Zaman: Prş Mar 19, 2026 20:50

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bütün Bunlar Olurken AKP Uyuyor Muydu! / Selcan TAŞÇI

Bütün Bunlar Olurken AKP Uyuyor Muydu!

Kaçak “saray”ın, 13 yıl boyunca, PKK’yla müzakereden vazgeçilip mücadele edilmesi gerektiğini savunanları bu yönde iş birliği çağrısı yapan, destek atanları “kandan beslenmekle” itham ettikten sonra, -eşine Hasan Cemal’in sicilinde dahi rastlanmayacak derecede keskin bir “U” dönüşle- üzerine yapışan türlü hırsızlık, yolsuzluk iddiasından kurtulmak için kanla kırklanma yoluna sapmasının, “hınk deyicileri” üzerindeki etkilerine bakıyorum da...

Allah düşürmesin...

* * *

Meğer bu beyler/bayanlar yıllaaaaaar yıllardır; ta 2004’ten bu yana yazıyorlarmış: ...
Read more : Bütün Bunlar Olurken AKP Uyuyor Muydu! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0

Asrın Olayları Asrın Lideri / Savaş SÜZAL

Asrın Olayları Asrın Lideri

Ağustos ayı içinde, yurt dışında, önemli gelişmeler gerçekleşti. Hakkımızda önemli kararlar alınırken, sıcaklar ve aklımızın ermediği hava durumları ile gevşeyip, sonu gelmeyen tavla müsabakaları içinde olayları, tribünden izledik. Bu arada, ilgisiz kaldı denmemesi için, terör vakaları ve akan kan içinde, ah-vah etmekten çekinmedik. Biliyorum, bir grup okuyucum, benim bu eleştirilerimden rahatsız. İyi de, onlar ne yapıyor, facebook köşeleri ve twitter hesapları dışında? Ahkâm kesmeye devam.

Bakın, asrın liderinin dışlanıp, karar mekanizmalarından ...
Read more : Asrın Olayları Asrın Lideri / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 755 | Yanıtlar : 0

Şehit Edebiyatına Sığınanlara Bakın / İsrafil K.KUMBASAR

Şehit Edebiyatına Sığınanlara Bakın

Döndük dolaştık, geldik yeniden başa öyle mi? Değil elbette, ne onlar kabul edecek bunu, ne de ‘giden yılları’ geri getirebileceğiz. Yeniden tırmanışa geçen terör de öyle, bozulan dirlik-düzenliğimiz de öyle, yüksek bir ihtimalle ekonomide de öyle.

O meşhur tanımlama ile ‘memleketin kimyası’ bir kez daha iyiden iyiye bozuldu.

Bugüne kadar hiçbir uyarıya, hiçbir ciddi eleştiriye kulak asmayan teslimiyet iktidarı, tam uçurumun kenarında iken ‘el frenine’ asıldı.

‘Dar’, hatta yok denebilecek bir ...
Read more : Şehit Edebiyatına Sığınanlara Bakın / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 775 | Yanıtlar : 0

PKK’da Uyuşturucu Parası Yüzünden İç İnfazlar Başladı... / Ahmet TAKAN

PKK’da Uyuşturucu Parası Yüzünden İç İnfazlar Başladı...

Hiç beklemedikleri bir anda sopayı yiyip, belleri de kırılınca AB’nin NATO’nun kucağına koştular. Hayat buldukları çözüm masasının -gerçek sahiplerinden- tekrar kurulması için yalvar yakar oldular. Türkiye’yi jurnallediler. Ankara’nın kulağının çekilmesini istediler. Sazcı kardeşlerin Türkiye’deki orkestra arkadaşları da davul ve zurnaları ile eşlik etti.

Ankara’nın kararlılığı karşısında operasyonlara destek verir gibi görünmek zorunda kalan AKP topal ördek iktidarı da hemen yalpalamaya başladı. Her türlü kirli çamaşırları ile ilgili tüm ...

Sağlık Anketinin 48.Sorusu "İlahi Güce İnanır Mısınız?" / Mahiye MORGÜL

Sağlık Anketinin 48.Sorusu "İlahi Güce İnanır Mısınız?"

Ameliyatımın ertesi günüydü. Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Genel Cerrahi Polikliniğinde sıramı bekliyorum. Hasta yakınları da bekliyor. Öncelikli hastayım, kızımla beraberiz.

Elinde anket kâğıtlarıyla bir delikanlı karşı sırada oturan hasta yakınlarına yanaşıyor, sakince konuşuyor, veriyor kâğıdı kalemi. Benim kızım da aldı, yanındaki bayan az önce doldurup vermişti. Ne anketi olduğunu bana hastaneden ayrılırken söyledi. Hacettepeli bir öğrenci sağlık hizmetlerini araştırıyormuş. Kızım “48.soruyu boş bıraktım, soru sağlıkla ilgili değildi, ...

