Zaman: Sal Mar 17, 2026 23:37

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cari açığın finansmanı zorlaştı / Esfender KORKMAZ

Cari açığın finansmanı zorlaştı

Resim
2014 yılı Ocak-Mart arası ilk üç ayda, ihracatımız yüzde 9.7 oranında arttı. İhracat artışı dış talebe ve Türkiye’nin rekabet gücüne bağlıdır. Dış talepte bir artış olmadığı açıktır. Zira dış ticaret partnerimiz AB gibi ülkelerde durgunluk var. Demek ki ihracatın artmasının en önemli nedeni, döviz kurlarındaki artıştır. Çünkü son bir yıl içinde içinde dolar kuru da yüzde 23 oranında arttı.

İhracatçının 1 dolarlık ihracat karşılığı eline geçen para geçen sene ilk üç ...
Read more : Cari açığın finansmanı zorlaştı / Esfender KORKMAZ | Görüntüleme : 594 | Yanıtlar : 0

Ölen ölür, kalan ‘bağlar’ bizimdir! / Servet AVCI

Ölen ölür, kalan ‘bağlar’ bizimdir!

Resim
Bu madenden ‘kömür’ çıkar... Bu madenden ‘ceset’ çıkar... Bu madenden ‘metan gazı’ çıkar... Ama bu madenden bir ‘Güney Kore’ çıkmaz!.. Çünkü kömürleşen cesetlerin kömür karasından daha koyu vicdanlara yenildiği yerdir burası!..

Bin altı yüz lira kazanmak için girmişlerdi yerin iki kilometre altındaki mezarlığa... Devletlû çocukları yatak odalarında yedi para kasasıyla yatarken, onlar yerin yedi kat dibinde yanacaklardı rızıkları için... Haramzadelerin babaları yatarken haramîlerin önüne, onlar yanık cesetleriyle yatacaklardı, ateşin, umursamazlığın, ...
Read more : Ölen ölür, kalan ‘bağlar’ bizimdir! / Servet AVCI | Görüntüleme : 517 | Yanıtlar : 0

Ne anlatılır, ne katlanılır / Selcan TAŞÇI

Ne anlatılır, ne katlanılır

Resim
Üniversite birinci sınıftaydım Yeniçağ’da yazmaya başladığımda... Arada kesintiler de oldu ama; öyle böyle 12 yıl geçmiş o ilk yazının, ilk cümlesini kurmak üzere bilgisayarın başına oturduğum günden bu yana... Ve ben -güya pek pratik zekalıyım filan; palavra- ancak dün kanaat getirebildim benden “gazeteci” olmayacağına.

Cumhuriyet tarihinin en büyük -kaza diyorlar ama cinayetin daniskası- facialarından, katliamlarından; dolayısıyla “gazeteci milleti” için “en büyük haber”lerinden biri var ve -benzeri bir çok trajedi karşısında olduğu ...
Read more : Ne anlatılır, ne katlanılır / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 794 | Yanıtlar : 0

AİHM Resmen Şaşırmış Meşruiyetini Yitirmiştir... / Hüseyin Macit YUSUF

AİHM Resmen Şaşırmış Meşruiyetini Yitirmiştir...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) bir skandala daha imza atarak, hukukun ne denli siyasallaşabileceği yönünde inanılmaz bir karar verdi.

AİHM, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin 22 Kasım 1994’teki başvurusu nedeniyle açılan davada, Türkiye’nin 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan dolayı 90 milyon euro tutarında manevi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme söz konusu tazminatın üç ay içinde Rum yönetimine ödenmesine hükmetti. Karara göre, tazminatın 30 milyon eurosu harekat sonrası kaybolanların ailelerine, geri kalan 60 milyon ...
Read more : AİHM Resmen Şaşırmış Meşruiyetini Yitirmiştir... / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 517 | Yanıtlar : 0

Hristiyan Yargıçların Önünde Lal Olan Başbakan!.. / Ahmet TAKAN

Hristiyan Yargıçların Önünde Lal Olan Başbakan!..

Esip, gürleyen, hukuk insanlarının üzerine yürüyen, işine gelmeyince her türlü ağır eleştiri ve hakaretten çekinmeyen Recep Erdoğan’ın yerinde yeller esiyordu dün...

Meclis grup konuşmasını başından sonuna kadar sabırla izledim..

Freedom House’un basın özgürlüğü konusunda raporunu eleştirmeye başlayınca, “bize içeriden dışarıdan kimse parmak sallayamaz” diye yine dümenden kükreyince, külhanbeyi edasıyla yalandan kestiği raconlarını çok iyi bilmeme rağmen “belki” dedim içimden.

Ama yine yanıltmadı beni Recep Erdoğan...

Türk kanı içen Ermenilerin ...
Read more : Hristiyan Yargıçların Önünde Lal Olan Başbakan!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 802 | Yanıtlar : 0

‘Ulusal trajedi’ ne zaman bitecek? / Servet AVCI

‘Ulusal trajedi’ ne zaman bitecek?

