Zaman: Sal Mar 17, 2026 20:58

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Parçalanma bedeli / Savaş SÜZAL

Parçalanma bedeli

Resim
Maşallah, maşallah, goygoyunuz, bol olsun. Hayatımız palavra ile geçiyor. Apo mu, yoksa Tafo mu? Seç, seç al. Seçin Başkan yapın. Biri, ılımlı, öteki sert. İşte size söz verilen demokrasi...

Bu arada uyanık olanı, Amerikan usulü başkanlığa hazırlanıyor, çaktırmadan. Hoş, çaktırsa, kim ne diyebilir. Ergenekon, Balyoz, Ötüken, falan, Türkün, tarih geçmişinde, saygı duyulan ne varsa, üzerine at bir avuç çamur. Türk değerlerini karala gitsin...

Haftanın önemli konusu, Ankara’da Amerikalı yetkililerin yaptığı açıklama ve görüşmeler. ...
Read more : Parçalanma bedeli / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 608 | Yanıtlar : 0

Vadideki Kumpas... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Vadideki Kumpas...

Genelkurmay Askeri Mahkemesinde Yarbay Mustafa Dönmez’in davasını izledim. Ergenekon düzmecesinden 49 yıl hapse mahkum edilen Dönmez geçtiğimiz ay 5 yıl 2 aylık aradan sonra tahliye edilmişti. Onu Silivri duruşmaları sırasında tanıdım. Yaptığı savunmalar manifesto niteliğindeydi. Türk Ordusu içinde Dönmez gibi entelektüele az rastlanır. Belki de bu yüzden onu hedef seçtiler. Başına Zir Vadisi’ndeki ve Sapanca’daki kanunsuz aramalar gelmeden önce sade vatandaş olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ı mahkemeye verip şikayetçi olmuştu.

Zir Vadisi aramalarında bol ...
Read more : Vadideki Kumpas... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 545 | Yanıtlar : 0

Bir AKP’li nasıl düşünür? / Ümit ÖZDAĞ

Bir AKP’li nasıl düşünür?

Resim
15 Nisan 2014 tarihli, Yeniçağ’da yayınlanan “Bölünmeye doğru bir adım daha” başlıklı makaleme bir AKP’liden bir e-posta ile cevap geldi. Türkiye bir uçuruma sürüklenirken, insanların önemli bir bölümünün nasıl olur da yaşanan süreci görmediklerini benim gibi bu satırların devamlı okurları olan bir çok kişi de merak ediyordur. İşte aşağıda aktardığım mektup bu konuda ciddi şekilde bilgi veriyor. Önce tek kelimesine dokunmadığım mektubu okuyalım:

“Öncelikle sizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Şimdi son ...
Read more : Bir AKP’li nasıl düşünür? / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

ABD, Montrö’yü “deler de geçer” de; ya sonra? / Selcan TAŞÇI

ABD, Montrö’yü “deler de geçer” de; ya sonra?

Resim
Sahne “yandaş medya” da olsa “Kadife devrimlerden belliydi zaten böyle olacağı...”, “İşte Ukrayna da bölünüyor....”, “Bulgaristan ve Romanya zaten ABD’nin ‘garnizon ülkesi’...”, “O Kafkas petrolleri, o enerji koridoru orada olduğu sürece kaçınılmaz ’yeni cephe’Karadeniz....” şeklindeki “sular ısınıyor” replikleri ümitlendirmişti;

- Her şeye rağmen “akıl” direniyor demek ki!

Perde kapanırken anladım bu ülke adına, bu medya adına umutlanmak için acele ettiğimi. Bombanın pimi çekildi:

- Montrö değişmeli; zaten ...
Read more : ABD, Montrö’yü “deler de geçer” de; ya sonra? / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 500 | Yanıtlar : 0

Kıbrıs ziyaretleri dikkatle izlenmeli / Hüseyin Macit YUSUF

Kıbrıs ziyaretleri dikkatle izlenmeli

Resim
Geçtiğimiz hafta Kıbrıs’ın önemli ziyaretçileri gündemi belirlediler. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin, Avrupa Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Komiseri Stefan Fule ve ardından da Anavatan Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlut Çavuşoğlu KKTC’de yetkililerle görüşmelerde bulundular, önemli açıklamalar yaptılar.

Üst düzey ziyaretlerin en önemli konusu muhakkak ki Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla yeniden başlayan müzakereler konusunda zemin yoklamaktı.

Rubin, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından ...
Read more : Kıbrıs ziyaretleri dikkatle izlenmeli / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 470 | Yanıtlar : 0

Unutmak mümkün değil! / Hasan DEMİR

Unutmak mümkün değil!

