Zaman: Çrş Mar 18, 2026 13:31

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Mollalar Monşerleri Hep Yener! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Mollalar Monşerleri Hep Yener!

Geçtğimiz günlerde İzmir’in şirin bir ilçesinin köylerinden birine giderken ilginç bir diyoloğa şahit oldum. Köyün minibüsü, her saat başında kalkıyor. Ben de 15 dakika öncesinden yer kalmaz endişesi ile araca bindim.

Gittiğim köyde yaşayan kadınlarda minibüsün içinde seyahat etmek üzere hazır olup ve herkesin rahatlıkla duyabileceği bir şekilde yüksek sesle konuşuyorlardı.

İçlerinden bir kadın: “Molla’ya sorsaydınız” deyince, konuşulanları daha dikkatli takip etmeye başladım.

Kadınlar minibüs hareket edinceye kadar her konuda “Molla”ya ...
Read more : Mollalar Monşerleri Hep Yener! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 842 | Yanıtlar : 1

Türk vatandaşlığı satılıyor, haberiniz olsun / Saygı ÖZTÜRK

Türk vatandaşlığı satılıyor, haberiniz olsun

Resim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman Kardeşler Örgütü’nün lider kadrosunun Türkiye’ye gelebileceğini söyledi. Son yıllarda, çoğu dinci örgütlerin mensubu çok sayıda kişi değişik yollarla Türk vatandaşlığını kazanıyor. Bugün, IŞİD, El Kaide gibi örgütlerin içinde gerçek Türk vatandaşından çok, parayla ya da başka yollarla Türk vatandaşı olup kendilerine göre “cihad bölgesi” ilan ettikleri çatışma bölgelerine gidenler var.

Yasalar gayet açık. Türk vatandaşlığı doğumla, evlilik dışı çocuğun babası tarafından kabul edilmesiyle, yabancı birinin ...
Read more : Türk vatandaşlığı satılıyor, haberiniz olsun / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 969 | Yanıtlar : 0

Kürdistan’a Bir-İki / Hüseyin ÖZBEK

KÜRDİSTAN’A BİR-İKİ

Resim
Yaşatılacak felaketin büyük ikramiye kazanmış gibi hissettirilmesine algı mühendisliği deniyor. Kaybı kazanç, felaketi mutluluk olarak pazarlama ustalığının güncel örneğiyle başlayalım hikayemize. Bilinç çarpıtma operasyonlarının şantiyesine dönüştürülen Türkiye’den alınacakların Noel Baba’nın en baba hediyesi olarak yutturulmasına getirelim sözü. Toplum mühendisliğinin ustalık dönemi eseri deyip, Hürriyet’in 7 Eylül 2014 günlü manşetiyle girelim konuya.

Hürriyet Gazetesi’nin yediden yetmişe tekmil milleti narkozlayan kurgulu haberi; “TÜRKİYE’YE BİR-İKİ” başlığıyla sunulmuş. Kuzey Irak’tan –Irak Bölgesel Kürt Yönetimi- gelen Kürt turistlerin ...
Read more : Kürdistan’a Bir-İki / Hüseyin ÖZBEK | Görüntüleme : 2385 | Yanıtlar : 0

Suriye içinde tampon bölge, Ukrayna’ya tampon bölgedir! / Bülent ESİNOĞLU

Suriye içinde tampon bölge, Ukrayna’ya tampon bölgedir!

Resim
Bir önceki yazımda, ABD’nin neden BOP Projesini güncellediğini yazmıştım.

Kısaca hatırlatayım.

Amerikalı ve Avrupalı zenginler zor durumda.

Üretim ve bilim Asya’ya kayınca, Batının Pazar sorunları arttı.

Ekonomilerindeki gerileme, ülkelerinde, yükselen yoksulluk, Batıyı pazar sorunu ile karşı karşıya bıraktı.

Finanslaşma ve finans terörü bu sorunu çözemedi.

Şimdi silahla ekonominin önünü açma dönemine yeniden geri döndüler.

Amerika dünyayı denetlemede, Rus ve Çin etmeninin yükselmesi nedeniyle zora girdi.

Ukrayna’yı Rusya’nın başına ...

Türkiye’deki sığınmacılar tampon bölgelere gönderilecek... / Ahmet TAKAN

Türkiye’deki sığınmacılar tampon bölgelere gönderilecek...

Resim
Köşk’teki güvenlik zirvesinde “ne oldu?”yu merak ediyorsunuzdur. Ankara kararını verdi.. IŞİD operasyonu çerçevesinde sınırımızın ötesinde belli bölgelerde koalisyon güçlerine tampon bölgeler kurulmasına izin verilecek. Türkiye, elinden gelen tüm katkıları da yapacak.

Köşk’te tampon bölgelerin ayrıntıları ele alındı.

Koalisyon güçlerinin tampon bölgeler isteğinin ana ve görünürdeki gerekçesi sınırdan geçişlerin önlenmesi, sınırların sıkı denetlenmesi. Ankara, “Batı, kendi ülkelerinden giden IŞİD militanlarının geri dönüp kanlı intikam eylemleri gerçekleştirmesinden korkuyor. Sınırların sıkı korunmasını istiyor” ...

