Zaman: Çrş Mar 18, 2026 16:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“Peşmerge koridoru” değil meğer “PKK koridoru”ymuş... / Ahmet TAKAN

“Peşmerge koridoru” değil meğer “PKK koridoru”ymuş...

Resim
Hatırlar mısınız?.. Çözüm süreci zırvalamasında, ilk akil adamların sahaya salıverilmesinin hemen ardındaki günleri!..

Hani şu sözde çözüm süreci şenliklerini.. Terör bölgesindeki yaylalarda “barış” halaylarını.. Güya bölgeyi silahlar terk etmişti de, ortalık güllük gülistanlık olmuş ve hatta üniversiteli gençler de şenliklere turistik maksatlı geziler düzenleyip halay ekibine katılıyordu.

Terör örgütü de sınırlarımızı tek etmişti hani!..

Dağlara bahar gelmişti!..

Yandaş ve de iliştirilmiş medya sahte algı operasyonu görevi nedeniyle davul zurna ...
Read more : “Peşmerge koridoru” değil meğer “PKK koridoru”ymuş... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 540 | Yanıtlar : 0

Rize valisi eğitimde 70. sırada olmak istemiyor / Mahiye MORGÜL

Rize valisi eğitimde 70. sırada olmak istemiyor

Resim
Eğitimde 70.sırada olmak Cumhurbaşkanı çıkarmış bir ilin eğitim seviyesine elbette yakışmıyor. Sayın valimiz 70.sırada olmayı haklı olarak ar etmiş, bir şeyler yapmak için kolları sıvadı. Ancak “Renk Projesi” gibi anaokulu çocuklarına konu başlığı olacak bir adla işe başladı.

Vali beyin belli ki eğitim danışmanları yoktur. Bilmiyor ki Rize’nin eğitim sorunu Erdoğan başbakan olduğundan beri giderek azalacağına arttı. Matematik’ten sıfır çektiğimizi ilan eden Bn. Çubukçu da onun bakanıydı?

Eğitimi ...
Read more : Rize valisi eğitimde 70. sırada olmak istemiyor / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 796 | Yanıtlar : 0

ABD Stratejik PKK Taktik Müttefik! / Ahmet ÜNAL

ABD Stratejik PKK Taktik Müttefik!

Resim
ABD’nin talebi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sözde Peşmerge’nin Suriye’ye geçişi için koridor açılmasıyla birlikte Türkiye’nin bölgede yeni müttefiki PKK oldu!

IŞİD’e karşı Suriye topraklarında bulunan Ayn-el Arab’da var olma mücadelesi veren terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG güçlerine ABD’nin havadan yaptığı yardımların yetersiz kalması üzerine Türk devleti karadan devriye girdi. ABD yönetiminin, PYD’yi terör örgütü görmediğini açıklaması üzerine adeta U dönüşü yapan Erdoğan, Ayn-el Arab’taki PKK’ya bağlı PYD/YPG güçlerine ...
Read more : ABD Stratejik PKK Taktik Müttefik! / Ahmet ÜNAL | Görüntüleme : 866 | Yanıtlar : 0

“PKK Karadeniz bölgesinde yığınak yapıyor”.. / Ahmet TAKAN

6-8 Ekim olayları ardından vahim istihbarat raporu:
“PKK Karadeniz bölgesinde yığınak yapıyor”..

Resim
“Çözüm süreci” bülbülleri şakıya dursun...

“Akil adamlarla” cambaza bak tiyatrosu devam etsin..

Ahmet Davutoğlu,Yalçın Akdoğan PKK’nın sivil uzantıları ile kayıkçı kavgası yapsın..

Efkan Ala, “Jandarma siyasallaşsın asker de gıkını çıkarmasın” desin..

Yol geçen hanına çevrilen Türkiye’den PKK’nın her türlü yan unsuruna her türlü yardımlar gitsin..

Koca Türk devleti terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmaya zorlansın..

Bebek katili lüks villasına taşınmak için gün saysın.. ...
Read more : “PKK Karadeniz bölgesinde yığınak yapıyor”.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2123 | Yanıtlar : 0

Soygunun yeni adı: Findeks / Remzi ÖZDEMİR

Soygunun yeni adı: Findeks

Resim
Cumhuriyet tarihinin en güçlü başbakanlarından koskoca Tayyip Erdoğan’ın bile baş edemediği bankalar ile kim mücadele edebilir ki?

Biz vatandaşların haklarını bankalara karşı kim koruyabilir ki?

Artık bankalara öyle bir paçayı kaptırmışız ki bizi kimse kurtaramaz.

Tayyip Erdoğan’ın “gözlerini toprak doyursun, kan emiciler” diye suçladığı bankaların son numarası gerçekten şapka çıkartacak türden.

Bu numaranın adı Findeks!

Şeytanın dahi aklına gelmeyen bir yöntem ile vatandaşın soyulması anlamına geliyor.