Resim
Kırım ve Ukrayna’da Rusya ile ABD kapışıyor. ABD savaş gemileri Rusya’ya gözdağı vermek için Montrö Anlaşması’ndan doğan haklarını kullanarak Karadeniz’e çıkıyor amma Montrö’de belirlenen süreyi aşarak Anlaşmayı delik deşik ediyor. Rusya haklı olarak “Bize uyguladığın gibi Montrö’yü ABD gemileri için de uygula” ikazında bulununca, Dışişleri Bakanı açıklama yapıyor:

“-Biz Montrö’yü titizlikle uyguluyoruz. ABD savaş gemisi Möntrü’yü delmedi. Savaş gemisi bozuldu, römorkorlerle çekmek zorunda kalınca süre uzadı.”

Koskoca Türkiye’nin ABD’nin hatırı veya korkusundan ...
Read more : Unutmak mümkün değil! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 0

İddialar vahimdir ciddiye alınmalıdır / Özcan YENİÇERİ

İddialar vahimdir ciddiye alınmalıdır

Resim
Amerikalı gazeteci Seymour M. Hersh, Kimyasal saldırının Esad değil, muhalif Nusra militanları tarafından yapıldığını, Türkiye’nin direkt olarak bu işin içinde olduğunu ve Obama yönetiminin her şeyi bildiğini söyledi.

Hersh, Türkiye’yi ağır zan altında bırakan haberin kulaktan dolma bilgilere değil, Amerikan istihbarat raporuna dayandığını iddia etti.

Hersh, 4 Nisan günü ‘London Review of Books’ta yayınlanan haberinde, 21 Ağustos 2013’te Şam’ın doğusundaki Guta banliyösünde meydana gelen kimyasal silah saldırısının, Suriye rejimi tarafından değil, ...
Read more : İddialar vahimdir ciddiye alınmalıdır / Özcan YENİÇERİ | Görüntüleme : 514 | Yanıtlar : 0

Üstüne seçim örtüsü serilen ABD tatbikatı!.. / Ahmet TAKAN

Üstüne seçim örtüsü serilen ABD tatbikatı!..

Resim
ADSIZ’ın daimi konuklarından eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, yüksek gerilimli seçim gündeminin peşinde koşturduğumuz günlerde aramıştı. Burnumuzun dibinde yapılan uluslararası tatbikata dikkat çekmişti. Ortalığın toz dumanından pek ilgilenemedik. Fakat, Yalım işin peşini bırakmadı. Dikkatlice sonuna kadar takip etti tatbikatı. Ümit Yalım, YENİÇAĞ okurları için çok önemli bir değerlendirme yaptı. Satır satır paylaşmak istiyorum;

“ABD, İsrail ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne ait destroyer, fırkateyn, korvet, ...
Read more : Üstüne seçim örtüsü serilen ABD tatbikatı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0

Washington’da elçisiz paralel / Savaş SÜZAL

Washington’da elçisiz paralel

Resim
Siz, içeride, olmayan demokrasinizin, adı var, kendi yok özgürlüğü altında, “Putin mi cumhurbaşkanı olsun, Medvedev mi” diye tartışırken, dışarıda önemli şeyler oldu, oluyor. Hoş, haberiniz olsa da, önemli değil, nasıl olsa. Çünkü Türkiye artık, bu çağın, bu devrin ülkesi değil. Mağara devrine doğru hızlı bir dönüş içinde.

ABD başkentinde bir önemli gelişme, Türk basını tarafından geçiştirildi. Hani, ben hep yazıyorum ve sizler de, hep bana, açıkça olmasa bile, gizlice kızıyorsunuz ya, Türkiye ...
Read more : Washington’da elçisiz paralel / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 432 | Yanıtlar : 0

Bölünme sürecinde bir adım daha / Ümit ÖZDAĞ

Bölünme sürecinde bir adım daha

Resim
Diyarbakır Belediye Başkanlığı’na seçilen Gültan Kışanak ilk açıklamalarından birisinde bölgede çıkan petrolden Diyarbakır Belediyesi olarak pay istediklerini açıkladı. Hiç şaşırmamak lazım. Bir kısım hem de önemli bir kısım seçmen, bütün deliller ortada olmasına rağmen “Bize bir şey olmaz” veya “Nasıl olsa Türkiye bölünmez” mantığı/mantıksızlığı ile AKP Hükümeti ile PKK terör örgütü arasında 2006’da gizli Oslo görüşmeleri ile başlayıp, 2009 Temmuz’unda AKP-BDP görüşmelerine dönüşen ve nihayet Abdullah Öcalan ile müzakereler şeklinde ...
Read more : Bölünme sürecinde bir adım daha / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 541 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148821 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x