Zaman: Prş Mar 26, 2026 13:20

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kıbrıs’ta hiç kimse asla uyumayacak... / Hüseyin Macit YUSUF

Kıbrıs’ta hiç kimse asla uyumayacak...

Resim
Kıbrıs Türkünün adadaki varlığını borçlu olduğu kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve kahraman Mücahitlerimizden oluşan Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) bir neferini daha kaybetti. TMT’nin kurulmasında önemli görevler alan emekli Kur. Albay İsmail Tansu aramızdan ayrıldı.

1917 yılında Safranbolu’da doğan İsmail Tansu, Kara Harp Okulu’nu bitirdiği 1939 yılında teğmen olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) katıldı. İkinci Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında, 1945-1950 yılları arasında, olası Sovyetler Birliği işgaline karşı sınırda bulundurulan askeri birlikte ...
Read more : Kıbrıs’ta hiç kimse asla uyumayacak... / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 1891 | Yanıtlar : 0

Türk kompleksi... / Adnan İSLAMOĞULLARI

Türk kompleksi...

Resim
Necip Fazıl Ödülleri toplantısında kıymeti kendinden menkûl yaşlı bir adam çıktı sahneye... Cumhurbaşkanı ile samimi bir şekilde sarıldıktan sonra kürsüye geldi ve “Cumhurbaşkanı benim o ünlü selâmlamamı yapmamı istedi, onu kırmayarak tekrar ediyorum” dedi...

Tam bir “göster amcalarına o ünlü selamlamanı” durumuydu, içler acısıydı...

Yaşlı adam yoğun alkışlar arasında salona gösterdi ‘o ünlü selâmlaması’nı yaptı:

“Sevgili arkadaşlar,

Hepinizi antiemperyalist, antikapitalist, antisosyalist, antinazist, en önemlisi de Türkiye üzerine ait olmak üzere antifiravunist bir bilinçle ...
Read more : Türk kompleksi... / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 1819 | Yanıtlar : 0

Darbe anayasasıyla ancak bu kadar mı? / İsrafil K. KUMBASAR

Darbe anayasasıyla ancak bu kadar mı?

Resim
Kendilerini ‘numaralı cumhuriyet’ sevdasına kaptıranlar, bu aralar yine pek bir mutlu, pek bir heyecanlı görünüyorlar.

Aman keriz uyanmasın kabilinden, kamuoyunu yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, sindirte sindirte, hazmettire hazmettire ‘Yeni Anayasa’ için hazırlıyorlar.

Kendilerini ‘muhalefet’ diye takdim eden partilerin içerisine sızmış olan birkaç provokatörün ‘suyu bulandırma’ çabalarına rağmen, ‘nihai hedefe’ doğru doludizgin yol aldıkları söylenebilir.

Bir adım sonrası cennet Türkiye.

En geç 2017 yılının sonunda kuşe kağıda baskılı ‘XXL’ ebadında ...
Read more : Darbe anayasasıyla ancak bu kadar mı? / İsrafil K. KUMBASAR | Görüntüleme : 1889 | Yanıtlar : 0

Niye şaşırıyorsunuz? / Ahmet Gürsoy

Niye şaşırıyorsunuz?

Resim
Sanki bilmiyorlarmış gibi şaşkın davranıyorlar.

“Gerçek yüzünü gösterdi” diyorlar. Demirtaş’ın, PKK’nın gerçek yüzü bilinmiyor muydu? Ta 1984 Eruh Şemdinli baskınıyla başlatılan sürecin gerçek amacının Türkiye’yi bölmek olduğu bilinmiyor muydu?

Haydi bilinmiyor diyelim...

Zaman içinde Yeniçağ bin kere neler olup bittiğini, hatta ileride neler planladıkları yazdı. Askeri belge ve raporlar yok muydu? Onu da bırakın, bölünmenin resmi pazarlıkları Oslo’da başlamadı mıydı?

Daha yakına gelin...

Şimdi savaşmaya karar veren arkadaşların Dolmabahçe mutabakatıyla işin nereye varacağından ...
Read more : Niye şaşırıyorsunuz? / Ahmet Gürsoy | Görüntüleme : 1700 | Yanıtlar : 0

Gülen iddianamesinin aslı / Savaş SÜZAL

Gülen iddianamesinin aslı

Resim
Bugün, arkadaşların, paralel diye tanımladıkları yapıyla, yani, tarikat ve hoca efendiyi, zaman zaman da, yalan yanlış, benim adım kullanılarak, bazı haberler yayınlanıyor. Ben bu yazıda, bazı gerçekleri anlatayım istedim.