Reklamlarında ünlü bir tarih profesörünü ...
Read more : Soygunun yeni adı: Findeks / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 890 | Yanıtlar : 0

Vay beyim vay / Selcan TAŞÇI

Vay beyim vay

Resim
Yırca’daki zeytinlerin bir gün hepimizden intikam alacağını savunduğum dünkü yazı üzerine bir okurumuz ünlü Kızılderili atasözünü hatırlatmış:

- Bütün nehirler kuruduğu zaman beyaz adam paranın yenilmeyecek bir şey olduğunu anlayacak.

Evet son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık öldüğünde anlayacak beyaz adam paranın -sanılanın aksine- karın doyurmadığını.

Önceki gün, Hak-İş’in töreninde “ülkenin başbakanı olarak 12 dakika ayakta film izleme fedakarlığı(!)” yla böbürlenirken “Ben 2 aydır ilk kez çocuklarımla evde yemek yiyecektim...” ...
Read more : Vay beyim vay / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 535 | Yanıtlar : 0

Suçlar ve suçlular.. / Ahmet TAKAN

Suçlar ve suçlular..

Resim
Yalnızca bilgi kirliliği ile değil ki!.. Her türlü kirlilikle karşı karşıyayız.. Ağzı olan konuşuyor.. Sapla saman gayet bilinçli bir şekilde birbirine karıştırılıyor ve de karıştırıltılıyor..

“Peşmerge koridoru”nu meşru kılmak adına Hükümet sözcüleri ve de bilumum borazancı takımı Meclis’ten geçen tezkerenin “yabancı silahlı kuvvetler” ibaresine işaret ederken Irak Anayasası’na da atıfta bulunarak milleti yalana boğuyor. Kervana Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da eklendi. Kurtulmuş, işi daha da ileri götürerek katıldığı bir tivi programında peşmergenin ...
Read more : Suçlar ve suçlular.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 542 | Yanıtlar : 0

Dünya lideri / Savaş SÜZAL

Dünya lideri

Resim
Yani, ne diyebilirim, Türkiye kadar, dünyada, şanslı kaç ülke var. Ülkenin başında, çok çeşitli meziyet ve bilgisi olan, jinekolog, eğitimci, inşaat mühendisi, ekonomist, imam, sosyal barış uzmanı, öğretmen, psikolog, askeri stratejist, doktor, filozof. Uf artık sayamıyorum. Özetle, saymakla bitmeyen meziyetleri olan biri var. Son özelliği, askeri strateji konusundaki derin bilgisini de yeni açıkladı. Obama’ya, Ayn el-Arap’a yardımın, bir işe yaramayacağını söylemiş. Bakın ki onun söylediği doğru çıkmış, yanlışlıkla Amerikan uçakları, bir kısım malzemeyi, ...
Read more : Dünya lideri / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 610 | Yanıtlar : 0

AKP, PKK ile değil Jandarma ile mücadele ediyor / Ümit ÖZDAĞ

AKP, PKK ile değil Jandarma ile mücadele ediyor

Resim
Bir süreden bu yana Türk kamuoyunu AKP Hükümetinin Jandarma Genel Komutanlığı’nı tasfiye projesi konusunda uyarmaya çalışıyorum. Bu uyarıları yapmamın bir tek nedeni var. Türkiye’nin iç ve dış güvenliği ile ilgili büyük endişeler taşıyorum. Türkiye’nin merkezinde bulunduğu dünya adası diye anılan Asya-Afrika-Avrupa kıtalarının eklem noktaları olarak nitelendirilebilecek Balkanlar- Kafkaslar-Orta Doğu alt kıtasal sistemleri 1990 yılından bu yana tarihin en büyük jeopolitik dönüşüm süreçlerinden birisinden geçiyor. Balkanlardaki jeopolitik dönüşüm ...
Read more : AKP, PKK ile değil Jandarma ile mücadele ediyor / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 759 | Yanıtlar : 0

Taner Yıldız’a zorunlu iktisat dersi / Selcan TAŞÇI

Taner Yıldız’a zorunlu iktisat dersi

Resim
Akademik anlamda sanat eğitimi almış birinin, teknik eğitimden geçmiş, sınai üretim döngüsü içinde yer almış birine “iktisat” dersi vermeye kalkması “misliyle(!)” had aşımı ama dayanamayacağım valla; haddimi aşacağım!

Aşıyorum, aaaaştım hatta.

* * *

İktisada Giriş - Ders 1:

Kapitalizm, sosyalizm, karma ekonomik model; fark etmez bütün ekonomik sistemlerde çarkı döndüren aks, aynı dengenin içinden geçer:

Arz-talep.

Üretim-tüketim.

Gelin sesli düşünelim:

- Neden üretirsin?

- Tüketmek için.

- Neden tüketirsin? ...
Read more : Taner Yıldız’a zorunlu iktisat dersi / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 592 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x