Zaman: Prş Mar 19, 2026 12:04

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Birileri gene Derviş yemini kullanıyor / Savaş SÜZAL

Birileri gene Derviş yemini kullanıyor

Resim
Bugün istemeden, içerideki bazı siyasi gelişmelere gene yer vermek zorunda kaldım. Biliyorum, merak ettiniz. Konu, Kemal Derviş. Sanki AKP iktidarı öncesi, koalisyon hükümetinin yıkılmasında ve Ecevit’in iktidardaki partisinin parçalanmasında rol alan kişi, o değilmiş gibi geçmişi unutarak, adam gene sahnede. Hiç mi akıllanmıyor, aynı sahte yemi yutuyor bizimkiler. Ha diyebilirsiniz, o Bülent Ecevit’in partisi, Demokratik Sol Parti idi. Şimdi ise CHP olayın içinde. Bence, bugün DSP yok, ama oradaki birçok ...
Read more : Birileri gene Derviş yemini kullanıyor / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 515 | Yanıtlar : 0

Merdiven konuşmasına hazırlanıyor!.. / Ahmet TAKAN

Merdiven konuşmasına hazırlanıyor!..

Resim
Şükürler olsun!.. Bunu da gördük.

“Cumhurbaşkanı” siyasi bir partinin seçim beyannamesini, okudu, denetledi, kendi görüşlerini de ekleterek “olur” verdi. Recep Erdoğan, Slovenya’ya giderken son zamanlarda uyguladığı uçuş öncesi havaalanından Hükümeti bombalama faaliyetine dün de devam etti. AKP seçim beyannamesinin önce kendi önüne geldiğini itiraf etmekten hiç çekinmedi. Ahmet Hoca “Başbakancılık oynamaktan” da tamamen vazgeçtiği için Erdoğan oldukça rahat bir görüntü verdi.

Peki, Erdoğan 7 Haziran gecesi bu kadar rahat olabilecek mi?.

Sandık ...
Read more : Merdiven konuşmasına hazırlanıyor!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 0

Hangi Demokrasi? / Özcan PEHLİVANOĞLU

HANGİ DEMOKRASİ?

Türkiye, Haziran 2015’de ülkenin mukadderatını belirleyecek olan milletvekili seçimlerine gidiyor.

Ama hangi şartlar altında?

Yurdumuzun, güneydoğusu kabul etsek de etmesek de pkk’nın işgali altındadır.

Bebek katili Öcalan, İmralı tutanaklarında “Yeni bir devlet” inşa ettiğinden bahsetmektedir.

Türk Ordusu kışlasına hapsedilmiştir. Türk bürokratı bölgede çaresiz ve savunmasızdır.

Bu şartlar altında, halk bu bölgede nasıl demokratik tercihini özgürce sandığa yansıtacaktır?

Ülkemizde 13 milyon hanenin sosyal yardımlarla yaşadığı bilinen bir gerçektir.

Hükümet; halk üzerinde bu yardım meselesini ...
Read more : Hangi Demokrasi? / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 545 | Yanıtlar : 0

Ahmet’i Agop yapmak! / Hasan DEMİR

Ahmet’i Agop yapmak!

Resim
Çok turist gelsin çok para kazanalım diye “Boğazkale” nin adı “Hattuşa” Ortaköy’ün adı “Şapinuva” olmalı diyor Oğuz Boyu Alayuntlu Oymağı’nın adı olan Çorum ili milletvekili Salim Uslu.

Ceddimizin Türkleştirip İslâmlaştırdığı beldelerin isimlerinin Ermeniler, Rumlar hatta Asurlar dönemindeki isimlerle değiştirilerek tekrar Rumlaştırılması, Ermenileştirilmesi AKP’nin çok rahat, vicdanı sızlamadan yaptığı olağan işlerden oldu çıktı.

Hatırlayanlar olacaktır Bülent Arınç bile memleketi Manisa’da yapılan bir toplantıda konuşurken Manisa’nın da isminin değiştirilebileceğini söylemiş, salondaki sessizlik ürkütmüş olacak ...
Read more : Ahmet’i Agop yapmak! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 879 | Yanıtlar : 0

TSK’da büyük şok.. / Ahmet TAKAN

TSK’da büyük şok..

Resim
Şırnak ve Hakkari Valileri sınır birliklerinin takviyesine izin vermedi!..

İktidarın üzerine kabus gibi çöken “milliyetçi oylar kaçıyor” korkusu.

Recep Erdoğan, Ahmet Davutoğlu,Yalçın Akdoğan üçlüsünün PKK ve HDP’ye sözde sert çakışları. Kayıkçı kavgaları!..

Tam yerine denk düşen; PKK’ya karşı Mardin Mazıdağı operasyonu. Ardından bölücü terör örgütünün Dağlıca’ya ve Düğün Dağı’na saldırıları..

