkezli bir imparatorluğa dönüştürerek kalıcılaştırmayı arzuladığı ekonomik, siyasi mimari çöküyor. ABD yönetimi bu gerçeği yadsıyarak, hâlâ hegemonyacı, “vazgeçilmez” ülke konumunda bir değişiklik olmamış gibi davrandıkça, korumaya çalıştığı düzenin çöküşü hızlanıyor.

Geçen hafta, ABD kongresinde onaylanan, Rusya’ya yönelik yaptırımlar bu paradoksa çok güzel bir örnek ...
Read more : 'Önce Amerika' - Yalnız Amerika.. / Ergin YILDIZOĞLU | Görüntüleme : 803 | Yanıtlar : 0

Yiyin muhteremler yiyin! Sırat köprüsü otoban! / Necati DOĞRU

Yiyin muhteremler yiyin! Sırat köprüsü otoban!

Yunus Emre, “Ete kemiğe büründüm. Yunus diye göründüm” diye 700 yıl öncesinden seslenedursun; Cumhurbaşkanı'nın “İsmail Abi” dediği Meclis Başkanı, “ete kemiğe büründü, Mercedes İsmail” diye göründü.

Sıradan bir otomobil değil.

Çok özel yapım.

Benim diyen kişi binemez.

Aşırı zengin olacaksın.

Holding sahibi.

Banka CEO'su.

Eroin mafyası babası.

Görmemiş doyumsuz şarkıcı.

Yandaş kamu müteahhidi.

Bunlardan biri ya da yaşı 80'ne merdiven dayamış, sağlığı için tam teşekkülü bir ambulans eşliğinde görevine ...
Read more : Yiyin muhteremler yiyin! Sırat köprüsü otoban! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 2042 | Yanıtlar : 0

Masal / Murat MURATOĞLU

Masal

Bizzat Tayyip Erdoğan'ın “Bu beyannamede masalımsı vaatlere asla rastlamayacaksınız” diyerek bundan 6 yıl önce sıraladığı 2023 hedefleri vardı.

Şöyle söyleyeyim; Konulan bu hedeflerin tutma ihtimali, kırmızı ışıkta duran ejderha görme ihtimalinizden daha azdı. İnananı ülkenin yarısından fazlasıydı! Nasıl tutacak bu hedefler diye hiç sorulmadı.

* * *

Sözde hedeflerin gerçekleşmesine de 6 yıl kaldı. Oysa konuşmasında “umut simsarlığı yapmak için değil” lafları falan geçiyordu. Umut yoktu ki simsarlığı olsun.

Yola çıkarken ihracat için 2023 ...
Read more : Masal / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 0

KGF'ye ne oldu? / Remzi ÖZDEMİR

KGF'ye ne oldu?

Türkiye'de bankalar kriz beklentisiyle özellikle üretim yapan kesime kredi verekten kaçıyordu. Bankalar krediyi riskli gördüğü alandan çok tüketiciye veriyordu. Özellikle konut kredilerine para akıyordu. Çünkü burada batan bir şey yok. Kredi ödenmese bile eve el koyduğu için rahattı.

Hükümet baktı ki, bankaları üreticiye kredi vermeleri konusunda ikna edemiyor o zaman KGF'yi devreye soktu.

Yani Kredi Garanti Fonu. Yani devlet bankalara "sen krediyi ver kefili benim" dedi.

Devlet gibi garantili bir kefil bulan ...
Read more : KGF'ye ne oldu? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1465 | Yanıtlar : 0

Kutsal Kudüs'te "Siyonizm işgali" yeniden mi hortluyor! / Kenan AKIN

Kutsal Kudüs'te "Siyonizm işgali" yeniden mi hortluyor!

İslam âlemine yönelik büyük bir tahribatın düğmesine yeniden basılmış bulunuyor.

Müslümanlığın üç kutsal mekanından biri olan Mescid-i Aksa'nın, İsrail tarafından "resmen" bir kere daha işgal edilmesini artık "tahammül" edilmez bir eylem olarak değerlendirmek gerekiyor.

Aslında, anlaşmazlığın temelinde kutsal Kudüs'ün paylaşılması yatıyor.

Çünkü hem İsrail, hem Filistin, kutsal belde Kudüs'ün kendilerine ait olduğunu ısrarla öne sürüyor.

Biz Müslümanlar için, Mekke-i Mükerreme'den ve Medine-i Münevvere'den sonra en kutsal mekan kabul ...
Read more : Kutsal Kudüs'te "Siyonizm işgali" yeniden mi hortluyor! / Kenan AKIN | Görüntüleme : 789 | Yanıtlar : 0

Cennetteki Yıldızımız İbrahim Tanrıverdi / Batuhan ÇOLAK

​​​​​​​Cennetteki Yıldızımız İbrahim Tanrıverdi

"Şırnak'ın Gömeç kırsalına bağlı Gabar Dağlarında teröristlerle çıkan çatışmadan 1 subay, 1 erbaş ve 1 er şehit olmuştur…" haberleri geçerken tarihler 30 Temmuz 2015'i gösteriyordu.

"Nefes Vatan Sağolsun" filminin hafızalara kazınan repliği "Ölürseniz 45 saniyelik kahraman olursunuz" gibiydi her şey… Altyazılardan, internet sitelerinden 45 saniye-1 dakika içinde okuyor, başka haberlere geçiyorduk. İşte tam o dakikalarda, hiçbir zaman sönmeyecek ateş üç eve düşmüştü. Bizlerin 45 saniyede unutacağı acı haber, üç ailenin tüm ...
Read more : Cennetteki Yıldızımız İbrahim Tanrıverdi / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1719 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148870 ileti • Toplam 46210 başlık • Toplam 25034 üye

x