Zaman: Çrş Mar 18, 2026 9:19

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Komünizm, Kapitalizm, Şollar Suyu ve Tagiyev / Cazim GÜRBÜZ

Komünizm, Kapitalizm, Şollar Suyu ve Tagiyev

Resim
19. yüzyılın sonlarında petrol gelirleri doruğa çıkmıştı Azerbaycan’da. Başta Nobeller ve Rothschildler olmak üzere birçok yabancı oturmaktaydı bu büyük varsıllığın üstünde.

Türk Dünyasında ilk gazeteyi çıkaran Hasan Bey Zerdabî, bu duruma isyan ediyor “Ekinci Gazetesi”nde milli sermayenin desteklenmesi gerektiğini haykırıyordu. Zerdabi’nin bu çağrısına kulak veriliyor, milli sermayeye destek veriliyor, yürekleri yurt sevgisi ile dolup taşan Türk iş adamları çıkıyordu ortaya. Bunların en önde geleni ise Azerbaycan’da “İl Atası” olarak ...
Read more : Komünizm, Kapitalizm, Şollar Suyu ve Tagiyev / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 0

Bu sene zerzevat pahalılaşacak / Savaş SÜZAL

Bu sene zerzevat pahalılaşacak

Resim
Yazı yazarken, televizyonlarda, sıcaklardan ülke kavruluyor haberleri var. Oysa benim içim yanıyor. Ülkemin baş aşağı gidişatını görmek, içimi acıtıyor.

Evet, televizyon açık, çalışırken radyo dinler gibi, İngilizce dünya haberleri dinliyorum. Bizimkilere itimadım yok. Hoş onlar da, insanı kandırmayı iyi bilir ya. Neyse. Herkes Irak’tan, Gazze’ye, Orta Doğu’da ve İslam ülkelerinde yaşanan karışıklıktan şikâyet ediyor. İyi de, bu sonun sorumlusu, kendileri değil mi? Geçenlerde BBC İngilizce, Osmanlılar diye bir dizi yayınladı. Osmanlı’yı ...
Read more : Bu sene zerzevat pahalılaşacak / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 647 | Yanıtlar : 0

Türkmenlerin bir araya gelme zamanıdır / Dr. Cüneyt MENGÜ

Türkmenlerin bir araya gelme zamanıdır

Resim
Terör örgütü IŞİD tarafından 10 Haziran 2014 tarihinde Kuzey Irak’ta başlatılan ve halen devam etmekte olan insanlık dışı operasyonlarda en fazla zarar gören Türkmenler Irak’taki siyasi tarihlerinin en büyük kırılma noktasını da yaşamaktadırlar.

Hali hazırda katliamlara uğrayan ve önemli Türkmen yerleşim bölgelerinden göçe zorlanan, yerlerinden ve yurtlarından olan Türkmenler, iki ayrı bölgeye sığınmaları ile neredeyse coğrafyalarını kaybetmek üzeredirler.

Türkmenlerin içinde bulunduğu bu trajik durum karşısında Ankara’nın bilinen sebeplerden dolayı sadece ...
Read more : Türkmenlerin bir araya gelme zamanıdır / Dr. Cüneyt MENGÜ | Görüntüleme : 516 | Yanıtlar : 0

Hıyarın para eder mi?! / Arslan TEKİN

Hıyarın para eder mi?!

Resim
Dün yazdım; halk İslâmında irade, kendisinden keramet umulan kişiye bağlanmıştır. Kur’an’da var mı böyle bir şey?!

Hadisleri inceleyin ama iyi ayıklayıp inceleyin. İradenin asla bir başkasına ipotek edildiğini göremezsiniz.

“Hadisleri iyi ayıklayıp inceleyin” dedim. Geçmişte önüne gelen menfaati için hadis uydurmuştur.

Hadis ilminin neden ortaya çıktığını sanıyorsunuz! Uyduruk hadisleri ayıklamak için. Yoksa hadis, başlı başına bir ilim dalı değil, tefsir ilminin alt dallarından biri olurdu. Peygamber Efendimiz sözleriyle ve tavırlarıyla Kur’ân-ı ...
Read more : Hıyarın para eder mi?! / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 520 | Yanıtlar : 0

Beklenen Mehdî! / Arslan TEKİN

Beklenen Mehdî!

Resim
Recep T. Erdoğan gibi bir zat hangi ülkede başbakan kalabilirdi ve cumhurbaşkanı seçilebilirdi?

Avrupa Birliği’nin kapısına dayanmış, sözüm ona “demokrasi”yle yönetilen bir ülkede biz “muhal” i baş tacı ettik. 20 milyon küsur oy... Aklı zorluyor. Aile efradıyla ülkenin yarısı neredeyse...

Hesap veremeyen birini en “tepe”ye oturtuyorsun! Devran elbette dönecek, kimsenin yaptığı yanına kâr kalmıyor; ancak, geçen zaman nasıl telâfi edilecek?

Halk sihirlenmiş... Muhalefet, bütün gerçekleri önlerine serse, gözlerine inmiş kalın perdeyi kaldıramıyor. Kurşun ...
Read more : Beklenen Mehdî! / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 487 | Yanıtlar : 0

O zaman biz ya kâfiriz ya münafık! / Hasan DEMİR

O zaman biz ya kâfiriz ya münafık!

