Zaman: Prş Mar 26, 2026 12:02

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Esad sizi savundu / Hüsnü MAHALLİ

Esad sizi savundu

Resim
‘Arap Baharı’ denilen o rezil oyun ile birlikte Tunus ve Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidara taşındı. İktidar değişimi ile Müslüman Kardeşlerin gücü Yemen’de artırdı. Libya’da Kaddafi’nin devrilmesi ile Müslüman Kardeşler ve her türlü İslamcı grup ülkeyi darmadağın etti.

Sıra Suriye’ye gelmişti.

Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere Körfez ülkeleri, AKP yönetiminde Türkiye ve ‘Suriye Dostu Grubu’ adı altında toplaşan yüz kadar emperyalist, sömürgeci ve işbirlikçisi ülke Suriye halkının üzerine çullandı.

2008-2009’da Kerry’nin ...
Read more : Esad sizi savundu / Hüsnü MAHALLİ | Görüntüleme : 720 | Yanıtlar : 1

Hani her şey çok güzel olacaktı? / Servet AVCI

Hani her şey çok güzel olacaktı?

Resim
Daha düne kadar ‘güvenlikçi politikalar’ı terk edip ‘demokrasi’ye geçişimizi kutlarken, şimdi Silopi’de, Cizre’de, Sur’da binlerce güvenlik görevlisiyle ve tanklar eşliğinde hendekler kazılmış, tuzaklanmış, terörist doldurulmuş ilçelerde yeniden hâkimiyet kurmaya çalışıyoruz...

Hani ‘akıl tutulması’ sona ermişti ve ‘güvenlikçi politikalar’ı bırakıp, ‘insan hakları ve demokrasi’yi esas aldığımızda, her türlü milliyetçiliği ezdiğimizde, ret, inkâr ve asimilasyon politikalarını kaldırdığımızda birlik ve beraberliğimiz pekişecek, kardeşlik duygularımız coşacaktı? Hani engel ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ yazılı ...
Read more : Hani her şey çok güzel olacaktı? / Servet AVCI | Görüntüleme : 606 | Yanıtlar : 0

Hendekler için önemli uyarılar!... / Ahmet TAKAN

Hendekler için önemli uyarılar!...

Resim
“Hendek operasyonu başladı” haberiyle dün güne başladık.

İçişleri Bakanlığı, operasyonların koordinesi için 2 mülki idare amirini Şırnak’ta geçici görevlendirdi. Şırnak Valisinin isteği ile hukuk müşaviri Yemen Bayrak ve Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı bölgede çalışmalarını yürütecek. Bu arada operasyonlar öncesine ilişkin ilginç bir notu da ekleyelim; Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cuma günü akşamı HDP Şırnak Milletvekilleri Ferhat Encu ve Aycan İrmez
’le görüştü...

Egemenlik sahanız içinde, kendi topraklarınızda “büyük operasyon” başlıkları herkesi ...
Read more : Hendekler için önemli uyarılar!... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 570 | Yanıtlar : 1

Kökümüzü kuruttunuz! / Selcan TAŞÇI

Kökümüzü kuruttunuz!

Resim
Hiç göz ardı etmememiz gereken durum tespitlerinden bir tanesi, en ileri(!) vaadi “normalleşme” olan ve bu hedefin toplumda neredeyse yarı yarıya oranda destek bulduğu bir ülkede yaşıyor olduğumuz gerçeği galiba. “Rıza”da tur bindirdik bütün “şükür”le terbiye edilmiş topluluklara!

Hani biz o “büyük resim”lerden bahsediyoruz ya bilmiş bilmiş, “derin”leri eşeliyoruz, satır aralarından “aslında ne olduğunu” anlayıp anlatmaya çalışıyoruz, bunun için tüketiyoruz ya ömrümüzü; bakın etrafınıza, geniş bir kesimden karşılık olarak yükselen yegane ses:

Tınnnnnn! ...
Read more : Kökümüzü kuruttunuz! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 625 | Yanıtlar : 0

Örtüşmeyen hedefler / Hüseyin Macit YUSUF

Örtüşmeyen hedefler

Resim
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 10 Aralık 2015 Perşembe günü Kadir Has Üniversitesi’nde “Uluslararası Dinamikler Işığında Kıbrıs Müzakereleri ve Geleceği” başlıklı bir konferans verdi. Akıncı, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla yoğun bir şekilde yürütülmekte olan müzakereler ve çözüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Müzakerelerin altı başlık üstünden devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, “İlk üç başlık olarak sıralayabileceğimiz yönetim ve güç paylaşımı, ekonomi ve Avrupa Birliği konularında birbirimizin tezlerine çok yakınlaştık. Diğer üç başlıkta da bu ...
Read more : Örtüşmeyen hedefler / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 553 | Yanıtlar : 0

Kurtar bizi Hocam! / Selcan TAŞÇI

Kurtar bizi Hocam!