Resim
İşin özeti şöyle mi olmalı: Bir cumhurbaşkanının huzurunda iki cumhurbaşkanı adayı kapıştı... Aday cumhurbaşkanı hiddetlenerek salonu terk ederken, bundan sonraki siyasî hayatında iktidar gölgesinde kendisine yer açmaya çalışan mevcut cumhurbaşkanı ona tıpış tıpış eşlik etti... ‘Edepsizlik’le suçlanan diğer aday cumhurbaşkanı adayı biraz daha sakin kalmayı becerdi...

Yanlış oldu... ‘Yolsuzluk’ gündeminden bunalan Tayyip Erdoğan’a ‘başka alanda nefeslenme’ imkânı sağlanmamalıydı... Haşim Kılıç’ın yerinde dersinden sonra Feyzioğlu’nun bu konuşması, olayı ‘organize’ veya ‘vesayetin ...
Read more : ‘Ulusal trajedi’ ne zaman bitecek? / Servet AVCI | Görüntüleme : 679 | Yanıtlar : 0

Yeni bir ‘Kırmızı Bülten’ olayı! / Hasan DEMİR

Yeni bir ‘Kırmızı Bülten’ olayı!

Resim
Sayın Başbakan Türkiye’de gözünün üstünde kaşın var diyenin şerefinde-ahlakında hiçbir yer bırakmıyor.

Yetmiyor, devletin gücü ile onun ocağını söndürmek için elinden ne geliyorsa yapıyor.

Yandaşları da velinimetlerini “O, haksızlık karşısında susan bir lider değil” diye gaza getiriyor, milletin gözünü boyuyor.

Lâkin bu afra tafralar gümrük kapısından öteye geçmiyor.

Uluslararası her olayda Türkiye ne dedi ise tersi oluyor. Erdoğan’ın istediği hiçbir şey verilmiyor.

Ne demek istediğimizi anlatabilmek içir 18 yıl önceye ...
Read more : Yeni bir ‘Kırmızı Bülten’ olayı! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 616 | Yanıtlar : 0

Boşuna sulanıyor ağzınız... / Selcan TAŞÇI

Boşuna sulanıyor ağzınız...

Resim
Gündem fazlasıyla “edepsiz” olunca, PKK’nın başı Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine hafta sonu Diyarbakır’da yapılan “Demokratik İslam Kongresi” layık olduğu(!) öfkeli kalabalık tepkisine mazhar olamadı.

Sessiz sedasız oldu da bitti; peki “ne alaka”ydı, çoğu kimse anlayamadı.

* * *
Zaman yazarı Ali Bulaç, aldığı eleştiriler üzerine, İmralı’daki caninin, İdris Baluken elçiliğiyle “Mümin kardeşlerine...” hitap ettiği toplantıya neden katıldığını izaha çalışıyordu dünkü köşesinde.

“Yeni Zemin” üzerine inşa edilen projeye Bulaç’ın katılması değil, katılmaması garip ...
Read more : Boşuna sulanıyor ağzınız... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 624 | Yanıtlar : 0

Sevinin Olur Mu! / Selcan TAŞÇI

Sevinin Olur Mu!

Sözün bittiği gün “1 Mayıs 2014”te, sözün bittiği yerden “Mamak Askeri Cezaevi”nden yazmış Mustafa Önsel. Yargıtay, “özel yetkili” mahkemenin verdiği ve onların “şeref madalyası” saydığı “ceza”ları onadığı günden bu yana, Önsel “er” diye imzalıyor mektuplarını ve fakat o Türk Silahlı Kuvvetlerinin üstün meziyetli “kurmay albay” larından biri...

“Dava arkadaşı” Murat Özenalp’in acısıyla kaleme almış aşağıdaki satırları; “hadi sevinin şimdi” diyor...

Kime mi?

Aslında hepimize...

“Evet, bugün 1 Mayıs 2014. Birçok kesim ...
Read more : Sevinin Olur Mu! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 708 | Yanıtlar : 0

Eğitim Çalışanları Ölüm Döşeğinde / Hanefi BOSTAN

Eğitim Çalışanları Ölüm Döşeğinde

Öğretmeninden memuruna, akademisyeninden kredi yurtlar personeline kadar bütün eğitim çalışanları on üç yıldan beri akla hayale gelmeyen yöntemlerle ve bütün hukuk kuralları çiğnenerek hakları gasp edilmiş ve açlığa mahkûm edilmiş bulunmaktadır. Eğitim çalışanları ve eğitim sistemimiz ölüm döşeğinde son nefesini vermek üzere can çekişmektedir.

Her türlü haksızlığı meşru sayarak yapılan idareci atamaları eğitim sistemini kevgire çevirmiştir. Hükümet, bu zulmü ve hak gasplarını yeterli bulmayarak bütün il ve ilçe milli eğitim müdürleri ...
Read more : Eğitim Çalışanları Ölüm Döşeğinde / Hanefi BOSTAN | Görüntüleme : 587 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148821 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x