Resim
Seçimleri aldıktan sonra yapılan balkon konuşmalarındaki, “Milletin tamamının Cumhurbaşkanı” olacağına dair verdiği sözü Erdoğan bari hiç olmazsa bir hafta olsun tutabilseydi. Tarafsızlığı iki gün bile sürmedi.

Bunun böyle olduğunu, AKP’nin ulaştığı oy oranının beklentilerin altında kaldığı eleştirilerine “Peygamber efendimizi bile desteklemeyenler olmuştur. Bizi de yüzde 52 destekledi” dediğini Cumhuriyet’in manşetinden okuyunca anladık. “Bu kadar da olamaz” dedik ve AKP cenahından hatta bizzat Erdoğan’ın ağzından, “Biz hiç böyle bir ...
Read more : O zaman biz ya kâfiriz ya münafık! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 540 | Yanıtlar : 0

Mal da benim mülk de benim Meclis de benim Köşk de benim / Afet ILGAZ

Mal da benim mülk de benim
Meclis de benim Köşk de benim

Resim
Biliyorsunuz Yunus Emre’nin ‘mal sahibi mülk sahibi’ mısralarına cevaptır bu başlık. Köşk, hayatının en büyük ve son amacıydı ama tatmin olmadı. Bu sefer de TBMM’yi kapattı. Sebebini herkes biliyor. Başbakanlık seçimlerini kendi istediği gibi yönlendirmesi önlenecek diye. Ucunda Yüce Divan var. Hukuksuzluklarla Yüce Divan’ı da atlatır gibi geliyor bana ama ilahi adaleti unutuyor. Türkiye’nin Gezi ruhuyla canlanan genç direnişini de unutuyor.

Ekmeleddin Bey ...
Read more : Mal da benim mülk de benim Meclis de benim Köşk de benim / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 464 | Yanıtlar : 0

Biraz hafıza, biraz feraset! / Ahmet Bican ERCİLASUN

Biraz hafıza, biraz feraset!

Resim
Değişmedi, değişmiyor, değişmeyecek. Sadece sendeki hafıza yokluğuna, feraset noksanlığına güveniyor.

Değişmedi, değişmiyor, değişmeyecek. Dün Afganistanlı bilmem hangi şeyhin dizinin dibinde oturuyordu; bugün bilmem ne hocanın huzurunda oturup duasını alıyor. Sevgili özgürlükçülerimizin, tatlı dilli liberallerimizin yıllarca desteğini aldı. Atatürk’ü, Cumhuriyet değerlerini yıllarca birlikte yıprattılar. Bir kısım liberallerimiz ancak bir yıl önce ayıldı; bir kısmı hâlâ uykuda. Hâlâ değişti, değişiyor; kucakladı, kucaklıyor havalarında. Kucaklamak var, affedersiniz, kucağa oturtmak var. Kucaklanırsınız ve istediğini sonuna ...
Read more : Biraz hafıza, biraz feraset! / Ahmet Bican ERCİLASUN | Görüntüleme : 516 | Yanıtlar : 0

Faiz lobisi hükümet kurma peşinde! / Bülent ESİNOĞLU

Faiz lobisi hükümet kurma peşinde!

Resim
Bir hükümet kurulacak, bir başbakan tayin edilecek ama bu hükümeti kim kuracak, orası biraz karışık.

Bu bir tevatür değil.

NATO’ya girdiğimizden bu yana, ne zaman bir hükümet yıkılsa, ya da kurulsa, mutlaka, bize borç verenlerin, bizi gebe bırakanların hükümet inşasında elleri içimizdedir.

Aslında onlar daha önce çalışmaya başlamışlardır ama olsun. Siz açın, para/ekonomi programı yapan kanallara bakın. Hemen şunu göreceksiniz.

Soru şudur; ekonomi yönetimi kimin elinde olacak, Merkez Bankası Başkanı ...
Read more : Faiz lobisi hükümet kurma peşinde! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1204 | Yanıtlar : 0

Şansölye Merkel Erdoğan’a hangi ricada bulundu? / Kürşad ZORLU

Şansölye Merkel Erdoğan’a hangi ricada bulundu?

Resim
Gagavuz (Gökoğuz) Türklerinin Türkiye’ye olan kırgınlıklarını ve buna neden olan gelişmeleri daha önce ayrıntılarıyla ortaya koymuştuk. Gagavuzlar bugün Moldova sınırları içerisinde bir varoluş mücadelesi vermektedir. Türkiye’nin şu an orada muhatap aldığı yegane ülke Moldova Cumhuriyeti’dir. Bugüne kadar pek çok iktidar döneminde de bu böyle olmuştur. Gagavuzlar için atılacak her hangi bir adımda Moldova’nın kırılacağı, alınacağı endişesi özellikle konuyla ilgili diplomat ve bürokratların büyük bölümünde hakim olan yaklaşım tarzıdır. Bu ...
Read more : Şansölye Merkel Erdoğan’a hangi ricada bulundu? / Kürşad ZORLU | Görüntüleme : 689 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x