Resim
Cumhurbaşkanı’yla görüşmesinden sonra NTV canlı yayınında konuşan Prof. Aziz Sancar’a sordular:

- Dışarıdan bakınca, ayrıldığınız günden bugüne Türkiye’deki en belirgin fark ne?

“Ben anlamıyorum” diye söze girdi Prof. Sancar;

- Ben Türk’üm. İftihar ediyorum. Eskiden, Türkiye’de yaşarken kimimiz solcuyduk, kimimiz sağcıydık ama herkes milliyetçiydi. Bana röportajlarda Türkiye’yi sorduklarında “memleketimi seviyorum” dediğim için “kahraman” yapıyorlar beni. Bunu anlamıyorum. Memleketini herkes sever. Kahramanlık mı bu?..

Alın benden de o kadar Hocam! Ben de anlamıyorum; ...
Read more : Kurtar bizi Hocam! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

Cizre’de “PKK mahkemesi”nde yargılanan müfettişler... / Ahmet TAKAN

Cizre’de “PKK mahkemesi”nde yargılanan müfettişler...

Resim
Şırnak’ta merkezde geçtiğimiz Cumartesi günü açık öğretim sınavına giden 2 uzman çavuşun terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığına dair haberler kamuoyuna yansıdı.

Bölgede olan ve yaşananların çok çok azının duyulduğunu tekrar etmek lazım!.. Öğretmenlerin telefon mesajı ile ilçeyi terk ettirildikleri gün (Pazar) Cizre’de -akıl almaz diyeceğim acı bir tebessüm edeceksiniz- skandal yaşandı. Akşam üstü saatlerinde, Anadolu Üniversitesinden, Eskişehir’den, hafta sonunda açık öğretim sınavlarına müfettiş olarak görevlendirilen 2 öğretim üyesi servis otosu ...
Read more : Cizre’de “PKK mahkemesi”nde yargılanan müfettişler... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 710 | Yanıtlar : 1

Bu mu özlenen dünya? / Savaş SÜZAL

Bu mu özlenen dünya?

Resim
Yaşlılık kötü şey. Etrafınızdaki sahtekârlıkları, boşa kürek çekişleri, kandırmacaları, doğru gitmeyen her şeyi, o görmekte zorlanan gözlerinizle, net şekilde görebiliyorsunuz. Oysa ki yaşın getirdiği hoş görü ve barışçıl olma, nedense, bu yaşıma geldim bende oluşmadı, oluşamadı. Siyasetçinin yalanını, güzel kadının, para için çirkini tavlama çabasını, ülkeler halklarının salaklığını, çirkine ve kötüye nezaketen güzel ve iyi, terbiyesize nezaket, bunlar benim kitabımda yok veya oluşmadı. Özellikle, dünya yok olmaya doğru, pupa yelken gider, ...
Read more : Bu mu özlenen dünya? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 805 | Yanıtlar : 0

“Sivil Anayasa” Bir Propaganda Etiketidir / Birgül Ayman GÜLER

“SİVİL ANAYASA” BİR PROPAGANDA ETİKETİDİR

Resim
Önce büyük bir soruyu açıklığa kavuşturmak gerek.

Şu “Sivil Anayasa” ne demek?

Anayasa ne demek biliyoruz. Tüm toplum ve devlet düzenimizin kurallarını belirleyecek en üstteki yasa metni. Elle görülür ve gözle tutulur küçük bir kitapçık halinde, somut bir varlık.

Peki sivil ne demek?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre “sivil” sözcüğünün faaliyet, kimse, giysi, meslek ile ilgili anlamları ve argoda belli bir kullanımı var. Sivil, sıfat olarak askeri olmayan anlamına geliyor, ...
Read more : “Sivil Anayasa” Bir Propaganda Etiketidir / Birgül Ayman GÜLER | Görüntüleme : 689 | Yanıtlar : 0

ABD, açıklamalar ve politikalar / Savaş SÜZAL

ABD, açıklamalar ve politikalar

Resim
Her ülkenin, her toplumun, siyaset sahnesinde, çok sayıda, “soytarıları” olur. Bunu, boy, boy, cins, cins, kategorilere ayırdığımız, kendi siyaset sahnemizden dolayı, en iyi biz biliriz. Ne soytarılar çıktı bugüne kadar içimizden. Yıllarca, ses ve görüntüleri yayınlanmasına rağmen, ben söylemedim, ben öyle demedim, şöyle dedim, şu anlamda dedim diyenlere kadar, say, sayabildiğini.

Bunu, şunun için yazıyorum; Son günlerde, Amerikan başkanlık seçimleri için, Cumhuriyetçi partiden, aday, adayı olan, Donald Trump’un, son kelamlarını duydunuz. ...
Read more : ABD, açıklamalar ve politikalar / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 591 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x