PKK yaka yaka ilerliyor / Hasan DEMİR

PKK yaka yaka ilerliyor

Resim
Muş-Diyarbakır kara yolunda kamyonet yakmışlar. İstanbul’dan Adana’ya, Diyarbakır’dan Mersin’e, Hakkâri’ye Türkiye’nin hemen her şehrin kundakçısı bunlar. Okul, ev, taşıt ne bulursa ateşe veriyorlar.

Dün Anadolu’yu işgal eden Yunanlar da PKK’nın bugün Anadolu’da yaptığını yapmıştı.

Manisa’da 13 bin 638 ev...
Alaşehir’de 4350,
Salihli’de 2000,
Gördes’te 431,
Aydın’da 6243,
Nazilli’de 2121,
Mihaliç’te 1965,
Pazarköy’de 408,
Bilecik’te 2245,
Söğüt’te 948,
Yenişehir’de 1187,
Bozöyük’te 748,
Pazarcık’ta 644,
İznik’te 615,
Karamürsel’de 830,
Yalova’da 232,
Eskişehir’de 1867, ...
Read more : PKK yaka yaka ilerliyor / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 0

Deve cüce / Selcan TAŞÇI

Deve cüce

Resim
Hem kapladığı alan hem de nüfus itibarıyla “dünyanın en minik ülkelerinden biri”; minnacık.

Aç bak dünya haritasını “büyüteç” siz göremezsin;

Konya “uçsuz bucaksız” kalıyor yanında, Sivas’tan küçük, Antalya’dan, Erzurum’dan, Şanlıurfa’dan...

Bir Van etmiyor coğrafyası.

Ankara’dan küçük!

Hepi topu 17 bin 820 kilometrekare.

Ama “memuru” gelip Ankara’da “askeri”ni yumrukluyor işte!

* * *

İstanbul hadi şahsına münhasır; ama İzmir de “kalabalık” kalıyor yanında, Bursa da...

Ankara’dan küçük!

Hepi topu 2.6 milyon kişi.

Ama “memuru” ...
Read more : Deve cüce / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 545 | Yanıtlar : 0

Üç kategori; Dost, güvenilmez, düşman / Savaş SÜZAL

Üç kategori; Dost, güvenilmez, düşman

Resim
Ankara, geçtiğimiz hafta Amerikalı yetkili baskınına uğradı. ABD Savunma Bakanı Hagel, Dışişleri Bakanı Kerry ve görev sırası ve sonrasında, Erdoğan hakkında ağzını açmayan tek ABD’li emekli Büyükelçi, Ross Wilson. Bitmedi, bizimkilerin altında imza koydukları Erdoğan’ın davetlisi Katolik dünyası lideri Papa da geliyor. “Üçüncü Dünya Savaşı başladı herhalde” diyen Papa Francis de Hıristiyan âlemine katkıları için, AKP’lilere teşekkür edecektir.

Tüm bu trafik sonunda yapılan açıklamalarda, vurgulanan tek cümle, “Türkiye’yi anladık”. İyi ...
Read more : Üç kategori; Dost, güvenilmez, düşman / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 502 | Yanıtlar : 0

Dövüyorlar bizi ağabey! / Hasan DEMİR

Dövüyorlar bizi ağabey!

Resim
Kimse üzerinde durmadı amma benim içime dokundu. Ankara’nın en kültürlü, en güzide semti Çankaya’da Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik görevlileri, trafikte tartıştıkları Hava Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’u eşinin gözleri önünde kıyasıya dövüyorlar.

Olay sonrası çekilen fotoğrafta Karakuş’un burnundan kanlar akıyordu.

Daha ne kadar döveceklerdi ise Karakuş’u Kuveyt Büyükelçiliği ve diplomatlarının elinden vatandaşlar kurtarıyor... Olay mahkemede. Hadise nasıl başlamış, nasıl gelişmiştir bilemiyoruz. Haliyle taraflar hadiseyi kendi zaviyelerinden anlatıyor...

Diyelim ki Hakan Karakuş haksız, ...
Read more : Dövüyorlar bizi ağabey! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 557 | Yanıtlar : 0

Tevhid-i ibadet(!) veyahut diren akıl / Selcan TAŞÇI

Tevhid-i ibadet(!) veyahut diren akıl

Resim
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişlik Yapan Yönetmelikle bundan böyle okullarda sağlık odası “isteğe bağlı” ve fakat “ibadethane” zorunlu olacak!

“Doğal aydınlatmalı ibadet mekanı” sistemin en “somut” yeniliği!

Tam “ama hangi ibadet” diye soracaktım ki “dur” dedim; “veli”lerden gelen yorumların, “kamuoyu tepkisi” nin etkisinde kalma, önce bir al oku yönetmeliği. İyi de oldu hani;

“İbadetin özüne uygun mekan tahsis edilmesine imkan sağlanmıştır” biçimli bilgi notunu görünce ferahladım vallahi!

Demek ...
Read more : Tevhid-i ibadet(!) veyahut diren akıl / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 880 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x