Zaman: Cum Mar 20, 2026 1:40

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Üç Kuruşa 5 Bin Korucu... / Hasan DEMIR

Üç Kuruşa 5 Bin Korucu...

İçişleri Bakanı Selami Altınok açıklıyor:

"Doğu ve Güneydoğu'daki 22 kentte 5 bin köy korucusu alınacak. Alınacak koruculara ayda 1000 TL maaş verilecek..."

Bir gazete haberinde ise Kanal D'deki "Bir Deniz Hikâyesi"nde oynayan Emre Berke Zincidi'nin bölüm başına 20 bin TL, aylık 80 bin TL aldığı okurlarıyla paylaşılmıştı. Biz bir yazımızda şehit yakınlarından başka şehitlerin acısını gerçekten içinde hisseden yok dediğimiz zaman okur eleştirisine maruz kalmıştık.

Şimdi siz bu iki haberi ...
Read more : Üç Kuruşa 5 Bin Korucu... / Hasan DEMIR | Görüntüleme : 824 | Yanıtlar : 0

İş Mi Bu Şimdi! / Selcan TAŞÇI

İş Mi Bu Şimdi!

Neye niyet, neye kısmet...

Abdullah Gül'ün NTV'deki "ne de güzel söyleyemedikleri" ve düne damgasını vuran "listeler"e dair iki çift laf etmek üzere oturduğum bilgisayarın başında bir "ülkücü"nün İskilipli Atıf Efendi'yi neden savunamayacağını izaha mecbur halde buldum kendimi.

Niye mi?

Çünkü, neresinden tutmaya kalksak elimizde kalan garip bir memleket oldu artık bizimkisi... Ne zaman "tamam, bu dal sağlam" deyip sımsıkı kavramaya kalksak; çaaaat! "Yüzüstü" yerdeyiz...

Neden, nasıl, hangi koşullarda gittiğimizin hepimizin malumu ...
Read more : İş Mi Bu Şimdi! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 803 | Yanıtlar : 0

İhanetin Pazarlığı / Sadi SOMUNCUOĞLU

İhanetin Pazarlığı

Siyaset de bir nevi alışveriştir. Pazarlıkta; almadan vermek, vermeden almak olmaz. Tabii olan budur. Bir de; namus gibi, haysiyet gibi, can gibi, millet gibi, din gibi, vatan gibi, devlet gibi kutsal değerler vardır ki, bunlar pazarlık konusu olamaz. Ayrıca, 2002'de "bitmiş terörü bitirmek!" için yapılan pazarlıklar var ki, ne olduğu pek anlaşılamadı. 2003'te iktidar değişip terör örgütüyle "görüşme", "müzakere" ve "mutabakat" gibi adlar altında zamanımıza kadar süren "pazarlıkların" başlamasıyla terörün tırmanışa geçtiği görülmektedir. ...
Read more : İhanetin Pazarlığı / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 640 | Yanıtlar : 0

PKK Üzerindeki Baskı Sürdürülmeli / Armağan KULOĞLU

PKK Üzerindeki Baskı Sürdürülmeli

PKK bir taraftan ABD'nin desteğinde ve onun adı konmamış kara kuvveti olarak IŞİD'le mücadele ederken diğer taraftan da Türkiye'deki eylemlerine devam etmektedir. Bir noktada iki cephede birden savaşmaktadır.

PKK hem stratejisini hem de hedefini değiştirdi.

Bölücü siyaset ve terörün ana hedefinde ve politikasında bir değişiklik olmamıştır ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Ana hedef bağımsız Kürdistan'dır. Ancak strateji değişikliği yaparak, mücadeleyi kırsal alandan kentlere kaydırdığı ve kentlerde halk ayaklanması da yaratarak kurtarılmış ...
Read more : PKK Üzerindeki Baskı Sürdürülmeli / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 494 | Yanıtlar : 0

Çağı Kaçırıyoruz / Savaş SÜZAL

Çağı Kaçırıyoruz

Güncel konularda beklenen oldu. Şiddet, tırmandığı noktada planlamacılar tarafından durdurulmak istendi. Bunun için, iç ve dış sözcülerle ısınan süreç, soğutulmaya başladı.