1990’lı yılların başlarında, Sabah ve atv’nin Washington temsilcisi olarak çalışırken Fethullah Gülen’in Amerika’ya geldiğini duyduk. O günlerde, herkes bu takımla görüşmeye çalışırken, İstanbul, benden de helikopter tutup havadan görüntü alma dâhil, bir fırsat yaratmamı istedi. Ancak tarikat yöneticileri ve yandaşları, bırakın röportaj vermeyi, ...
Read more : Gülen iddianamesinin aslı / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1299 | Yanıtlar : 0

İhanette değişen tek şey isimler! / Salim YAVAŞOĞLU

Pirzade Bekir’in 1921’de İngilizlerle birlikte masaya koyduğu “Kürtlere otonomi”nin şartları, önceki gün Diyarbakır’da ilk ağızdan yine gündeme getirildi

2 açıklama da 14 madde

ABD Başkanlarından Woodrow Wilson’un 1918’de 14 ilkeyle kongreye sunduğu “Büyük Orta Doğu Projesi”nde yer alan, Pirzade Bekir’in talepleri ile vücut bulan “Bağımsız Kürdistan” oluşturmaya yönelik istekler, önceki gün toplanan DTK’da yine 14 maddeyle PKK-HDP tarafından açıklandı.

Sorun oldular

Dönemin ABD Deniz Kuvvetleri Yüksek Komiseri Tuğa. L. Bristol, hazırladığı bir raporu 1922’de Dışişleri’ne ...
Read more : İhanette değişen tek şey isimler! / Salim YAVAŞOĞLU | Görüntüleme : 1469 | Yanıtlar : 0

Issız vatan / Selcan TAŞÇI

Issız vatan

Resim
Bu yazı size ulaşana kadar yenileri eklenmezse en son 3 şehit -daha- verdik Cizre’de.

“3”, “2”, “1”, “5” diye anmaktan vazgeçip de, her birinin “adlarını” kazımadığımız sürece şu balık hafızalarımıza;

Her birinin bir adı olduğunu,

O adı koyan ana-babasının olduğunu,

O ada kim bilir ne anlamlar yüklemiş sevdikleri olduğunu,

Ve o adın eksildiği evlerin, ocakların, sokakların, hayatların kocaman bir boşluğa denk düştüğünü artık yeryüzünün bütün haritalarında; anlamadığımız sürece...

Yani hızla boşaldığını aslında vatanın; ...
Read more : Issız vatan / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1025 | Yanıtlar : 0

Muhalefet, karanlık oyunda figüran mı? / İsrafil K.KUMBASAR

Muhalefet, karanlık oyunda figüran mı?

Resim
Sultanımız, yiğidimiz, aslanımız ‘birbirinden süslü’, ‘birbirinden yaldızlı’ hamaset içerikli nutuklar patlatırken, bölücü örgüt de pusu kurup ‘can’ almaya devam ediyor.

Hani o karar verdi ya ‘mermeri’ delmeye, hani ‘terörle mücadele kararlılığına’ vurgu yaptı ya, hani bir kere daha milletin gözünün içine baka baka ‘aslında fazla bir şey yapamayacağını’ itiraf etti ya.

Olan biten, ‘bu acziyetin’ bölücü terör örgütü tarafından tescillenmesi, bir ‘meydan okuma’, bir ‘kin kusma’ hadisesidir.

Açık açık yazıyoruz ...
Read more : Muhalefet, karanlık oyunda figüran mı? / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 1147 | Yanıtlar : 0

İhanetin Karşılığı Ne? / Arslan TEKİN

İhanetin Karşılığı Ne?

"HDP Türkiye partisi oldu, olacak..." diyenler şimdi kıvırdıkça kıvırıyorlar. "Türkiye partisi olamadın Selahattin!" diyorlar.

Behey sarsaklar! Bile bile Selahattin'e saz çaldırdınız. Bile bile PKK'lıları gönendirdiniz. Selahattin'i geçin, Abdullah Öcalan'ı neredeyse R. T. Erdoğan'ın "PKK'dan sorumlu başdanışmanı" yaptıracaktınız. Bari, Saray bahçesine komşu olsun, arada bir Reis'le Serok tavla da atsınlar diye köşk yaptırmayı da teklif etseydiniz!

HDP bizatihi PKK'dır ve PKK kanun dışıysa HDP de kanun dışıdır. Bilumum harf yığını teşekkülleri de aynı ...
Read more : İhanetin Karşılığı Ne? / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 682 | Yanıtlar : 0

Fiili Durum: ALDATILDIK(!) / Selcan TAŞÇI

Fiili Durum: ALDATILDIK(!)

Bir gün deneyin bence; haber kanallarını kapatıp çocuk kanallarını açın yerine.

Bir "Fineas ve Förb" olsun, bir "Doktor Dottie", bir "Mini Mini Hutoslar", bir "Peppee" emin olun "haber" diye anlattıkları "masal"lardan çok daha gerçek bilgiler veriyor insana. Hele bir "Maysa ve Bulut" var; açık oturumlarla kapanan ufkunuza şifa adeta!

Şaka yapmıyorum. İmralı'daki caninin talimatıyla kurulan "Demokratik Toplum Kongresi"nin "öz yönetim" ilanının "hayretle" duyurulmasını, 14 maddenin "ilk defa özerkliğin içinin doldurulması" olarak tanımlandığını ...
Read more : Fiili Durum: ALDATILDIK(!) / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 703 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x