Algı operasyonları ile akıllara düşen, “Ne oluyor. İktidar çözüm sürecinden vaz mı geçiyor”, “Terör örgütüne karşı temizleme operasyonlarına mı girişiliyor”, “İktidarın PKK’ya ...
Read more : TSK’da büyük şok.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0

Atatürksüz Çanakkale / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Atatürksüz Çanakkale

Resim
1990’lı yıllarda yaptığımız Çanakkale ziyaretinde rehberliğimizi Mehmet Niyazi Bey yapmıştı. Olağanüstü heyecanlanmıştım. Hoca’nın anlattığı yaşanmış öyküle kafilemizde bulunanların tamamını ağlatmıştı. Ömrünün önemli bir bölümünü (22 yıl) Çanakkale Savaşları’nın araştırması ile geçiren Mehmet Niyazi, Almanya’da askeri arşivleri araştıran az sayıdaki araştırmacıdır. Mütavazılığı ile gönlümüze girmişti. 1998 yılında ünlü “Çanakkale Mahşeri” adlı romanı yayınladığında çok duygulanmıştım. Kitap dağıtıma çıkmadan alıp sabaha kadar okudum. Hiç uyumadan rahmetli Necdet Sevinç ile beraber çalıştığımız gazetenin yolunu tutum. Sadece ...
Read more : Atatürksüz Çanakkale / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 702 | Yanıtlar : 0

Ekonomi bürokrasisi kabus görüyor / Ahmet TAKAN

Ekonomi bürokrasisi kabus görüyor

Resim
Babalarının çiftliği ya!.. Bol keseden dağıtıyorlar... Kıyaklar gırla gidiyor...

Vatandaşa çeyiz, çocuk, konut yardımı...

Saray’a örtülü ödenek. Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 100 arttı.

Devletin Sayıştay’ı tatilde (!), HSYK başta olmak üzere yargı mekanizmaları uyum (!) sürecinde.

Parsel parsel satılan Türkiye’de hesap sorabilecek babayiğit yok.

Ekonomide alarm zilleri çalıyor..

Merkez Bankası Başkanı’nın başına gelenlerden sonra Maliye ve Hazine bürokrasisi korku içinde. Ağzını açmayı bırakın, kötü gidişatı anlatmayı düşünmeyi bile düşünemeyecek durumdalar. Ülkedeki ekonomik ...
Read more : Ekonomi bürokrasisi kabus görüyor / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 566 | Yanıtlar : 0

Çiçek, Washington’da çiçek dağıttı / Savaş SÜZAL

Çiçek, Washington’da çiçek dağıttı

Resim
Türkiye’de etraf toz duman. Tam da Kürtlere federasyon ve kopma fırsatı tanınması için göz gözü görmeyen bir ortam. Ben, bugüne kadar, her türlü hakarete sessiz kalan Genel Kurmay’ın, PKK saldırısı ve çıkışının bile düzemece olduğuna inanıyorum.

Ne Arınç ile Gökçek kavgası. Ne de PKK veya Meclis’teki uzantısı ile hükümetin oynadığı tepişme tiyatrosu. Ülkenin, gazete köşeleri, televizyonların programları, mal bulmuş mağrip gibi sazan olarak bu yeme atladılar. Ama unuttuğunuz, görmek istemediğiniz bazı ...
Read more : Çiçek, Washington’da çiçek dağıttı / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 617 | Yanıtlar : 0

Hocayı fena atlattılar!.. / Ahmet TAKAN

Hocayı fena atlattılar!..

Resim
Mardin Mazıdağı Operasyonunu “Başbakan” medyadan öğrendi..

AKP içinde savaş baltalarının gömüldüğü görüntüsüne aldanmayın. Bir süredir milliyetçi oylara yönelik manevralar yapan hükümete çakarken “izleme heyetini gazete ve televizyonlardan” öğrendim diyerek Davutoğlu ve muhaliflerine yeni ayarlar veren Recep Erdoğan, “Başbakan” a çok ince bir gol attı.

Yıllardır TSK’nın terör bölgesinde operasyon talepleri valilerin sumenleri altında beklerken Mardin Valisi’nin PKK operasyonuna neden izin verdiği mevcut “milliyetçi oylar sıkıntısı” yüzünden beni pek de hayrete düşürmemişti. Yine ...
Read more : Hocayı fena atlattılar!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 657 | Yanıtlar : 0

Türk Solunu siyasal kürtçülüğün marabası yapmak / Av. Hüseyin ÖZBEK

TÜRK SOLUNU SİYASAL KÜRTÇÜLÜĞÜN MARABASI YAPMAK

Resim
Cumhurbaşkanlığı seçiminde işe yaradı. Milletvekili genel seçiminde tekrar edilecek. Kürtçü partinin Türk yoğunluklu bölgelerde pazarlanmasında Cumhurbaşkanlığı seçiminin zengin deneyimlerini göz önüne alacaklar. BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’a poşusunu, şal şepiğini çıkarttırıp, takım elbiseyle vitrine çıkaran üst akıl HDP’yi Haziranın siyasal turfandası olarak piyasaya sürmektedir.

Sözün burasında 10 Ağustos 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde halkı narkozlayan ibretlik toplum mühendisliğine ilişkin tespitimizi hatırlatmanın zamanıdır:

“Kimi sendikal oluşumlar, kimi marjinal siyasi gruplar, ...
Read more : Türk Solunu siyasal kürtçülüğün marabası yapmak / Av. Hüseyin ÖZBEK | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x