O taraftan Cengiz Çandar, suskunluğu bozup, katıldığı garip bir seminerle ilgili konuştu. (Laf aramızda, hep garip seminerlere katıldı bugüne kadar.) Harvard, Orta Doğu Araştırmaları Merkezi'nin, "Modern Dünya'da Türkiye" konulu seminerdeki konuşmasını anlattı. PKK'ya, HDP için seslenmiş, PKK modern dünya, Türkiye'de HDP galiba. Dedim ya, garip bir seminer, Amerikalılar ve müttefikleri, yüzyılın fiyaskosu, ...
Read more : Çağı Kaçırıyoruz / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 2929 | Yanıtlar : 0

Askeri Yargı Endişesi / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Askeri Yargı Endişesi

Memleketin perişan halinde hukuka olan güvenim dibe vurmasına rağmen umudumu yitirmedim. Belki de bu yüzden ilerleyen yaşıma-başıma bakmadan hukuk okumaya karar vermiştim. Kumpasların açığa çıkarılacağı inancı ile çabalıyordum. Bu arada yazdıklarım, konuştuklarım yüzünden açılan davalarda erken staj görmeye bile başladım. Adliyelerin ağır iş yüküne tanık oldum. Ruh hastaları yüzünden bir günde birkaç ayrı ifade bile verdim. Lakin askeri hukukta böylesi handikapların olmadığından emindim. Sonuçta küçük kabahat ve suçlar disiplinde hallediliyor. Diğer ağır ...
Read more : Askeri Yargı Endişesi / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Erdoğan'ı Çıldırtan Rapor ve İtiraflar!.. / Ahmet TAKAN

Erdoğan'ı Çıldırtan Rapor ve İtiraflar!..

Aksaray Partisi'nde (AKSP) arkası kesilmeyen itiraflar; sadece sözde çözüm sürecinde PKK'ya göz yumulması ile sınırlı değil. Geçtiğimiz yazılarda "1 numaranın" çok tepkisini çeken ve dağıtımı engellenen "fabrika ayarlarına dönüş" raporundan kısa kısa bahsetmiştim. O rapor R. Erdoğan'ı öyle sinirlendirdi ki hem "Ahmet Hoca"nın 5'inci kongrede sona gelmesinin etkenlerinden biri oldu hem de Beşir Atalay ve ekibinin de kellelerini götürdü.

Kongre öncesi, sözde koalisyon turları sırasında son şeklini alan rapor, AKSP'nin ...
Read more : Erdoğan'ı Çıldırtan Rapor ve İtiraflar!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 927 | Yanıtlar : 0

Müzakerelerdeki kısır döngü ve çözümsüzlük kaderimiz midir? / Hüseyin Macit YUSUF

Müzakerelerdeki kısır döngü ve çözümsüzlük kaderimiz midir?

Resim
Sürdürülmekte olan müzakerelerde ‘Kıbrıs Sorunu’na’ adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulunacağına inanmamaktayım. Bu düşüncem yeni değildir. KKTC’nin, başta kurucu Cumhurbaşkanımız rahmetli Rauf Denktaş dahil, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun görev dönemlerinde sorunun çözümü konusunda aynı düşünceyi hep taşıdım. Şimdi Kıbrıs sorununu çözeceği iddiasıyla oy verenlerin yüzde altmışının oyunu alan ve çözüme tamamen kilitlenmiş olan 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın devam ettiği görüşmelerden de bir ...

Toplumun geleceği ipotek altında / Esfender KORKMAZ

Toplumun geleceği ipotek altında

Resim
1950 yılından önceki yıllarda, eğitimin tamamını devlet organize ediyordu... Yetenekli olanlar parasız yatılı okullarda okuyordu... Köye ve köylüye dönük, “Köy Enstitüleri” vardı. Bu uygulamalar Demokrat Parti döneminde de bir süre devam etti... Sonra eğitim özel sektöre devredilmeye başlandı.

Gerçekte ise eğitim hizmetleri ve özellikle yüksek öğrenim, hem eğitim yapana kişisel fayda sağlar, hem de aynı zamanda topluma fayda sağlar. Eğitim seviyesi daha bilinçli bir toplum yaratılmasına imkân verir. Toplumda insan ilişkileri ...
Read more : Toplumun geleceği ipotek altında / Esfender KORKMAZ | Görüntüleme : 633 | Yanıtlar : 0

Dünya dönüyor, sen ne dersen de / Savaş SÜZAL

Dünya dönüyor, sen ne dersen de

Resim
Bugün, gene içerideki kör dövüşü ile gözden kaçan veya önem vermediğimiz, dış konulara değinmek istiyorum. Mesela Erdoğan ve AKP’yi gözden çıkaran, Suriye’yi harman yerine çeviren Batı’nın, yeniden Esad’a yöneldiği, dünya gündemine Esad’lı Suriye tartışmalarının oturduğu gözünüze çarpıyor mu? Bunu, karışıklıklar mı tetikledi, yoksa mülteci akınından duyulan rahatsızlık mı bilinmez ama Rusya faktörü inkâr edilemez. Rusya, NATO ve ABD’ye karşı Çin ile birlikte, kendi planını açtı.

Rusya derken, Esad’ın kaybetmesi ...
Read more : Dünya dönüyor, sen ne dersen de / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x