Nazım'ı ve Ataol'u Bu Şekilde Gömmek İsteyen... / Mahiye MORGÜL

Nazım'ı ve Ataol'u Bu Şekilde Gömmek İsteyen...

Son sözümü baştan söyleyeyim. Nazım’ı ve Ataol’u bu şekilde gömmek isteyen bir okulun kendisi tarihe gömülür, biline!

Ataol Behramoğlu’nun Kolombiya’da geçirdiği trafik kazasından sonra sağ salim yurda dönmesini sevinçle karşılarken, bugün kendisine telefonla ulaşabildim ve geçmiş olsun dileklerimle birlikte Türkçe ders kitaplarında kendisine örülen tuzağı anlatmak zorunda kaldım. Sol kolunun ve sol omzunun kırılmasıyla atlatılmış çok ciddi bir trafik kazasıydı.

Bir an önce sağlığına kavuşup bu kitabı yayınlayanlara ...
Read more : Nazım'ı ve Ataol'u Bu Şekilde Gömmek İsteyen... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 690 | Yanıtlar : 0

Allah’tan da mı korkmuyorsun? / Selcan TAŞÇI

Allah’tan da mı korkmuyorsun?

Resim
Saray fetvacısı namıyla şöhreti yakalayan Hayrettin Karaman “Hoca(!)”, “çözüm için akıl” daveti yaptığı dünkü yazısında, “AKP’den önceki uzunca yıllarda Doğu’daki Kürt halkına zulmedildiğini, onlara karşı ayrımcılık yapıldığını, suçlu suçsuz ayırmadan ceza uygulandığını, ya yok etmek veya asimile etmek için programlar uygulandığını” savunduktan sonra şunu demiş:

- Zulme karşı başka çare görmeyip silaha sarılanlar ve dağa çıkanların Ak Parti iktidarından sonra dağda kalmak ve silahı bırakmamak için bir bahaneleri yoktur.

Daha önce ...
Read more : Allah’tan da mı korkmuyorsun? / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0

Mülkiyet ve toprak sorununun çözümü / Hüseyin Macit YUSUF

Mülkiyet ve toprak sorununun çözümü

Resim
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, en son liderler görüşmesinin ardından yaptığı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “mülkiyet hakkına saygı duyulması ilkesinde anlaştığı, bu ilke anlaşmasının kriterlerinin yapılacak müzakerelerde belirleneceği” açıklamasının üzerinde hassasiyetle durulmalıdır.

Mülkiyet, toprak, güç ve yönetim konuları bilindiği üzere birlikte, veya birbiri ile ilişkilendirilerek ele alınmaktadır. Türk tarafının vereceği toprak tavizine göre güya yönetim ve karar almada daha etkin rol ...
Read more : Mülkiyet ve toprak sorununun çözümü / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 579 | Yanıtlar : 0

Kötü bir şaka gibi... / Adnan İSLAMOĞULLARI

Kötü bir şaka gibi...

Resim
Son günlerde olana bitene ve gerek hükümet kanadından gerekse hükümete yakın yazar çizer takımına bakınca sanıyorsunuz ki Norveç’in nemli ve ılık okyanus havasıyla tanınan Oslo şehri bu ülkenin gündemine Knut Hamsun’un ‘Açlık’ romanıyla ya da Akhreus Kalesi’yle girmişti... Sanki Oslo ile Ankara arasında kardeş şehir anlaşmaları imzalanmıştı karşılıklı da, şehrin altın anahtarları alınıp verilmiş ve Oslo üniversiteleri Tük öğrencilerin, Ankara üniversiteleri de Norveçli öğrencilerin hücumuna uğramıştı...

Oysa Norveç’in bu okyanus iklimli ...
Read more : Kötü bir şaka gibi... / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0

Kan ve gül, bu bahçedeki planın özü / Savaş SÜZAL

Kan ve gül, bu bahçedeki planın özü

Resim
Havalar ısındı, milletin aklı daha da karıştı. Sahil kentlerine uzanan yollarda, özellikle 34 plakalı araçların cambazlığı, Allah’ın bizi, gerçekten ne kadar koruduğunu gösteriyor. Havaların ısınması ile saldırılar da arttı. Biliyorum, çocuklarımız ölür, bombalar patlarken, hâlâ hayret ediyor, nasıl olup da, bir terör örgütünün, devlete kök söktürdüğüne şaşırıyorsunuz.

Oysa patlayan bombalarla, teröristlerin öldürdüğü çocuklarımızın kanı ellerimize bulaşmışken, düşünmüyor ve kabul etmiyoruz. İyi de, ampul iktidarına oy verip, iktidara taşıyan ...
Read more : Kan ve gül, bu bahçedeki planın özü / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 995 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x